Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Edullisia uutuuskuulokkeita Sonylta

Sony on jättänyt WF-C500-nappikuulokkeista vastamelun pois ja panostanut äänenlaatuun. WH-XB910N-kuulokemallista vastamelu puolestaan löytyy, samoin kuin bassonrakastajia houkutteleva Extra Bass -toiminto.

/ 30.09.2021 - 14:30
Edullisia uutuuskuulokkeita Sonylta

Sonyn uusin täysin langaton malli nimeltään WF-C500 keskittyy vastamelun sijaan parhaaseen mahdolliseen äänenlaatuun. Vastamelun uhraaminen ei ole niin kohtuutonta kuin miltä se vaikuttaa, sillä nappikuulokkeet vaimentavat joka tapauksessa melko tehokkaasti ulkopuolelta tulevia ääniä.

IPX4-luokitellut kuulokkeet sietävät kastumista ja hikoilua. Akunkestoksi luvataan kokonaisuudessaan 20 tuntia, josta napeille itselleen 10 tuntia ja latauskotelosta näin ollen yksi täysi latauskerta päälle. 10 minuutin pikalatauksella saa tunnin soittoaikaa.

Kuulokenapit ja kotelo ovat pienentyneet edellisen sukupolven WF-XB700-malliin verrattuna, joten kuulokkeet kulkevat näppärästi taskussa.

Sony WF-C500_Black_lifestyle-L&B scaled

Sony WF-C500. Kuva: Sony

Enemmän irti pakatusta musiikista

Äänipuolella WF-C500 tarjoaa Sonyn omaa DSEE-tekniikkaa, joka pyrkii palauttamaan audiotiedoston pakkaamisessa kadonnutta informaatiota ja luomaan näin parempaa äänenlaatua. Ääni on myös räätälöitävissä Headphones Connect -sovelluksen viisikaistaisen taajuuskorjaimen avulla.

Lue myös: Sony WF-1000XM4 – Sonyn parhaat nappikuulokkeet

Mahdollisimman vakaan Bluetooth-yhteyden saamiseksi uutuusnapit kannattaa yhdistää sarjaan parittamisen sijaan, jolloin yksi kuulokenappi lähettää signaalin toiseen. Samalla saa myös paremman stereokuvan ääneen, kun ylemmän taajuusrekisterin vaihesiirtoa ei tarvita. Halutessaan voi käyttää vain toista kuulokenappia.

Android-puhelinten ja Windows-tietokoneiden omistajat saavat yhdistettyä kuulokkeet laitteeseensa yhdellä napinpainalluksella.

Sony WF-C500_Orange_Sound-L&B scaled (1)
Kuva: Sony

Sony WF-C500: Hinta ja saatavuus

Sony WF-C500 on saatavana lokakuussa mustana, valkoisena, mintunvihreänä ja persikanpinkkinä, 80 €.

Sony WH-XB910N_Blue-L&B scaledSony WH-XB910N -kuulokkeissa on tuhti basso. Kuva: Sony

Kuulokkeet kunnon bassolla!

Jos bassonjytke on omaan makuun, kannattaa tutustua lähemmin Sony WH-XB910N -kuulokkeisiin. Niiden bassorekisterissä riittää ytyä, ja DSEE-skaalaus tekee Bluetooth-äänestä laadukkaampaa.

Lue myös: Sony WH-1000XM4 – Vastamelun uusi valtias – taas

Uutuusmallissa on aktiivinen vastamelu ja kaksoismikrofonit, jotka kuuntelevat ja poistavat hälyä aiempaa tehokkaammin. Kaksi mikrofonia ovat apuna myös puheluissa, ja yhdistettynä digitaaliseen äänenkäsittelyyn ne lupaavat toistaa käyttäjän puhetta entistä selkeämmin.

Vastamelun lisäksi kuulokkeissa on nykyaikana tavallinen ympäristön äänet läpipäästävä toiminto, jonka ansiosta ulkomaailmasta saa selvää kuulokkeita riisumatta. Sony WH-XB910N osaa myös valvoa ympäristöä ja vaihtaa näiden kahden toiminnon välillä automaattisesti.

Sony XB910N_Black_Fordable-Large copy-L&B scaled
Kuva: Sony

Sony WH-XB910N: Hinta ja saatavuus

WH-XB910N on saatavana lokakuussa mustana ja sinisenä, 200 €.

Olemme jo saaneet testiin sekä WF-C500- että WH-XB910N-mallit, joten tuloksia pääsette lukemaan pikapuoliin!

Sony WF-C500 & WH-XB910N(3)-L&B scaled
Kuva: Geir Gråbein Nordby
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Ääni & Kuva
Scroll to Top