Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Edullinen 2.1-soundbar Sonylta

Sony HT-S400 voi osoittautua mainioksi budjettilöydöksi: 2.1-ääntä tarjoava soundbar on ainakin paperilla kiinnostavan kuuloinen uutuus.

forfatter
Julkaistu 27.01.2022 - 07:30

Jos televisioäänen parantaminen kiinnostaa, mutta budjetti tai sisustus ei salli kokonaiseen kotiteatterijärjestelmään satsaamista, on soundbar oiva ratkaisu. Uusi Sony HT-S400 saattaa olla vastaus monen tarpeeseen.

Kyseessä on 2.1-kanavainen systeemi eli soundbar, jonka mukana tulee erillinen subwoofer mutta ei takakaiuttimia. Virtuaalisen surroundin luomiseen Sony käyttää S-Force PRO Front Surround -nimihirviöllä heitettyä tekniikkaa.

Hienot tekniset termit jatkuvat, kun lukee HT-S400:n speksejä. Etuelementit ovat tyyppiä X-Balanced, mikä tarkoittaa, että pyöreän sijaan ne ovat neliskulmaiset. Separated Notch Edge -tekniikaksi nimetty muotoiluratkaisu puolestaan tarkoittaa, että reunakiinnikkeet on laskostettu.

Subwooferin kerrotaan olevan langaton ja varustettu 160 mm:n bassoelementillä. 6,5-tuumaista elementtiä ei varsinaisesti voi kutsua isoksi, mutta kyllä sen pitäisi pystyä tuottamaan painetta kohtuullisen kokoiseen olohuoneeseen.

S400 angled Large 1140x641 1
Sony HT-S400 on edullinen 2.1-systeemi eli soundbarin ja subwooferin yhdistelmä. Kuva: Sony

Budjettiluokan soundbarista on turha etsiä Dolby Atmos -ääntä tai muita vastaavia hienouksia. Kaiutin tukee Dolby Digital -ääntä ja pakkaamatonta LCPM-formaattia. Ja sillä siisti. Jos käytössä on Sonyn Bravia-televisio, soundbarin saa yhdistettyä langattomasti Bluetoothilla, mutta laitteessa on myös tavallinen HDMI ARC ja optinen digitaalinen sisääntulo.

Sonyn verkkosivuilla soundbarin kooksi ilmoitetaan 90 cm leveyssuunnassa ja 6,4 cm korkeussuunnassa. Subwoofer on mitoiltaan 19,2 x 38,7 x 40 cm.

Hinta ja saatavuus: Sony HT-S400

HT-S400 tulee myyntiin huhtikuussa noin 300 euron hintaan.

 

[poll id=”2″]

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!