Apple lanseeraa uuden iPad Pron M1-sirulla

Mainos
Mainos
forfatter

Apple lanseerasi uuden M1-prosessorin viime marraskuussa, ja ainakin sillä varustetut MacBook Pro 13 M1 ja MacBook Air 13 M1 ovat häkellyttävän tehokkaita kannettavia.

M1-prosessori on ARM-pohjaisen prosessoriarkkitehtuurin päälle rakennettu siru, jossa on muuan muassa 16 miljardia transistoria, 16-ytiminen Neural Engine, 8 ydintä ja 8 grafiikkaydintä.

Ja nyt Apple ilmoitti, että tämä prosessori-ihme tulee jopa uuteen iPad Pro -tablettiin!

Apple lupailee, että viime vuoden malliin verrattuna uusi iPad Pro on 50 % nopeampi, ja muisti (jopa 16 GB) toimii tuplasti nopeammin.

Apple iPad Pro M1
iPad Pro M1 -versio on saatavana kahdessa koossa: 11- ja 12,9-tuumaisella näytöllä sekä hopeanvärisenä tai tummanharmaana. Kuva: Apple

12,9-tuumainen Liquid Retina XDR -näyttö

Poikkeuksellisen nopean prosessorin lisäksi iPad Pron hienouksiin kuuluu myös aivan uusi näyttö. Uuteen mini-LED-tekniikkaan perustuva näyttö kätkee sisäänsä yli 10 000 pientä ledvaloa, jotka peittävät koko näytön alan.

Annons

Liquid Retina XDR -niminen näyttö on kirkkaudeltaan koko alan osalta 1 000 nitiä, maksimikirkkauden ollessa 1 600 nitiä. Kontrastiakin piisaa suhteessa 1:1 miljoona.

5G ja Thunderbolt

Suorituskyvystä, upeasta kuvasta ja muistista ei tietenkään ole mitään iloa, jos liitännät eivät ole tätä päivää. Onneksi siitä ei tarvitse huolehtia, vaan tabletti on varustettu 5G:llä ja Thunderboltilla sekä USB-C-portin kautta USB 4:llä.

5G-nopeudet riippuvatkin sitten palveluntarjoajasta, mutta Thunderbolt mahdollistaa tiedonsiirron jopa 40 Gbit/s. Ja koska tallennustilaakin löytyy jopa 2 TB, voi tablettia käyttää isojenkin tiedostojen käsittelyyn.

Magic Keyboard -näppäimistössä on taustavalaistut näppäimet, integroitu kosketuslevy sekä uusi valkoinen värivaihtoehto. Kuva: Apple

Annons

Hinnat ja saatavuus

Uusi 12,9-tuumainen iPad Pro M1-sirulla on tilattavissa 30.4. alkaen, ja toimitukset alkavat toukokuun puolivälissä.

5G-version hinnat alkavat 1 399 eurosta, ja pelkällä Wi-Fi-yhteydellä varustettu versio 1 229 euroa.

Uusi iPad Pro 2021 on saatavilla myös 11-tuumaisella näytöllä, joka maksaa 909 € (Wi-Fi) tai 1 079 € (5G).

 

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Vastaa

Lue myös

Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?
Testasimme markkinoiden kalleimpien puhelimien kamerat.
Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…
Kuten aina, tämä ”oheislaitteiden” kategoria levittää lonkeroitaan vähän joka suuntaan. Valitsimme tähän joitakin tärkeimpiä päivittäisessä käytössä olevia laitteita: kännykän, tabletin, aktiivisuusrannekkeen ja tietokoneen.
Kaikki, mitä tiedämme Samsungin vuoden 2021 televisiomalleista!
Uutuusmallistossa on muun muassa MiniLED-teknologiaa hyödyntäviä televisioita.
Huhut kertovat, että Sonos julkaisisi ensimmäisen kuulokemallinsa vuoden 2021 aikana. Kurkataanpa, miltä ne voisivat näyttää!
Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!
Vihdoin se on täällä: Disneyn suoratoistopalvelu! Näin saat sen asennettua.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, ja tätä kaikkea siltä sopii odottaa.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.
Disneyn uusi suoratoistopalvelu on jo tilattavissa!
Huawein AppGallery ei onnistu vastaamaan käyttäjien odotuksiin. Ratkaisu ongelmiin ei olekaan uudessa sovelluskaupassa, sillä Googlen puuttuminen tarkoittaa, että Huawei voi sanoa hyvästit Pohjoismaiden markkinoille.
Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.