Vuoden kuulokkeet 2017

Markkinoille tulvii erilaisia kuulokkeita – mutta mikä niistä on paras juuri sinulle?

Muutama vuosi sitten kuulokemarkkinat olivat vielä melko yksinkertaiset. Yhdellä perheellä saattoi olla kotikäytössä muutamat kunnolliset kuulokkeet musiikin kuuntelua tai television katselua varten. Ehkäpä myös ”walkmanit” kannettavaan musiikkisoittimeen. Kännyköiden ja suoratoiston aikakaudella markkinat ovat räjähtäneet. Tänä päivänä ei ole epätavallista omistaa musiikkikuulokkeita kotikäyttöön, langattomia kuulokkeita työmatkoille, vastamelukuulokkeita pitkille matkoille, kestäviä kuulokkeita salille…ja niin edelleen.

Onko sinulla käyttöä kuulokkeille kotona vai myös reissussa? Kuunteletkö vain musiikkia, ja onko silloin tärkeintä luonnollinen äänentoisto vai muhkea basso? Tarvitsetko mikrofonia kännykkä- tai internetpuheluihin? Aiotko käyttää kuulokkeita monien eri laitteiden kanssa, joissa ehkä on erilaiset liitännät? Kaikki nämä kysymykset auttavat mikä malli on omiaan juuri sinulle. Tai mallit.

 

Vuoden langattomat kuulokkeet: Audio Technica ATH-DSR7BT

Arvio: 6

Hinta: 350 €

eu.audio-technica.com

mainos

Loistava debyytti

Musiikin kuuntelu langattomasti on tuttua puuhaa, mutta harvoin kuulee tällaista vivahteiden määrää ilman johtoa. Etenkin diskantti erottuu, ja varsinkin miellyttävät hi-hat-vivahteet ja kirkkaat puupuhaltimien äänet tekevät vaikutuksen. Audio-Technica romuttaa Bluetooth-kuulokkeiden maineen kätevinä mutta hifilaadultaan jotenkin heikompina kuulokkeina. ATH-DSR7BT tarjoaa harvinaista vastinetta rahoille: langattomuuden lisäksi hintaan sisältyy digitaalinen vahvistin. Erittäin vaikuttavaa!

mainos

 

Vuoden vastamelukuulokkeet: Sony WH-1000XM2

Arvio: 6

Hinta: 400 €

sony.fi

mainos

Täydellistä vastamelua

Edeltäjänsä tapaan Sony WH-1000XM2 kuulostaa hämmästyttävän hyvältä. Sony on tutkinut entistä enemmän vastamelua ja ottaa huomioon jopa ympäristön ilmanpaineen. Basso on tiukka ja täyteläinen ja soundi on kokonaisuutena himpun verran hienostuneempi kuin Bose QC35 -kuulokkeissa. Etenkin ylärekisterissä Sony soi kauniimmin. Yleensä vastamelukuulokkeet hankitaan lentomatkoja varten ja musiikin kuunteluun omansa – WH-1000XM2-kuulokkeiden tapauksessa yhdet riittävät.

Lue koko testi: Sony WH-1000XM2 

 

Vuoden highend-kuulokkeet: Focal Utopia

Arvio: 6

Hinta: 4 000 €

kruunuradio.fi

Hyvä, parempi, kallein!

Kun kaiutinvalmistaja Focal päättää esitellä osaamistaan kuulokkeiden muodossa, ei missään säästellä. Utopia on tarkkaa käsityötä alusta loppuun. Musiikki soi niin uskomattoman puhtaasti, dynaamisesti ja vivahteikkaasti, että kananlihalle menemistä ei voi välttää. Utopia lienee myös edullisin tapa päästä kokemaan moinen kuunteluelämys, sillä samanlaisen äänenlaadun kaiuttimista saadakseen olisi maksettava helposti 30 000 euroa – eikä siinä ol vielä mukana vahvistinta eikä johtoja. Kyllä kelpaa!

 

Vuoden nappikuulokkeet: KEF Motion One

Arvio: 6

Hinta: 250 €

highendstudio.fi

Ylelliset ja joustavat

Jos äänenlaatu on ykköskriteeri ja hinta toissijainen huolenaihe, on KEF houkutteleva vaihtoehto. Motion One -kuulokkeet poimivat musiikista sävyjä, jotka muilta nappikuulokkeilta jäävät huomaamatta. Vieläkin parempaa äänenlaatua saa, jos käyttää kuulokkeita johdon kanssa. Samaan rahaan saa myös hienostunutta designia ja erinomaista laatua. Motion One ei tosin tunnu niskassa yhtä hienostuneelta, sillä kuulokkeiden pidike on yllättävän kömpelö. Tämä haitta musiikinrakastajan on kuitenkin helppo hyväksyä.

 

Vuoden urheilunappikuulokkeet: JBL Reflect Contour

Arvio: 5

Hinta: 100 €

jbl.com

Pysyy kuin liimattu

JBL on tunnettu kuulokevalmistajana, joka suoriutuu testeissä hyvin. Äänenlaatu on hyvä, joskaan ei loistava, ja akunkesto erinomainen. Reflect Contour erottuu kuitenkin joukosta loistavalla istuvuudellaan. Kuulokkeet eivät tipahda päästä millään, vaikka johtoa nykisi kuinka. Siitä on kiittäminen kuulokkeiden kaksoiskaarirakennetta, jossa sekä korvalehden sisä- että ulkopuolelle tulee tuki. Jos bassoa olisi ollut hitusen enemmän ja kaukosäädin selkeämpi ja kevyempi, olisi JBL ansainnut täydet pisteet.

Lue koko testi: JBL Reflect Contour

 

Vuoden highend-nappikuulokkeet: Beyerdynamic Xelento Remote

Arvio: 6

Hinta: 980 €

highendstudio.fi

Ehkä maailman paras

Suosimme usein nappikuulokkeita suurien on-ear-kuulokkeiden sijaan – mutta emme suinkaan halua tinkiä äänenlaadusta vain välttääksemme näyttämästä pöljältä kaupungilla.

Beyerdynamicin kanssa ei todellakaan tarvitse vaihtokauppoja tehdä, sillä Xelento on varmasti parhaat musiikkikuulokkeet, joita olen kuunnellut. Kaikenlainen musiikki soi niistä vakuuttavasti ja vivahteikkaasti. Täydellisen tasapainoiset nappikuulokkeet pyyhkivät lattiaa kilpailijoillaan.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Uusi vuosi, uusi tv? LG kertoo ensimmäisten uutuusmallien tulevan myyntiin maaliskuusta alkaen.
Näitä televisiomalleja kannattaa metsästää Black Friday -tarjouksista!
Vihdoin se on täällä: Disneyn suoratoistopalvelu! Näin saat sen asennettua.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, ja tätä kaikkea siltä sopii odottaa.
Disneyn suoratoistopalvelu aukeaa pian, mutta miten sitä katsotaan? Listasimme palvelua tukevat laitteet.
Disneyn uusi suoratoistopalvelu on jo tilattavissa!
Huawein AppGallery ei onnistu vastaamaan käyttäjien odotuksiin. Ratkaisu ongelmiin ei olekaan uudessa sovelluskaupassa, sillä Googlen puuttuminen tarkoittaa, että Huawei voi sanoa hyvästit Pohjoismaiden markkinoille.
Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös