Höjdpunkter från Arken-mässan

Så var årets Hifi-mässa på Arken i Göteborg över för i år. Vi var runt och lyssnade överallt och det här är några av våra favoriter.

SONY DSC
Vi fanns så klart på plats med gratis tidningar samt erbjudanden på filmer och prenumerationer. Dessutom demonstrerade vi 3D-TV på en 55 tums Samsungskärm.

Hi-Fi Consult spelade på en sober anläggning från Burmester. Top Line-högtalaren B80 i vitt och elektroniken i vanlig ordning skinande helkromad.

Avalon-högtalare och Edge-elektronik i skön, audiofil förening. Musiken kom från en dator och en Music Streamer Pro!

I stora hörsalen fläskade Dynaudio bland annat på med enorma Consequence och flera meter McIntosh-förstärkare. Imponerande.

Hi-Fi Klubben spelade på B&W:s nya 800 Diamond, med diskantmembran av ren diamant. Sällan har Rage Against the Machine låtit så ljuvt.

Mitt i alltihop stod en Porsche Panamera med lyxiga Burmester-högtalare. Tyvärr hade de glömt att skicka med strömförsörjningen, så det gick inte att lyssna.

Mark Levinson fick fart på JBL:s enorma Everest-toppmodell. Ljudbilden var – precis som prislappen – kopiös.

Inte bara hemma-hifi. DLS hade baxat in en hel Jeep som var försedd med mobilt välljud – och bergfast bas .

Ljudet genom Dragon-högtalarna från Peak Consults var så bra att det måste ligga någonting i det här med kablar. Elektroniken från Vitus Audio gjorde förstås sitt till.

Mässans tveklöst bästa rum var beläget i en bar. Lindell Audio serverade inte bara öl, de spelade också på Reference Modular 2 som fick toppbetyg av många besökare.
 
 

Jatka lukemista
Exit mobile version