Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Älykäs häkävaroitin Netatmolta

Uusi älykäs häkävaroitin voi olla mökin, asuntoauton tai kodin hengenpelastaja.

forfatter
Julkaistu 13.11.2021 - 08:00

Suomessa kuolee vuosittain ihmisiä häkämyrkytyksiin – useimmiten kaasuvuodon seurauksena asuntoautossa tai mökillä, sillä niissä käytetään paljon kaasulaitteita, kuten liesiä ja lämmittimiä. Hiilimonoksidi eli häkä ei maistu, haise tai näytä miltään, joten sitä on mahdoton huomata. Jos siis käytössä on kaasulaitteita, onkin erityisen suositeltavaa asentaa tilaan häkävaroitin.

Tarkoitukseen sopii esimerkiksi Netatmon älykäs häkävaroitin, joka vieläpä näyttää mukavan minimalistiselta. Asennus sujuu helposti ilman sähkökytkentöjä: laite ruuvataan seinään ja seurataan Netatmon pakkauksessa tulevaa asennusohjetta sekä ladataan Netatmo Home + Security -sovellus.

NCO Close Up White Wall WEB HD
Häkävaroitin toimii sovelluksella. Kuva: Netatmo

Häkää havaitessaan varoitin hälyttää jopa 85 desibelin äänellä, jotta kaikki varmasti huomaavat hälytyksen ja ehtivät poistua talosta nopeasti. Lisäksi käyttäjä saa varoitusviestin puhelimeensa.

Laitteen hälytystä, pattereita, häkämittaria ja wifi-yhteyttä voi testata samaan tapaan kuin palovaroittimissa. Ongelman havaitessaan laite lähettää ilmoituksen puhelimeen. Netatmo suosittelee testaamaan häkävaroittimen toiminnan kerran vuodessa.

NCO Smartphone Outdoor WEB HD
Jos laite havaitsee häkää, se lähettää viestin käyttäjän puhelimeen. Jos ei itse ole paikalla, voi muille ilmoittaa asiasta ja soittaa hätäkeskukseen jo matkalta. Kuva: Netatmo

Netatmon älykäs häkävaroitin on CE- ja NF-sertifioitu, ja se toimii osana Apple HomeKit-järjestelmää.

Häkävaroitin tulee kauppoihin 16.11. ja sen suositushinta on noin 110 euroa.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Leuat loksauttava pelinäyttö Asusin suuri ja mattapintainen OLED-paneeli tarjoaa täydellistä mustaa ja parhaan näkemämme pelikokemuksen.
Tervetuloa hybridielämään Koronapandemia hellitti vihdoin – mutta kotikonttorit jäivät. Vuodesta 2022 tuli vuosi, jolloin viimeistään opimme työskentelemään ja pelaamaan kaikkialla.
Nopein netti kotiin Kalliiksihan se tulee, mutta jos haluaa nopeimman ja vakaimman mesh-verkon, on Asus kukkulan uusi kuningas.
Tilaa luovuudelle MSI ei ole säästellyt luodessaan Creator Z17 -kannettavaansa – ja sen kyllä huomaa hinnassakin.
Edullisia pelinäppäimistöjä Logitechilta Pelatessa mekaanista näppäimistöä ei voita mikään. Logitech G413 SE on saatavilla kahtena versiona, joista kumpikin on kompakti ja edullinen.
4K-näyttö pelaamiseen ja töihin MSI:n pelinäyttö yhdistää Ultra HD -resoluution esimerkilliseen kontrastiin ja upeaan värintoistoon.