Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Hifityyliä Ikeasta

Ikean ja Swedish House Mafian Obegränsad-yhteistyömallistoon kuuluu muun muassa levysoitin, pöytä ja lepotuoli.

/ 25.07.2022 - 06:00
Hifityyliä Ikeasta

Ikea tuo syksyllä myyntiin musiikkiin ja luovuuteen keskittyvän malliston, joka on kehitetty yhdessä Swedish House Mafian artistien kanssa. Mallisto on tarkoitettu kaikille ”jotka tuottavat, esittävät, soittavat tai vain rakastavat musiikkia”. Obegränsad-mallisto koostuu musiikin tuottamiseen ja kuuntelun tarkoitetusta pöydästä, lepotuolista ja levysoittimesta.

Tavoitteena on “demokratisoida musiikintuotantoa kotona ja mahdollistaa massoille oman intohimon esiintuominen”. Siitä malliston nimikin, Obegränsat eli rajaton: tuotteet on suunnattu ihmisille, joiden budjetti saattaa olla rajallinen, mutta luovuus rajaton.

Obergänsat-mallisto onkin oivallisen oloinen setti aloitteleville tuottajalle, DJ:lle tai muusikolle, tai kelle tahansa musiikin parissa rentoutuvalle.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord vit bakgrund
Kuva: Ikea

Obegränsad-työpöytä

Malliston pöytä muistuttaa tavallista tietokonepöytää, jossa on esiin vedettävä taso näppäimistölle. Tasolle voikin laittaa näppäimistön tai vielä parempaa, pienen MIDI-kosketinsoittimen, jolloin se ei vie tilaa pöytätasolta.

Pöytä on varustettu myös kahdella hyllyllä, joille saa studiomonitorit. Niiden etäisyys on säädettävissä, joten niiden väliin saa vielä haluamansa kokoisen näytön.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord hylla narbild
Kaiutinhyllyt kiinnittyvät pöytään yksinkertaisilla puristimilla. Kuva: Ikea

Hyvä idea

Me LB Ääni & Kuvan toimituksessa pidämme pöydän ideaa mainiona. On hienoa, että koskettimille tai näppäimistölle on oma tilansa, samoin kaiuttimille, jolloin ne eivät väritä ääntä pöytätasolta. Etenkin miksatessa, kun on tärkeää kuulla ääni juuri niin kuin se on äänitetty. Ratkaisu toimii myös kotitoimistolla, kun voi kuunnella musiikkia samalla, kun työskentelee. Ääni on puhtaampi, kun kaiuttimet nostaa pöydältä ja diskanttielementit ovat lähempänä korvan korkeutta.

IKEA OBEGRANSAD fatolj svart bakgrund
Kuva: Ikea

Nojatuoli

Minimalistinen nojatuoli sopii moneen tyyliin mutta on myös funktionaalinen. Säädettävien remmien avulla tuolin voi säätää itselle mukavaksi.

Nojatuolin idea on tarjota paikka musiikin kuunteluun. Sen voi kuvitella myös tuottajan käyttöön, jolloin siinä voi keskittyä kuuntelemaan teknikon työstämää musiikkia. Tiedotteessa ei kuitenkaan mainita, sopiiko tuoli pöydän ääressä käytettäväksi.

IKEA OBEGRANSAD skivspelare
Kuva: Ikea

Levysoitin

Jokaisella itseään kunnioittavalla musiikin harrastajalla on tietysti oltava levysoitin.

Malliston levysoitinkin noudattelee minimalistista linjaa, mutta sen kohdalla on selvästi haettu inspiraatiota 1970-luvun klassikkosoittimista (Goldring/Lenco GL75) ja ehkä myös 1950-luvun Garrard 301 -soittimesta.

– Suurikokoisena ja vankkarakenteisena soittimena se ottaa tilan haltuun, kertoo Ikean muotoilija Friso Wiersma.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord svart bakgrund
Kuva: Ikea

Ikea Obegränsad: hinnat ja saatavuus

Mallisto tulee Suomessa myyntiin loppusyksyllä, ja kokonaisuutena siihen kuuluu yli 20 tuotetta, jotka ”sopivat musiikin luojille ja faneille kaikkialla maailmassa”. Hinnat vahvistetaan lähempänä saatavuutta.

Lue lisää: ikea.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yamahan vastaanottimille Roon-tuki

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Pink Floydia pyörimään!

Striimaa vinyylejä häviöttömästi

Vihdoin parempaa Spotify-ääntä?

Hyvästit MQA:lle?

Ääni & Kuva
Scroll to Top