Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: HP Omen 17 ap002no

HP:n mestariteos

Omen-sarjasta on tullut varteenotettava kilpailija vakiintuneille pelilaitevalmistajille.

Julkaistu 24.04.2018 - 15:10
HP Omen 17 ap002no
John Hvidlykke

HP on pelimaailman uusin tulokas. Omen-sarja on HP:n vastine Asus ROG:lle, Acer Predatorille ja Dell Alienwarelle.

Omen 17 ap002no on 17-tuumainen kannettava, jonka osat on valittu huippuehdokkaiden joukosta. Se vastaakin muita testin koneita niin hinnaltaan kuin spekseiltään: 2,9 GHz:n Intel Core i7-prosessori, GeForce 1080 GTX -näytönohjain ja 32 GB RAM-muistia. Tallennustilaa löytyy toki sekä perinteistä että SSD-mallia.

Dragons CoreSet FrontRight 33471
Rauta on ensiluokkaista. 17 on HP:n tähän mennessä paras – ja kallein – Omen-laite.

 

Mainos

Tässä luokassa kannettavat ovat usein melko äänekkäitä muutamastakin syytä. Näytönohjaimen ja prosessorin jäähdytys vaatii tilaa. Tästä huolimatta Omen 17 on suhteellisen pieni ja ohut. Niinpä ergonomia kirjoittaessa on hyvä.

Pelikoneeksi Omen 17:n ulkonäkö on melko ”normaali”. Toisin kuin useimmat, se ei ole hiilenmusta ja kantikas, vaan graffitinharmaa ja melkein aerodynaamisesti muotoiltu. Näyttö on kiinni kahden erittäin jämäkän näköisen saranan varassa. Näytön kapeiden kehysten trendi ei ole vielä yltänyt pelimaailmaan asti, vaan tilaa näytön ympärillä on melkoisesti. Päivitysnopeus 120 Hz ja G-sync pitävät huolen kuvan vakaudesta silloinkin, kun ryntäät kulman ympäri ampumaan siellä väijyvää vihollista. Näppäimistö ei näytä järin ihmeelliseltä, mutta paljastuu mekaaniseksi, ja jokainen näppäin on valaistu erikseen RGB-valolla. Siistiä!

Dragons Heroic RearQuarter 33469
Näytönohjaimen ja prosessorin jäähdytys vaatii tilaa. Tästä huolimatta Omen 17 on suhteellisen pieni ja ohut.

 

Benchmark

Omen 17 sulautuu valioyksilöiden joukkoon Benchmark-testeissämme. Time Spy 3D -pisteet 6 390 ovat erinomaiset, mikä on tietenkin GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen ja muutenkin hyvin valitun raudan ansiota. Sama pätee Geekbench-tulokseen 14 582 (multicore) ja 3 998 (singlecore). Huippuhyvät tulokset! Ja myös aika ennustettavat, ovathan HP:n speksit lähestulkoon identtiset muiden testilaitteiden kanssa.

Johtopäätökset

HP on viime vuosina kehittänyt gaming-puoltaan, ja 17 ap002no-malli tekee Omen-sarjasta vihdoin täysikasvuisen. Kyseessä on raskaansarjan kannettava, joka asettuu suorituskykynsä ja hintansa puolesta korkeimpaan luokkaan. Siinä on kaikki, mitä kalliilta pelikoneelta sopii odottaakin, ja kaiken lisäksi suhteellisen ohut ja tyylikäskin – jos viisikiloista ja 17-tuumaista pelikannettavaa nyt voi ohueksi ja tyylikkääksi kutsua. Mekaanisesta näppäimistöstä myös plussaa, vaikkakaan se ei ole yhtä hyvä kuin MSi:n.

NEW Dragons Heroic FrontLow 32097 kopi 33474
(Kuva: HP)

 

Ääni & Kuva kiteyttää

Huippukone sisältä ja ulkoa. Paras Omen-kone tähän mennessä. Myös kallein Omen-kone tähän mennessä. Lisäksi HP on uusi tulokas tällä saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top