Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Boselta uusi Dolby Atmos -lippulaivasoundbar

3D-äänen lisäksi Bose Soundbar 900 tarjoaa puheohjausta Google Assistantin ja Amazon Alexan kautta.

/ 12.09.2021 - 19:55
Boselta uusi Dolby Atmos -lippulaivasoundbar

Erinomaisen onnistuneen Soundbar 700 -mallin seuraaja Bose Soundbar 900 on edeltäjänsä tapaan varustettu Bosen PhaseGuide-keilauksella. Tekniikan ansiosta äänikuva on enemmän hologrammimainen, kun kaiutinelementit heijastavat ääntä eri kulmissa.

Tekniikka on käytössä sekä Dolby Atmos -yläkanavissa että sivukanavissa, joten äänikuvan tulisi olla leveä ja sulkea kuulija uskottavasti syleilyynsä. Bose yhdistää dipolielementtejä ja ”matalaprofiilielementtejä” tarkoin määritetyille linjoille, ja yhdessä digitaalisen äänenkäsittelyn kanssa äänikuva on valmistajan mukaan erityisen suuri ja vaikuttava. Bose itse sanoo näin: ”[kaiutin luo] todellisuuden tason, johon mikään muu kaiutin ei yllä”.

Bose Soundbar 900 exploded
Bose yhdistää PhaseGuide-elementit ja DSP:n erityisen suuren äänikuvan luomiseksi. Kuva: Bose

Vaikka televisiosta tuleva sisältö ei tukisikaan Dolby Atmos -ääniraitaa, tekniikan sanotaan tuovan kolmiulotteista vaikutelmaa miksaamalla ääniraitaa uudelleen. Sama pätee stereoääneen. Jos siis kuuntelee musiikkia, ei surroundefektiä saa pois päältä.

”Poikkeuksellinen basso”

Jos bassonjytke on omaan makuun, lienee Soundbar 900:n lupaus ”poikkeuksellisesta bassontoistosta” ilahduttava uutinen. Basson luvataan olevan lähes särötön erikoismuotoillun QuietPort-bassorefleksiportin ansiosta. Soundbarista tuleva ääni kalibroidaan huoneen mukaan ADAPTiQ-tilakorjauksella.

Bose Soundbar 900
Kuva: Bose

Ominaisuudet ja liitännät

Uudessa huippumallissa on HDMI eARC, joka tukee korkearesoluutioisen äänen siirtoa suoraan televisiosta. Siinä on myös Bluetooth ja Wi-Fi sekä puheohjaus Google Assistantin ja Amazon Alexan kautta. Lisäksi tarjolla ovat Spotify Connect ja AirPlay 2. Chromecastia ei kumma kyllä löydy, vaikka Google Assistantin kanssa se olisi varsin perusteltu.

Soundbar 900:n voi yhdistää muiden Bose-kaiuttimien kanssa monihuonejärjestelmäksi tai kotiteatteriksi takakaiuttimineen ja ulkoisina subwoofereineen. Vaikka soundbarin basso onkin ”poikkeuksellinen”, on kokemuksemme ainakin edeltäjästä eli Soundbar 700:sta, että subwoofer toi ääneen lisäytyä. Olisi helppo kuvitella, että sama pätisi myös Soundbar 900:aan.

Soundbar 900 on 104 cm leveä eli 6 cm leveämpi kuin edeltäjänsä, jonka koko vastasi 43-tuumaista televisiota. Soundbar 900 puolestaan sopii 48-tuumaisille ja sitä isommille televisioille.

Large_JPG-SB900_Black_Carton_002_CMYK-LB-scaled-1-989x556 Large_JPG-SB900_White_002_RGB-LB-scaled-1-989x556 Large_JPG-SB900_Black_02_RGB-LB-scaled-1-989x556 Large_JPG-SB900_Black_04_RGB-LB-scaled-1-989x556
<
>
Kuva: Bose

Bose Soundbar 900: hinta ja saatavuus

Bose Soundbar 900 tulee saataville Yhdysvalloissa 23.9. 900 dollarin hintaan. Suomen hinta asettunee samaan luokkaan nykyisen Soundbar 700:n kanssa, eli noin tuhanteen euroon. Emme ole saanet vahvistusta sille, tuleeko soundbar Pohjoismaissa myyntiin samaan aikaan kuin USA:ssa.

Lue lisää tiedotteesta (englanniksi).

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top