Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: Philips 65OLED903

Philips 65OLED903
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Philips 65OLED903 tarjoilee kontrastiltaan täyteläiset värit sekä ruudulla että sen ulkopuolella, ja ääni on ilmiömäisen kirkas.
Philipsin television värit eivät yllä neutraaliudessaan parhaiten rinnalle, mutta kompensoi sitä Ambilight-valaistuksellaan.

Litteä OLED-tv ja täyteläinen ääni on harvinainen yhtälö. Muutama poikkeus, mutta niiden hintalaputkin ovat poikkeuksellisen kuumottavia. Niinpä tavallisempaa onkin hoitaa äänipuoli erillisellä soundbarilla, mielellään subwooferilla ja surroundäänellä varustettu. Ulkoiset kaiutinjärjestelmät voivat kuulostaa mahtavilta, mutta on niissä haasteensakin. Litteä televisio ei vain näytä yhtä elegantilta erillisen soundbarin kanssa verrattuna integroituihin kaiuttimiin. Ylimääräiset kaukosäätimet ja johdot voivat myös heikentää olohuoneen viihtyvyyttä.

Philips on päättänyt panostaa uusimman huippumallinsa äänenlaatuun, ja päätynyt ulkoistamaan äänen Bowers & Wilkinsille. Englantilaisella kaiutinvalmistajalla on pitkä kokemus äänen parantelusta, olipa kaiutin sitten minkä kokoinen tai hintainen tahansa. Jos joku osaa tehdä todella hyvän tv-äänen, niin näiden tyyppien luulisi hanskaavan homman!

Ambilight-valot vahvistavat tv-kokemusta ja tekevät katselusta silmille miellyttävämpää. (Kuva: Philips)

65OLED903: Design

Uutuusmalli on monella tapaa kuin edullisempi OLED803-malli, mutta yksi tärkeä ero on. Aivan ruudun alla on tehokas, kiinteä kaiutin, joka kangasverhoiltuna sulautuu kokonaisuuteen täydellisesti. Television takaosa on sileä ja ainoa erottuva asia on Ambilight-ledvalaistus, joka värittää television taustaseinän ruudulla näkyvin sävyin. OLED-paneeli on reunoiltaan erittäin ohut mutta ei tunnu kuitenkaan helposti rikkoutuvalta. OLED903 tuntuu painavammalta ja vakaammalta kuin LG:n B8- ja C8-mallit.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips 65OLED903:n mukana tulee kaksi kaukosäädintä. Iso kaksipuoleinen säädin, jonka takapuolella on näppäimistö, tuntuu vähän vanhanaikaiselta, mutta vie nopeasti asetuksiin. Modernimpi minisäädin tuntuu päivittäiseen käyttöön paremmalta. Se on ergonomisempi ja valikoita on helppo selata liu’uttamalla peukalo ohjauslevyn päällä.

Testikappaleessamme oli uusi Android 8.0 Oreo. Androidin uusi versio on nopeampi ja televisioystävällisempi. Sekä kanavat että sovellukset löytyvät helposti aloitusvalikosta. Eri sisältöjen välillä on helpompaa vaihdella ja jatkaa katselua siitä, mihin viime kerralla on jäänyt.

Sonyn ja LG:n OLED-televisioihin verrattuna Philipsin ero on, ettei se tue Dolby Vision HDR:ää. Valmistaja on kuitenkin ilmoittanut tukevansa avointa HDR10+ -formaattia, joka tulee saataville valikoituihin UHD Blu-ray- ja Amazon Prime -sisältöihin. Jos Netflix päättää tukea standardia, on HDR10+ jo melko lailla samalla tasolla Dolby Visionin hyötyjen kanssa (sen etu on dynaaminen metadata, joka tuo kontrastiin enemmän vaihtelua).

Kaiutin on television tyylikäs jatke, ja merkittävästi erillistä soundbaria huomaamattomampi. (Kuva: Philips)

Kuvanlaatu

Kuvansa puolesta Philips 65OLED903 on kuten edullisempi OED803.Televisiot ovat oikeastaan identtiset lukuun ottamatta kiinteää kaiutinta. Paneeli on uusinta OLED-mallia ja sitä ohjaa Philipsin järein kuvaprosessori P5 Series 2.

Philips voi ylpeillä voittaneensa enemmän sokkotestejä kuin OLED-kilpailijansa. Philipsin kuvafilosofia poikkeaa kuvapuritaaneista, kuten Sonystä ja Panasonicista, sillä Philipsille tärkeintä on eloisan ja dynaamisen kuvaelämyksen luominen, mikä onkin suuren yleisön makuun.

Philipsin televisiossa on useita valmiita kuva-asetuksia, eli jokaiselle jotain. Valmistajan oma suosikki on nimeltään Vivid, mutta sitä voisi kutsua myös Turboksi – sen terävyys, värikylläisyys ja kontrasti on säädetty yhteentoista asteikolla 1-10, ja pehmeät liikkeet tulevat kaupan päälle. Näky on todella vaikuttava, melkein liiankin. Vanhat elokuvat tai sarjat saattavat yhtäkkiä näyttää 4K HDR -nauhoituksilta! Uudemmat sisällöt näyttävätkin sitten vähän yliväritetyiltä ja filtteröidyiltä.

Vivid-asetus vetoaa varmasti katsojiin, jotka arvostavat lisämaustetta, mutta meidän makuumme se on vähän liian tulinen. Philipsin kuvaprosessori osaa onneksi muitakin temppuja: neutraalimpi asetus, kuten elokuva-asetus tai hienosäädettävä oma asetus tarjoavat kauniin luonnollisen ja eläväisen kuvan.

OLED903 tekee ihmeitä hyvälle tallenteelle kuten Springsteen on Broadway -livekonsertille (Netflix, HDR). Pienen kuvasäädön jälkeen päätähti lakkasi näyttämästä jähmeän pakkeloidulta ja muuttui eläväksi, ryppyiseksi oikeaksi ihmisolennoksi. Verrattuna toiseen erinomaiseen OLED-televisioon, LG OLED65C8:aan, on Philipsin kuva vivahteikkaampi ja antaa Pomolle terävämmät piirteet. Springsteenin liikkeet toistuvat erittäin pehmeinä, kun taas LG tuppaa nykimään.

Värikäs Hans Zimmerin (jonka käsialaa lähes kaikkien Hollywood-hittien elokuvasävellykset ovat) livekonsertti todistaa täydellisesti, mihin Philipsin huippu-OLED pystyy. Tunnelmallinen valaistus ja konserttisalin efektit, veitsenterävät lähikuvat ja kaunis äänikuva – tässä todella saa kaiken! Jokainen ominaisuus joutuu testiin, ja Philipsin ruutu toistaa elämyksen upeasti. Ambilight viimeistelee tunnelman ja toimii erityisen hyvin yhdistettynä OLED-kuvaan. Valaistus antaa romanttiseen elokuvaan lisää siirappia ja tujauksen adrenaliinia toimintapläjäykseen, urheiluun ja pelaamiseen.

Bassokaiutin koostuu aktiivielementistä ja kahdesta passiivielementistä. (Kuva: Philips)

Äänenlaatu

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun television laatikossa mainostetaan äänen olevan huippuluokkaa. Yleensä akustiset edut ovat kyseenalaiset, ja kyseessä on enemmänkin iva lisenssi kuin aitoa tuotekehittelyä.

Philipsin yhteistyö Bowers & Wilkinsin kanssa ei jää edellä mainittuun kategoriaan. B&W:llä on ollut oma tiimi kehittämässä sisäänrakennettuja kaiuttimia. Koska fyysisillä mitoilla on ollut selkeät etukäteen annetut rajoitteensa, on äänipuolella keskitytty miettimään kaiutinelementtien valintaa ja taajuuskorjainta. Elementit ovatkin laadukkaammat kuin televisioissa yleensä.

Kalottidiskantissa esimerkiksi on titaanikalvo (materiaali, joka on meille tuttu B&W:n huippukaiuttimista) ja sitä ohjaa todella tehokas neodyymimagneetti. Bassokin on hyvin mietitty: siinä on yksi aktiivi-subwoofer, joka toimii yhdessä kahden passiivielementin kanssa.

Ylelliset sisukset kuuluvatkin lopputuloksessa. Eteenpäin suunnatut kaiuttimet kuulostavat paremmilta kuin edullisemman OLED803-mallin alaspäin katsovat kaiuttimet. Tässä puhe toistuu upean vahvasti ja selkeästi, mikä sitoo dialogin toimintaan uskottavasti. Olipa kyse toimintaleffasta tai uutisista, puheesta saa taatusti selvää. Dynaamisia resursseja on riittämiin, eikä ääni kiristy haastavimmankaan musiikin kanssa: Hans Zimmerin Interstellar soi erottelevasti, ilmavasti ja vivahteikkaasti. Äänikuvan monille elementeille löytyy tilaa eivätkä ne puuroudu keskenään.

Philipsin tv ei vastaa ylellisten soundbarien, kuten LG SK10Y:n tai Samsung HW-N960:n tasoa, joissa on molemmissa erillinen subwoofer. Tämä ei ole mikään bassojytä eikä jaksa soittaa rajattoman korkealta. Toisaalta basso on täyteläinen ja tiukka ilman häiriöitä ja volyymin saa nostaa täysille ilman, että korvat kirkuvat.

Johtopäätökset

Philips OLED803 oli hintaluokkansa viihdyttävimpiä televisioita, ja kalliimmassa OLED903-mallissa edeltäjän suurin puute on korjattu: ääni. Bowers & Wilkins on huolehtinut äänenlaadusta, joka on hintaluokkansa täyteläisimpiä ja vahvimpia. Siihen päälle vielä vahva ja hieno kuva sekä värikkäät Ambilight-valot, ja avot! Tämän hetken siisteimpiä televisioita, ehdottomasti.

Bästa pris på Philips 65OLED903

Koko/tyyppi: 65-tuumainen 4K OLED

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android Oreo

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulo: Optinen digitaalinen ääni

HDR: HDR10+

Erityistä: B&W-soundbar, Ambilight kolmella sivulla, kaksoisvastaanotin CI+ (T/T2/C/S/S2)

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 3 500 €

Philips 65OLED903 produktside

Lisää

Keskustelu
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

Mainos
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Mainos
Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.