Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Bileet pystyyn: Sharp SumoBox ja XParty Street Beat

Devialetin (!) tekniikallakin varustetut bilekaiuttimet lupaavat täyteläistä bassoa ja kunnon äänenpainetta.

/ 06.07.2023 - 10:43
Bileet pystyyn: Sharp SumoBox ja XParty Street Beat

Kesällä juhlitaan suvun ja ystävien voimin puutarhassa ja vanhoihin latoihin kyhätyissä juhlapaikoissa, joissa kaivataan musiikkia, basson jytkettä ja mielellään myös diskovaloja tunnelmaa luomaan. Sharp tuo tähän tarkoitukseen kaksi uutta bilekaiutinmallia: SumoBox on Devialetin tekniikalla varustettu iso kaiutin, jonka on ilmeisesti tarkoitus kumota juhlijat sumopainijan tapaan, ja pienempi XParty Street Beat on kannettavaa kokoa oleva Bluetooth-kaiutin ledvaloilla ja DJ-efekteillä.

Sharp SumoBox – Devialetin bassolla

Stereosysteemi SumoBox (CP-LS100) on Sharpin uutuuskaiuttimista suurempi. Sen kerrotaan toistavan ääntä puhtaasti jopa 105 dB:n voimalla kahdesta 8-tuumaisesta bassoelementistään ja kahdesta 2-tuumaisesta diskantistaan. Suljettu puinen kaiutinkaappi lupaa tasapainoista akustiikkaa, kun taas kallistetun muotoilun on tarkoitus levittää musiikki ihanteellisesti ympäristöön. Erityisen kiinnostavaa SumoBoxissa on Sharpin ja ranskalaisen Devialetin (joka tunnetaan muun muassa highend-vahvistimistaan ja Phantom-kaiuttimistaan) yhteistyö. SumoBoxin sisältä löytyy Devialetin SAM-tekniikkaa (Speaker Active Matching), jonka ansiosta bassontoiston luvataan olevan täyteläistä, vivahteikasta ja muhkeaa. Sharp väittää, että levytykset toistuvat juuri sellaisena kuin on tarkoitettukin.

SumoBox_2 SumoBox_1
<
>
Vaihdettava 14,8V 5Ah li-ion-akku lupaa 10 tuntia soittoaikaa. Akun saa vaihdettua parissa sekunnissa, jos juhlat jatkuvat vielä senkin jälkeen. Kuva: Sharp

SumoBox tarjoaa hyvät liitäntävaihtoehdot: 3 sisääntuloa, TRS/XLR-yhdistelmä (2x) kaikuefektillä ja basson ja diskantin säädöllä sekä aux/Bluetooth – joilla kaikilla on oma voimakkuudensäätö. Kaiuttimeen on helppo kytkeä syntetisaattori, kitara tai mikrofoni ja säätää niiden tasoja.

SumoBoxin voi parittaa toisen SumoBoxin kanssa ja soittaa stereona Bluetoothin kautta tai langallista kaiutinlinkkiä käyttäen.

Kaiuttimen pohjassa on kiinnikkeet, joiden avulla sen saa nostettua jalustalle, jolloin ääni kantaa vielä paremmin.

Sharp XParty Street Beat: bileet milloin ja missä vain

XParty Street Beat on reissaavan musiikinystävän valinta. Kannettavassa mallissa on kantokahvan lisäksi pyörät. Päällä on pidike puhelinta tai tablettia varten, ja sitä käyttäen soittolistojen selaaminen ja mobiilin USB-lataus sujuu näppärästi. Kaiuttimen ledvärivalot ja strobot sykkivät musiikin tahtiin luoden uskottavaa juhlatunnelmaa.

XParty Street Beat on roiskesuojattu (IPX4), joten se on oiva valinta puutarhajuhliin ja ulkoporealtaan kylkeen. 12 tunnin akunkeston ansiosta bileet voivat jatkua aamuun asti (kunhan naapurit eivät häiriinny).

XParty Street Beat
Sharp XParty Street Beat. Kuva: Sharp

Hinnat ja saatavuus

Sharpin uutuuskaiuttimet ovat saatavilla nyt. SumoBox 450 € ja XParty Street Beat 435 €.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top