Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: T+A Solitaire P-SE

Musikaalista taikuutta

Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.

Julkaistu 10.11.2022 - 07:00
T+A Solitaire P-SE
Geir Gråbein Nordby

Haluatko unelmiesi äänenlaatua, mutta et välittäisi maksaa kymppitonneja stereojärjestelmästä? Harkitse highend-kuulokkeita sen sijaan! Nyt ei puhuta peruskuulokkeista, joita käytetään vaimentamaan melua junassa samalla, kun ratkotaan sudokua tai selataan Instagramia tai TikTokia, vaan laatukuulokkeista, joiden kanssa uppoudutaan nojatuoliin tunnelmoimaan. Upeat kuulokkeet ympäröivät pään valtavalla äänimaisemalla, johon voi astua sisään ja tarkastella musiikin rakennuspalikoita melkein atomitasolla.

TA solitaire p se
Kuva: T+A

T+A Solitaire P-SE on avoin kuulokemalli, joka ei vaimenna ulkoa tulevaa ääntä millään lailla eikä myöskään estä lähistöllä olevia kuulemasta omaa soittolistaasi. Ääntä siis vuotaa sekä sisään että ulos. Siitä on se etu, että antamalla elementeille vapaata liikkumatila saa dynamiikat ja musikaalisuuden nostettua aivan eri tasolle kuin suljetuissa kuulokkeissa. Kunhan käytössä on hyvä vahvistin.

TA Solitaire P SE Solitaire P 1
T+A Solitaire P-SE mustana. Kalliimpi Solitaire P oikealla. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Hyvä stereokuvan leveys

T+A Solitaire P-SE:n äänikuva ei missään vaiheessa ole sulkeutunut, vaan avoin ja ilmava. Se ei ole yhtä jättimäinen kuin HiFiMAN HE-1000se- tai Sennheiser HD 800S -kuulokkeilla, mikä kuuluu esimerkiksi klassisen musiikin kohdalla: etenkin jouset laajenevat niillä enemmän ulos- ja ylöspäin. T+A ei tunnu silti olevan sisäänpäinkääntynyt, vaan onnistuu sijoittelemaan soittimet erottelevasti suhteessa toisiinsa. Tässä on helppo erottaa ja tunnistaa äänikuvan elementit.

Mainos

Koukuttava ääni

Minulla on tavallista enemmän vaikeuksia kuunnella äänimaiseman eri osioita – mikä on hyvä. Se tarkoittaa, että kokonaisuus on niin moitteeton, että musiikkiin uppoutuu sellaisenaan, olipa kyseessä sitten Auroran hiljainen A Dangerous Thing -kitaraballadi tai Dagnyn tanssittava elektrohelmi Somebody.

Saksalainen hifi suorastaan huutaa saksalaista rockia, joten Rammsteinin Zeit! osuu hetkeen täydellisesti. Sen äänimaisema on suuri: Till Lindemannin järeä laulu seisoo järkähtämättä keskellä, kun taas mahtavat kitarat levittäytyvät sen sivuille kuin seinänä. Ääni iskee suoraan pään läpi! Sähköpiano kuulostaa upealta ja rummut iskevät brutaalisti – aivan loistavaa!

TA Solitaier P SE TA HA 200
Hifiä kerrakseen: edessä T+A Solitaire P-SE, takana Audeze LCD-X (2021) ja HiFiMAN Arya (2021). Vahvistimet: T+A HA 200, Burson Soloist 3X Grand Tourer ja Sennheiser HDV 820. Alimpana IsoTek Aquarius V5 -virtasuodin. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Kilpailijat

Edellä mainittuun HiFiMAN HE-1000se-malliin verrattuna Solitaire P-SE on hivenen rauhallisempi yläpäästään, diskantti ei ole yhtä energinen. HE-1000se on myös ilmavampi.

T+A ei bassoltaan taas ole yhtä jylisevä kuin edullisempi Audeze LCD-X. T+A on hillitympi ja asettuu näiden kahden kuulokemallin välimaastoon, mutta ilman huikeaa syväbassoa. T+A:n kuulokkeilla on kuitenkin muita mahtavia ominaisuuksia, kuten hehkuva keskirekisteri ja kyky soittaa musiikkia kokonaisuutena taianomaisesti. Musikaalisuudesta puhuminen voi tuntua kliseeltä, mutta vaikea sitä on muutenkaan kuvata. Solitaire P-SE kuulostaa yksinkertaisesti ihanalta.

TA solitaire p se planar driver LB scaled 1
T+A Solitaire P-SE toimii planaarielementtien voimin. Kuva: T+A

Yhteenveto: T+A Solitaire P-SE

T+A Solitaire P-SE on erinomaisen laadukas highend-kuuloke nautiskeluun. Parhaiten kuulokkeet sopivat tilanteisiin, joissa voi yksin uppoutua musiikkiin, tulipa se sitten suoratoistopalvelusta tai CD- tai LP-levyltä. Ympäristön pitää toki olla hiljainen, sillä avoimet kuulokkeet päästävät äänet läpi molempiin suuntiin.

 

TA Solitaire P SE front
Kuva: T+A

Solitaire P-SE on koukuttava kuulokemalli, jonka lämmin ja miellyttävä sointi ja mahtava tonaalinen bassontoisto kuulostavat kauniilta. Musiikki soi niin tasapainoisesti ja dynamiikat toistuvat niin hallitusti, ettei auta kuin antautua kuuntelemaan.

Kuulokkeet vaativat hyvän vahvistimen, jonka ei tarvitse kuitenkaan olla erityisen tehokas. XLR-ulostulo on hyvä olla, jolloin äänikuva on vieläkin laajempi.

Jos on tottunut HiFiMAN-kuulokkeiden sointiin, voi jäädä kaipaamaan ylä-äänten energisyyttä, ja Audeze-fani ikävöinee vahvempaa bassoa. T+A on kuitenkin onnistunut luomaan todella tasapainoinen soinnin, ja siinä Solitaire P-SE:n taika piileekin.

Karakter
T+A Solitaire P-SE
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Upean tarkkarytminen, tenhoava ja tasapainoinen sointi. Musiikkia isolla M:llä! Ylempi keskirekisteri on hiukan vetäytynyt, todennäköisesti tarkoituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top