Testissä : Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

 itemprop
Philips 55PUS6503

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä kuva, terävyys ja vivahteikkaat värit.
Liikkeet tökkivät hieman. Kaipaamme Ambilight-valaistusta!

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED-LCD IPS

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: SAPHI

Sisääntulot: 3 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen ääniulostulo

HDR: HDR10+

Verkkosivusto: philips.com

Hinta: 599 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Philips tunnetaan näyttävistä televisioistaan, joissa Ambilight-valot värittävät tv:n taustaseinän ruudulla näkyvän värityksen mukaan. Ambilight on tarjolla useissa malleissa aina OLED-lippulaivamalleista melko edullisiin malleihin. Tämän testin laitteessa, 55PUS6503-mallissa ei kuitenkaan erikoisuuksia ole. Kyseessä on melko minimalistinen malli, mutta toisaalta kuva on raikas.

Philipsin tv ei ole mikään showstopper muotoilunsa puolesta. Laatu on riittävä, sitä luokkaa mitä nyt tämänhintaiselta laitteelta odottaisi. Kuori on mustaa muovia, ja suhteellisen paksu reuna kehystää näyttöä. Televisio on helppo asentaa. Jalat kiinnitetään kehykseen 60 cm etäisyydelle toisistaan.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips käyttää nykyään Android-pohjaista käyttöjärjestelmää useimmissa malleissaan. Tässä mallissa on kuitenkin Linux-pohjainen SAPHI-käyttöjärjestelmä, joka on Philipsin ja Smart TV Alliancen yhteistyön tulos. Itse kehitelty järjestelmä on Androidia yksinkertaisempi, puhumattakaan LG:n ja Samsungin omista käyttöjärjestelmistä. Televisio on erittäin helppokäyttöinen.

Ensiasennus sujuu melko kivuttomasti, kun on saanut ladattua uusimmat päivitykset. Sovelluksia on melko vähän, mutta tärkeimmät, kuten YouTube, Netflix ja Viaplay löytyvät valmiina. Televisio reagoi nopeasti kaukosäätimen käskyihin, ja tärkeimpiin ominaisuuksiin pääsee käsiksi nopeasti ja helposti. Myös kaukosäädin on simppeli, ja siitä löytyvät omat napit tärkeimmille ominaisuuksille, myös Netflixille. Philips tarjoaa erilaisia asetusvaihtoehtoja, kuten peliasetuksen, jonka viiveeksi mittasimme vaivaiset 16,4 ms – sen pitäisi riittää kilpailuhenkisimmillekin pelaajille.

Kuvanlaatu

55-tuumainen PUS6503 perustuu IPS-tyypin (In-Plane Switching) LCD-paneeliin. Sen parhaita puolia on laaja katselukulma, johon ei synny suurempia värieroja. Todistimme sen myös käytännössä: näyttö on kirkas ja värit tarkat, riippumatta siitä istuuko suoraan tv:n edessä vai selvästi sivussa. Katselukulma kannattaa ottaa huomioon, jos olohuone on iso ja sohva leveä – eikä ole varaa OLED-telkkariin!

Philipsin terävyys on myös kohdillaan, 4K-näyttö toimii kuten pitääkin. PUS6503 saa yksityiskohdat hyvin esiin 4K-sarjoista, kuten Breaking Badista – pääsemme niin lähelle hahmoja, että näemme jopa kasvojen ihon vähemmän imartelevan tarkasti!

PUS6503-mallissa ei ole Philipsin hienoa P5-prosessoria. Sen sijaan käytössä on yksinkertaisempi ”Pixel Precise Ultra HD Engine”, joka huolehtii kuvankäsittelystä. Television kohinanvaimennus on silti hyvä, eikä kuvassa näy juurikaan puuroutumista tai kompressioefektejä.

mainos

Liikkeet ovat 6503-mallin heikkous verrattuna Philipsin kalliimpiin malleihin tai moniin kilpailijoihin. Olemme tottuneet näkemään Philipsin televisioista pehmeitä ja sulavia liikkeitä, mutta PUS6503-mallissa liikkeet helposti töksähtelevät, kun kamera liukuu nopeasti.

mainos

Plussaa taas on hyvä kontrasti. PUS6503:ssa on tuki HDR-formaatille ja se osaa vaihtaa automaattisesti oikeaan formaattiin, kun laittaa päälle vaikkapa Netflixin HDR-sisältöä. Kontrastiltaan täyteläinen Star Trek: Discovery näyttää hienolta. Useimpien LCD-näyttöjen tapaan PUS6503-mallilla on vaikeuksia HDR:n kanssa: saadakseen kaiken ilon irti kirkkaudesta pitää paneelin kirkkaus/taustavalaistus säätää maksimiin, mikä tarkoittaa sitä, että mustasta tuleekin harmaata. Tässä Ambilight olisi varmasti parantanut kokemusta. Yleisesti ottaen 55PUS6503:ssa on oikein hyvä kuvanlaatu, ja se on pääasia.

(Kuva: Philips)

Äänenlaatu

Philips 55PUS6503:n äänijärjestelmä on melko tavanomainen: stereo-täysrekisterikaiuttimet on sijoitettu laitteen pohjaan ja tehoja löytyy 2 x 10 wattia. Ulostuleva ääni on melko ohut, eikä bassossa ole juurikaan painetta. Musiikki ja elokuvat kuulostavat aika kesyiltä, mutta puhe erottuu hyvin ja tv:tä voi huudattaa melko kovaa ilman suuremman häiriön syntymistä. Täyteläisempää soundia haluavan kannattaa hankkia erillinen soundbar ja subwoofer.

Johtopäätökset

PUS6503 on hyvä ja edullinen televisio, josta valitettavasti puuttuvat Philipsille tunnusomaiset hienoudet. Poissa ovat värikkäät Ambilight-valot, samoin kuin sulavat liikkeet, joihin olemme tottuneet kalliimmissa Philipsin malleissa. Terävyys, värit ja kontrasti ovat hyvät, mutta se pieni jokin puuttuu, joka tekisi mallista loisteliaan vaihtoehdon omassa hintaluokassaan.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös