Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

CES 2024: Samsungilta seinäkaiutin

Samsung haastaa Ikean ja Sonosin soivalla Music Frame -valokuvakehyksellään.

/ 11.01.2024 - 12:52
CES 2024: Samsungilta seinäkaiutin

Samsungin seinälle kiinnitettävä ja taulua muistuttava The Frame -televisio on ollut menestys jo useamman vuoden. Ja nyt siitä saadaan kaiutinversio!

Music Frame on litteä kehysmäinen kaiutin, jonka voi asettaa tasolle tai kiinnittää seinälle. Se toimii yksinään tai osana suurempaa kokonaisuutta stereokaiutinten kera. Kaiuttimen voi myös yhdistää Samsungin televisioon tai soundbariin Q Symphony -toiminnolla, jolloin se voi toimia etukanavana tai stereokaiuttimena. Musiikin striimaus langattomasti onnistuu wifiä käyttäen.

20231128_205659 20231128_210158
<
>
Kaksi bassokaiutinta lupailee täyteläistä ääntä. Kuva: Audun Hage

Kysyimme Samsungin messuedustajalta, voiko Music Framea käyttää samanaikaisesti sekä etu- että surroundkanavana (jolloin saataisiin 5.1-konfiguraation surroundjärjestelmä), mutta se ei kuulemma onnistu, vaan on valittava niille rooli joko etu- tai takakaiuttimina. Mutta ei siinä vielä kaikki – kaiutinta voi käyttää myös subwooferina bassoa tehostamaan.

Samsung ei ole ensimmäinen, joka keksii valokuvakehystä muistuttavan kaiuttimen, vaan Ikea ja Sonos ovat toteuttaneet yhteistyössä vastaavan Symfonisk-sarjallaan. Samsungin mukaan tavoite on ollut tehdä mahdollisimman huomaamattomasti sisustukseen sulautuva kaiutin – tai kuten tiedotteessa sanotaan: ”Music Frame maastoutuu modernien kehysten joukkoon tarjoten samalla korkealaatuisat ääntä.”

20231128 210104 scaled
Music Framen voi ripustaa seinälle tai asettaa pöydälle. Äänensiirto tapahtuu langattomasti, mutta laite vaatii kuitenkin virtajohdon. Kuva: Audun Hage

Lue myös: Ikea Symfonisk – Taulukaiutin Ikeasta

Music Frame on kooltaan noin 33 x 33 cm. Se on varustettu kaiutinelementeillä, jotka levittävät ääntä etupaneeliin tehtyjen rakojen kautta. Takana on lisäksi kaksi bassoelementtiä. Meluisassa messuhallissa oli hankala arvioida äänenlaatua, mutta Music Frame vaikuttaisi toistavan musiikkia melko lujaa, puhtaasti ja täyteläisesti.

Hinta ja saatavuus ovat vielä vahvistamatta, mutta odotamme näkevämme Samsungin uutuuskaiuttimen kaupoissa kevään 2024 aikana.

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Onkyon ja Klipschin yhteinen soundbar-mallisto

Koko yön karaoket

KEFin halvempi olohuonekaiutin

Seinäkaiutin Samsung The Frame -sarjaan

LG DukeBox - nykypäivän jukebox

Bosen lippulaivauutuus: Smart Ultra Soundbar

Ääni & Kuva
Scroll to Top