Uutinen

Älykäs häkävaroitin Netatmolta

Uusi älykäs häkävaroitin voi olla mökin, asuntoauton tai kodin hengenpelastaja.


Julkaistu 13.11.2021 - 08:00

Suomessa kuolee vuosittain ihmisiä häkämyrkytyksiin – useimmiten kaasuvuodon seurauksena asuntoautossa tai mökillä, sillä niissä käytetään paljon kaasulaitteita, kuten liesiä ja lämmittimiä. Hiilimonoksidi eli häkä ei maistu, haise tai näytä miltään, joten sitä on mahdoton huomata. Jos siis käytössä on kaasulaitteita, onkin erityisen suositeltavaa asentaa tilaan häkävaroitin.

Tarkoitukseen sopii esimerkiksi Netatmon älykäs häkävaroitin, joka vieläpä näyttää mukavan minimalistiselta. Asennus sujuu helposti ilman sähkökytkentöjä: laite ruuvataan seinään ja seurataan Netatmon pakkauksessa tulevaa asennusohjetta sekä ladataan Netatmo Home + Security -sovellus.

Häkävaroitin toimii sovelluksella. Kuva: Netatmo

Häkää havaitessaan varoitin hälyttää jopa 85 desibelin äänellä, jotta kaikki varmasti huomaavat hälytyksen ja ehtivät poistua talosta nopeasti. Lisäksi käyttäjä saa varoitusviestin puhelimeensa.

Laitteen hälytystä, pattereita, häkämittaria ja wifi-yhteyttä voi testata samaan tapaan kuin palovaroittimissa. Ongelman havaitessaan laite lähettää ilmoituksen puhelimeen. Netatmo suosittelee testaamaan häkävaroittimen toiminnan kerran vuodessa.

Jos laite havaitsee häkää, se lähettää viestin käyttäjän puhelimeen. Jos ei itse ole paikalla, voi muille ilmoittaa asiasta ja soittaa hätäkeskukseen jo matkalta. Kuva: Netatmo

Netatmon älykäs häkävaroitin on CE- ja NF-sertifioitu, ja se toimii osana Apple HomeKit-järjestelmää.

Häkävaroitin tulee kauppoihin 16.11. ja sen suositushinta on noin 110 euroa.

Mainos

Päivän tarjoukset

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Send this to a friend