Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Apple lanseeraa uuden iPad Pron M1-sirulla

forfatter
Julkaistu 20.04.2021 - 20:04

Apple lanseerasi uuden M1-prosessorin viime marraskuussa, ja ainakin sillä varustetut MacBook Pro 13 M1 ja MacBook Air 13 M1 ovat häkellyttävän tehokkaita kannettavia.

M1-prosessori on ARM-pohjaisen prosessoriarkkitehtuurin päälle rakennettu siru, jossa on muuan muassa 16 miljardia transistoria, 16-ytiminen Neural Engine, 8 ydintä ja 8 grafiikkaydintä.

Ja nyt Apple ilmoitti, että tämä prosessori-ihme tulee jopa uuteen iPad Pro -tablettiin!

Apple lupailee, että viime vuoden malliin verrattuna uusi iPad Pro on 50 % nopeampi, ja muisti (jopa 16 GB) toimii tuplasti nopeammin.

Apple iPad Pro M1
iPad Pro M1 -versio on saatavana kahdessa koossa: 11- ja 12,9-tuumaisella näytöllä sekä hopeanvärisenä tai tummanharmaana. Kuva: Apple

12,9-tuumainen Liquid Retina XDR -näyttö

Poikkeuksellisen nopean prosessorin lisäksi iPad Pron hienouksiin kuuluu myös aivan uusi näyttö. Uuteen mini-LED-tekniikkaan perustuva näyttö kätkee sisäänsä yli 10 000 pientä ledvaloa, jotka peittävät koko näytön alan.

Liquid Retina XDR -niminen näyttö on kirkkaudeltaan koko alan osalta 1 000 nitiä, maksimikirkkauden ollessa 1 600 nitiä. Kontrastiakin piisaa suhteessa 1:1 miljoona.

apple ipad pro spring21 liquid xdr display photos 04202021

5G ja Thunderbolt

Suorituskyvystä, upeasta kuvasta ja muistista ei tietenkään ole mitään iloa, jos liitännät eivät ole tätä päivää. Onneksi siitä ei tarvitse huolehtia, vaan tabletti on varustettu 5G:llä ja Thunderboltilla sekä USB-C-portin kautta USB 4:llä.

5G-nopeudet riippuvatkin sitten palveluntarjoajasta, mutta Thunderbolt mahdollistaa tiedonsiirron jopa 40 Gbit/s. Ja koska tallennustilaakin löytyy jopa 2 TB, voi tablettia käyttää isojenkin tiedostojen käsittelyyn.

apple ipad pro spring21 magic keyboard side white 04202021Magic Keyboard -näppäimistössä on taustavalaistut näppäimet, integroitu kosketuslevy sekä uusi valkoinen värivaihtoehto. Kuva: Apple

Hinnat ja saatavuus

Uusi 12,9-tuumainen iPad Pro M1-sirulla on tilattavissa 30.4. alkaen, ja toimitukset alkavat toukokuun puolivälissä.

5G-version hinnat alkavat 1 399 eurosta, ja pelkällä Wi-Fi-yhteydellä varustettu versio 1 229 euroa.

Uusi iPad Pro 2021 on saatavilla myös 11-tuumaisella näytöllä, joka maksaa 909 € (Wi-Fi) tai 1 079 € (5G).

 

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.
Tilaa luovuudelle MSI ei ole säästellyt luodessaan Creator Z17 -kannettavaansa – ja sen kyllä huomaa hinnassakin.
Edullisia pelinäppäimistöjä Logitechilta Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.
4K-näyttö pelaamiseen ja töihin MSI:n pelinäyttö yhdistää Ultra HD -resoluution esimerkilliseen kontrastiin ja upeaan värintoistoon.