Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Harman Kardonilta uusi lippulaiva-soundbar

Harman Kardonin lupaavalta vaikuttava Citation MultiBeam 1100 tarjoaa Dolby Atmos -äänen ja MultiBeam-tilakorjauksen.

forfatter
Julkaistu 09.05.2022 - 13:00

Tänä päivänä ei oikein voi lanseerata vakavasti otettavaa soundbaria ilman Dolby Atmos -tukea. MultiBeam 1100 tarjoaa mahdollisuuden kyseiseen 3D-ääneen. Soundbarin päällä olevat kaksi kaiutinelementtiä huolehtivat ylöspäin suunnatusta äänestä, mikä yleensä toimii tehokkaammin verrattuna malleihin, joissa kolmiulotteinen äänikuva pyritään luomaan pelkän digitaalisen äänenkäsittelyn avulla. MultiBeam 1100 osaa myös skaalata stereomusiikin 3D-surroundiksi, mikäli sellaista haluaa.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 3
Kuva: Harman Kardon

Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 toimii valmistajan mukaan yksinään täydellisenä kotiteatterijärjestelmänä. Siinä on sisäänrakennettu AirPlay 2 ja Chromecast, joten kännykän kautta laitteeseen voi striimata ääntä mistä tahansa palvelusta. Tuki löytyy myös Alexa Multi-Room Musicille (MRM), vaikkakaan meillä Suomessa sille ei ehkä juurikaan ole käyttöä.

HK Citation Multibeam 1100 Lifestyle 4
Kuva: Harman Kardon

HDMI eARC ja tilakorjaus

Kuten ”kaikissa” soundbareissa on Harman Kardonin uutuudessakin sekä HDMI eARC parempaa äänentoistoa varten että Atmos-ääni suoraan televisiosta, jolloin ääntä voi halutessaan säätää television kaukosäätimellä laitteen oman kaukosäätimen sijaan.

Automaattinen tilakorjaus lupaa mukauttaa äänenlaadun samantasoiseksi tilasta riippumatta.

Citation MultiBeam 1100 -soundbarin voi yhdistää muihin Citation-laitteisiin. Siihen voi siis liittää vaikkapa Citation Sub- tai Sub S -subwooferin tai surround-kaiuttimet, jolloin saa jopa 5.1.2-systeemin. Omat takakaiuttimet voi puolestaan liittää soundbariin Citation Amp -vahvistimen kautta.

Kaiutin on verhoiltu Kvardatin villakankaalla. Kvardat on Euroopan suosituin kaiutintekstiilien toimittaja, joka tunnetaan myös huonekaluverhoilukankaistaan. MultiBeam 1100 on saatavilla sävyissä ”Winter Grey” tai ”Classic Black”.

HK Citation Multibeam 1100 2 989x556 1 HK Citation Multibeam 1100 989x556 1
<
>
Kuva: Harman Kardon

Citation MultiBeam 1100: Hinta ja saatavuus

Soundbar on jo saatavilla suositushintaan 900 euroa, joten se asettuu samaan hintaluokkaan kuin esimerkiksi Sonos Arc, Bose Smart Soundbar 900 ja Bowers & Wilkins Panorama 3, muutamia mainitakseni.

Lue lisää: fi.harmankardon.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!