Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

IFA 2023: Lemus Life

Vai kaiutin, joka onkin lamppu?

/ 04.09.2023 - 08:30
IFA 2023: Lemus Life

Valaisimella varustetuissa kaiuttimissa ei ole mitään uutta, mutta tanskalaisen Lemuksen IFA-messuilla esittelemä uutuus on tavallista tyylikkäämpi ratkaisu.

Lemus Life -kaiutinvalon voi ripustaa kattoon tai sijoittaa tasolle. E27-kannan ansiosta valinnanvaraa valonlähteen suhteen piisaa – valaisimeen voi laittaa vaikkapa langattomasti ohjattavan Philips Hue -polttimon.

IMG 9774 scaled
Kuva: Lasse Svendsen

Kaiutinosio koostuu 20 watin vahvistimesta, mikä vaatii virtapiuhan käyttöä – akkua kaiuttimessa ei siis ole. Ainakaan soitto ei pääse loppumaan kesken kaiken, ja lisäksi useamman Life-kaiuttimen voi parittaa keskenään. Lemuksen mukaan kaiuttimia voi yhdistää niin monta kuin haluaa, ja ne voivat sijaita jopa 30 metrin päästä toisistaan, kunhan väliin ei jää seiniä tai muita peittäviä rakenteita.

IMG 9771 scaled
Kuva: Lasse Svendsen

Kaiuttimet toimivat nimittäin Bluetoothin sijaan radiotaajuuksilla, joka tekee yhteydestä vakaamman ja mahdollistaa rajattoman määrän kaiuttimia. Bluetoothkin toki löytyy musiikin suoratoistoa varten. Kaiutinta ja valoa ohjataan samalla kaukosäätimellä.

Lue myös: Lemus Home Artistic – Ensiluokkaista retrominimalismia

Soittoa ohjataan yhteisesti, eli kaikki kaiuttimet soittavat samaa musiikkia samalla volyymilla.  Äänenvoimakkuutta ei voi siis säätää yksilöllisesti, mutta jos valaisimessa käyttää langattomia polttimoita, voi niiden kirkkautta ja sävyä toki säätää erikseenkin.

IMG 9775 scaled
Kuva: Lasse Svendsen

Life-kaiuttimen voi sijoittaa lähes minne tahansa – kunhan pistorasia ei ole neljää metriä kauempana – mutta vedenkestävä se ei ole, joten ulkokäyttöön se ei sovi.

Lemus näkee Life-kaiuttimien sopivan baareihin ja ravintoloihin, joissa äänen voi sijoittaa pöytien ylle, mutta myös koteihin esimerkiksi ruoka- tai sohvapöydän ylle. Erikseen ostettavan jalustan avulla valaisin muuntuu pöytämalliksi, jonka voi sijoittaa keskelle pöytää tai lipaston päälle.

Lemus Life maksaa 199 euroa ja pöytäjalusta 45 euroa. Mallistoon on myös tulossa niin ikään radiotaajuksilla yhdistettäviä subwoofereita.

IMG 9776 scaled
Kuva: Lasse Svendsen
Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käyttäjät raivoissaan uudesta Sonos-sovelluksesta

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Ääni & Kuva
Scroll to Top