: TCL U55X9006

Superpakkaus Kiinasta

Tuore U55X9006 on vakavasti otettava haastaja kiinalaiselta TCL:ltä: se on testin parhaiten varusteltuja televisioita kirkkaalla kuvalla ja hienolla äänellä.

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL-näytön ylellisessä paneelissa on vaikuttava kirkkaus ja kontrasti. Ääni on television ääneksi erittäin hyvä.
Nopeissa liikkeissä kuvaan tulee kohinaa.

TCL U55X9006

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 3 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: tcl.eu/fi

Hinta: 1 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

TCL on pohjoismaisilla markkinoilla tulokas, mutta kiinalaismerkki on itse asiassa maailman kolmanneksi suurin televisiovalmistaja, heti Samsungin ja LG:n jälkeen. Kyseessä ei siis ole mikään nimetön pikkubrändi.

Uuden U55X9006-mallin lempinimeksi on vakiintunut XESS, ja se edustaa markkinoiden huippumalleja. Muotoilu poikkeaa valtavirrasta taakse kiinnitetyn tyylikkään metallijalan ansiosta, sillä se antaa televisiolle hyvin puhdaslinjainen ilmeen. Etuosaa hallitsee integroitu soundbar, johon on integroitu kuusi kaiutinelementtiä.

Käyttö ja ominaisuudet

TCL-telkkari toimii Androidilla ja asettuu smart-tv-ominaisuuksissaan ja helppokäyttöisyydessään samalle viivalle monen kilpailijan kanssa. Mukana tulee sekä pieni että suuri kaukosäädin. Molemmat ovat litteitä, käytännöllisiä ja niissä on Netflix-pikanappi.

Kuvanlaatu

TCL on lyöttäytynyt yhteen Samsungin kanssa ja saa käyttää niin kutsuttua QLED-tekniikkaa omissa televisioissaan. QLED voi teoriassa olla seuraavan sukupolven televisioiden edelläkävijä, mutta ensisijaisesti se pyrkii parantelemaan olemassa olevaa LCD-teknologiaa. Näytössä oleva suodatinkerros koostuu pienistä metallihiukkasista (kutsutaan myös nimellä quantum dots, kvanttipisteet) auttaa näyttöä toistamaan värit suuremmalla volyymilla ja todella suurella kirkkaudella. Ja nämä ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa U55X9006-mallissa.

TCL:n kontrasti on vaikuttava ja värispektri saa kilpailijat vihreäksi kateudesta. Tässä testissä vain Sony 55XE9005 taustavalaistune näyttöineen pääsee TCL:n kontrastin rinnalle. Nämä kaksi vierekkäin asetettuna tuntuvat toimivan monenlaisen sisällön kanssa. Sonyn vahvuus on kirkkaudessa ja TCL:n laajassa värikirjossa.

U55X9006:ssa on periaatteessa riittävän erinomainen kuva voittaakseen kilpailijansa, mutta kuvankäsittelyssä on muutamia pieniä virheitä. Vaativien 4K HDR-materiaalien, kuten Stranger Things -sarjan kohtauksissa näkyy blokkimaista kohinaa. Netflix-sarjan kakkoskausi alkaa takaa-ajolla, jossa TCL ei ihan pysy mukana. Pieniä epäpuhtauksia on havaittavissa siellä täällä, mitä taas Sonylla ja Samsungilla ei juuri näy.

Äänenlaatu

TCL-televisiossa on hieno audiojärjestelmä, jonka JBL on kehittänyt lisenssillä. Se tuottaa täyteläisen ja syvän basson sekä hienoa kirkkautta keskirekisteriin ja diskanttiin. Stereotehojakin löytyy, mikä on harvinaista televisiolle. TCL jaksaa soittaa korkealta ja puhtaasti tiettyyn tasoon saakka: kovalla volyymilla laite alkaa resonoida, mutta silloin äänenvoimakkuus on jo naapurit vihaa -tasolla. Testin selkeästi tehokkain ääni!

mainos

Johtopäätökset

TCL tuo kiinalaisvalmistajan televisiomaailman kartalle. Androidin smart-tv, terävä ja kontrastiltaan hyvä kuva sekä dynaaminen ääni saa U55X9006-television hätyyttelemään testin parhaimmistoa, ja vieläpä kilpailukykyiseen hintaan. Suurin miinus tulee liikkeessä näkyvästä kohinasta, mikä estää tv:tä pääsemästä palkintopallille.

mainos
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös