Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Vuoden kuulokkeet 2017

Markkinoille tulvii erilaisia kuulokkeita – mutta mikä niistä on paras juuri sinulle?

/ 07.11.2017 - 15:38
Vuoden kuulokkeet 2017

Muutama vuosi sitten kuulokemarkkinat olivat vielä melko yksinkertaiset. Yhdellä perheellä saattoi olla kotikäytössä muutamat kunnolliset kuulokkeet musiikin kuuntelua tai television katselua varten. Ehkäpä myös ”walkmanit” kannettavaan musiikkisoittimeen. Kännyköiden ja suoratoiston aikakaudella markkinat ovat räjähtäneet. Tänä päivänä ei ole epätavallista omistaa musiikkikuulokkeita kotikäyttöön, langattomia kuulokkeita työmatkoille, vastamelukuulokkeita pitkille matkoille, kestäviä kuulokkeita salille…ja niin edelleen.

Onko sinulla käyttöä kuulokkeille kotona vai myös reissussa? Kuunteletkö vain musiikkia, ja onko silloin tärkeintä luonnollinen äänentoisto vai muhkea basso? Tarvitsetko mikrofonia kännykkä- tai internetpuheluihin? Aiotko käyttää kuulokkeita monien eri laitteiden kanssa, joissa ehkä on erilaiset liitännät? Kaikki nämä kysymykset auttavat mikä malli on omiaan juuri sinulle. Tai mallit.

 

Vuoden langattomat kuulokkeet: Audio Technica ATH-DSR7BT

Arvio: 6

Hinta: 350 €

eu.audio-technica.com

930x465 Audio Technica ATH DSR7BT FI

Loistava debyytti

Musiikin kuuntelu langattomasti on tuttua puuhaa, mutta harvoin kuulee tällaista vivahteiden määrää ilman johtoa. Etenkin diskantti erottuu, ja varsinkin miellyttävät hi-hat-vivahteet ja kirkkaat puupuhaltimien äänet tekevät vaikutuksen. Audio-Technica romuttaa Bluetooth-kuulokkeiden maineen kätevinä mutta hifilaadultaan jotenkin heikompina kuulokkeina. ATH-DSR7BT tarjoaa harvinaista vastinetta rahoille: langattomuuden lisäksi hintaan sisältyy digitaalinen vahvistin. Erittäin vaikuttavaa!

 

Vuoden vastamelukuulokkeet: Sony WH-1000XM2

Arvio: 6

Hinta: 400 €

sony.fi

930x465 Sony WH 1000XM2 FI

Täydellistä vastamelua

Edeltäjänsä tapaan Sony WH-1000XM2 kuulostaa hämmästyttävän hyvältä. Sony on tutkinut entistä enemmän vastamelua ja ottaa huomioon jopa ympäristön ilmanpaineen. Basso on tiukka ja täyteläinen ja soundi on kokonaisuutena himpun verran hienostuneempi kuin Bose QC35 -kuulokkeissa. Etenkin ylärekisterissä Sony soi kauniimmin. Yleensä vastamelukuulokkeet hankitaan lentomatkoja varten ja musiikin kuunteluun omansa – WH-1000XM2-kuulokkeiden tapauksessa yhdet riittävät.

Lue koko testi: Sony WH-1000XM2 

 

Vuoden highend-kuulokkeet: Focal Utopia

Arvio: 6

Hinta: 4 000 €

kruunuradio.fi

930x465 Focal Utopia FI

Hyvä, parempi, kallein!

Kun kaiutinvalmistaja Focal päättää esitellä osaamistaan kuulokkeiden muodossa, ei missään säästellä. Utopia on tarkkaa käsityötä alusta loppuun. Musiikki soi niin uskomattoman puhtaasti, dynaamisesti ja vivahteikkaasti, että kananlihalle menemistä ei voi välttää. Utopia lienee myös edullisin tapa päästä kokemaan moinen kuunteluelämys, sillä samanlaisen äänenlaadun kaiuttimista saadakseen olisi maksettava helposti 30 000 euroa – eikä siinä ol vielä mukana vahvistinta eikä johtoja. Kyllä kelpaa!

 

Vuoden nappikuulokkeet: KEF Motion One

Arvio: 6

Hinta: 250 €

highendstudio.fi

930x465 KEF Motion One FI

Ylelliset ja joustavat

Jos äänenlaatu on ykköskriteeri ja hinta toissijainen huolenaihe, on KEF houkutteleva vaihtoehto. Motion One -kuulokkeet poimivat musiikista sävyjä, jotka muilta nappikuulokkeilta jäävät huomaamatta. Vieläkin parempaa äänenlaatua saa, jos käyttää kuulokkeita johdon kanssa. Samaan rahaan saa myös hienostunutta designia ja erinomaista laatua. Motion One ei tosin tunnu niskassa yhtä hienostuneelta, sillä kuulokkeiden pidike on yllättävän kömpelö. Tämä haitta musiikinrakastajan on kuitenkin helppo hyväksyä.

 

Vuoden urheilunappikuulokkeet: JBL Reflect Contour

Arvio: 5

Hinta: 100 €

jbl.com

930x465 JBL Reflect Contour FI

Pysyy kuin liimattu

JBL on tunnettu kuulokevalmistajana, joka suoriutuu testeissä hyvin. Äänenlaatu on hyvä, joskaan ei loistava, ja akunkesto erinomainen. Reflect Contour erottuu kuitenkin joukosta loistavalla istuvuudellaan. Kuulokkeet eivät tipahda päästä millään, vaikka johtoa nykisi kuinka. Siitä on kiittäminen kuulokkeiden kaksoiskaarirakennetta, jossa sekä korvalehden sisä- että ulkopuolelle tulee tuki. Jos bassoa olisi ollut hitusen enemmän ja kaukosäädin selkeämpi ja kevyempi, olisi JBL ansainnut täydet pisteet.

Lue koko testi: JBL Reflect Contour

 

Vuoden highend-nappikuulokkeet: Beyerdynamic Xelento Remote

Arvio: 6

Hinta: 980 €

highendstudio.fi

930x465 Beyerdynamic Xelento remote FI

Ehkä maailman paras

Suosimme usein nappikuulokkeita suurien on-ear-kuulokkeiden sijaan – mutta emme suinkaan halua tinkiä äänenlaadusta vain välttääksemme näyttämästä pöljältä kaupungilla.

Beyerdynamicin kanssa ei todellakaan tarvitse vaihtokauppoja tehdä, sillä Xelento on varmasti parhaat musiikkikuulokkeet, joita olen kuunnellut. Kaikenlainen musiikki soi niistä vakuuttavasti ja vivahteikkaasti. Täydellisen tasapainoiset nappikuulokkeet pyyhkivät lattiaa kilpailijoillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Ääni & Kuva
Scroll to Top