: Samsung UE55MU7075

Multitalentti

Samsung UE55MU7075 on tyylikäs, käyttäjäystävällinen ja kuvaltaan ja ääneltään erinomainen – ehdottomasti hintaluokkansa parhaita televisioita!

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design, salamannopeasti toimiva smart-tv ja erinomainen kuvanlaatu tekevät Samsungista todellisen moniosaajan.
55MU7075:ssa on vain keskinkertainen kontrasti ja kirkkaus, eikä katselukulma ole erityisen laaja.

Samsung UE55MU7075

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Tizen

Sisääntulot: 4 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo HDR: HDR10

Erityistä: One Connect-box

Verkkosivusto: samsung.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsung UE55MU7075 on hyvännäköinen harjattuine kehyksineen. Samsung on tehnyt takaosastakin harkitun ja piilottanut johdot erilliseen Mini Connect -jakorasiaan. Sen ansiosta asennus sujuu mutkattomasti.

Käyttö ja ominaisuudet

Samsung on kehittänyt oman käyttöjärjestelmänsä (Tizen), joka on räätälöity televisiokäyttöä varten. Telkkari käynnistyy hetkessä, vaihtaa sovellusten välillä salamannopeasti (niin sanottu multitasking-ominaisuus) ja jatkaa elokuvan tai sarjan katselun tismalleen siitä, mihin se viimeksi jäi. Samsung on myös liittänyt mukaan paikallisia sovelluksia, kuten Viaplayn, C Moren, HBOn ja tietysti Netflixin ja YouTuben. Kaukosäädin on pieni ja litteä, ja siinä on vain muutama nappi. Tärkeimmille toiminnoille löytyy kuitenkin pikanäppäimensä, ja kaukosäätimen voi ohjelmoida hallitsemaan muitakin laitteita.

Kuva: Samsung

 

Kuvanlaatu

7-sarja on perinteisesti hinta-laatusuhteeltaan hyvä, ja tänä vuonna Samsung on jakanut sen kahtia: keskitason MU7000-malliin ja Q7F-premiumsarjaan. Tällä kertaa testasimme mallia MU7075, joka löytyy Giganteista. Se eroaa tavallisesta MU7005-mallista kalliimmalla kaukosäätimellään sekä kehittyneemmällä taustavalotekniikallaan.

Viime vuoden 55KS7005-mallissa oli luokkansa paras kirkkaus ja kontrasti, mutta 55MU7075 näyttää hieman vaisummalta. On selvää, että mallin ei ole tarkoitus olla suora jatkaja KS7005:lle. Kontrasti ja kirkkaus edustavat tavanomaisempaa laatua, joten varmaankin pitäisi kääntyä kalliimman 55Q7F-mallin puoleen, mikäli haluaisi ylittää edeltäjän kaikilla osa-alueilla.

Tästä huolimatta 55MU7075:n kuvanlaatu on testikumppaneiden joukossa erinomainen. Mattapintainen näyttö estää heijastuksia tilasta. Testilaitteemme näytössä valo jakautui tasaisesti eikä näkyvää clouding-efektiä syntynyt. Musta on hyvä vaikkakaan ei yllä Sonyn hämmästyttävän tausta-LED-valaistun näytön tasolle. Katselukulma on melko kapea, joten värit vaihtuvat nopeasti ellei istu aivan television edessä. Näistä huolimatta Samsung pärjää kilpailijo0den joukossa oikein hyvin.

Äänenlaatu

Samsungin kaiuttimet sijaitsevat näytön alaosassa, josta ne heijastavat äänen alakautta kuulijaa kohden. Niinpä äänenlaatu riippuu paljon television sijoittelusta. Sisäänrakennetut kaiuttimet tuntuvat hyviltä ja jaksavat soittaa kovaa ja kirkkaasti puuroutumatta tai kuulostamatta terävältä. Saimme volyymin 100:an ilman, että tv kuulosti olevan paineen alla!

mainos

Johtopäätökset

UE55MU7075:ssa on kaikki Samsungiin liittämämme hyvät ominaisuudet. Design on huolella mietitty ja smart tv toimii nopeasti ja käyttäjäystävällisesti. Kuvanlaatu ei ole väreiltään ja kontrastiltaan samaa tasoa tämän testin parhaimpien kanssa, mutta tarpeeksi hyvä ansaitakseen parhaan hinta-laatusuhteen tittelin.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös