Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Tivoli Model One Digital Gen 2

Tivolia talon täydeltä

Tivoli Audion klassikkoradion digiversio on vihdoin päivitetty paremmaksi.

Julkaistu 19.01.2022 - 09:30
Tivoli Model One Digital Gen 2
Lasse Svendsen

Suosittu Tivoli-radio on ollut digitaalinen jo pitkään, niin hyvässä kuin pahassa, enimmäkseen sentään hyvässä. Ainakin nyt, kun lastentaudeista on päästy ja radiossa on entistä enemmän ominaisuuksia.

Tivoli Model One Digitalin toinen sukupolvi eli Gen 2 on yhä useamman käyttäjän kannalta kiinnostava sisäänrakennettujen AirPlay 2:n ja Chromecastin ansiosta.

Kompakti pöytäradio tarjoaa yhä FM- ja DAB+-radion sekä Bluetoothin striimausta varten – mutta Wi-Fillä suoratoistaminen on äänenlaadun kannalta järkevämpää. Radio näyttää tutulta itseltään, joten on varmistettava takaa, että onhan se todella päivitetty toisen sukupolven laite.

Mainos

Musiikkia on tarjolla loputtomasti, kun voi valita radion ja suoratoistopalveluiden välillä: soittaa voi esimerkiksi ensin Spotifysta, sitten Tidalista, Apple Musicista tai vaikka TuneIn-nettiradiosta.

AirPlay 2:n ja Chromecastin ansiosta pöytäradion voi liittää osaksi Applen tai Googlen universumia, joten Tivolin voi vaikka laittaa soittamaan samaa musiikkia kuin talon kaiuttimet.

Tivoli Model One Digital 2 gen remote
Kaukosäätimellä ohjataan kaikkea paitsi kännykän kautta striimattavaa musiikkia. Kuva: Lasse Svendsen

Käyttö ja ominaisuudet

Radio näyttää yhtä tyylikkäältä ja modernilta kuin ennenkin. Lämmin pähkinäviilu harmaan etukankaan kanssa on klassisin yhdistelmä. Kokonaan valkoinen tai musta radio puolestaan istuvat moneen nykykeittiöön sopivasti.

Radion etukankaan takaa löytyy 3,5-tuumainen täysrekisterielementti. Sen vieressä on näyttöä ympäröivä säätörengas. Sitä käytetään radioasemien vaihtamiseen, tallentamiseen ja moneen muuhun. Pienempi säädin on volyymille, virralle ja lähteen valinnalle. Radion mukana tulee myös kaukosäädin.

Ensimmäisen sukupolven laitteessa meitä häiritsi hitaus – lähteen tai aseman vaihtaminen kesti ikuisuuden. Nyt radio edelleen käynnistyy puoli minuuttia mutta on muuten paljon nopeampi. Suoratoistopalvelujen käyttäminen kännykällä on yhtä helppoa kuin yleensäkin.

Tivoli rear scaled 1
Radioon saa kiinni ulkoisen äänilähteen. Kuva: Lasse Svendsen

Täyteläinen äänikuva

Kuten suoratoistaessa muutenkin, on äänenlaatu paras, kun käyttää Wi-Fiä Bluetoothin sijaan. Jopa kapeakaistainen ja kompressoitua musiikkia lähettävä radiokanava kuulostaa verkon yli paremmalta kuin Bluetoothilla.

Kaikkein paras ääni on, jos käyttää Tidalia verkossa. Silloin ääni avautuu ja levittäytyy paremmin, ja bassoon syntyy enemmän painetta.

Äänikuva on edelleen vähän turhan tumma, mutta vastineeksi basso on täyteläinen ja erotteleva. pikkuradiosta saa yllättävän kovan volyymin ja mukaansa tempaavan soinnin. Bo Kaspers Orkester svengaa hyvin pienestäkin kaiuttimesta. Steely Danin viimeisimmän albumin Black Cow soi varsin kuulijaystävällisesti ja dynaamisesti.

Keith Jarrett Trion kontrabasso kannattelee lämpimästi äänimaiseman rytmiä ja pianokin kuulostaa hyvältä. Pinell Supersound 301 soi tarkemmin ja avoimemmin, mutta ei yhtä täyteläisesti kuin Tivoli.

On paikallaan mainita, että Model One Digitalin toisen sukupolven laitetta ei voi yhdistää ensimmäisen sukupolven Cube-kaiuttimiin tai muihinkaan Tivolin ensimmäisen sukupolven langattomiin laitteisiin.

Tivoli Screen scaled 1
Pieni yksityiskohta paljastaa, että radio on Gen 2 eikä Gen 1. Kuva: Lasse Svendsen

Yhteenveto: Tivoli Model One Digital Gen 2

Tivolin Model One Digitalin toisen sukupolven radio on parempi kuin ensimmäinen etenkin AirPlay 2:n ja Chromecastin ansiosta. Niiden avulla radio on helppo liittää osaksi älykotia, jossa striimataan Apple- tai Android-laitteilla. Äänenlaadun suhteen kehitystä ei oikein ole tapahtunut: se on yhä melko tumma, mutta kuitenkin täyteläinen ja viihdyttävä. Suurin osa laitteen lastentaudeista on selätetty, ja radio vaikuttaa laadukkaalta. Jos hintaa olisi vähemmän, olisi Tivoli Model One Digital 2 saanut meiltä varauksettomat suosituksemme.

Karakter
Tivoli Model One Digital Gen 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja tyylikäs radio. Sisäänrakennetut AirPlay2 ja Chromecast. Ääni on edelleen vähän turhan tumma. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Upean kuuloinen stereovastaanotin

Vahvistinkombo, johon kaikilla on varaa

Täysautomaattinen levysoitin

Dynamiikat esiin!

Studioääntä olohuoneeseen

Kompakti suoratoistovahvistin

Ääni & Kuva
Scroll to Top