Testissä: MSi GT76 Titan DT 9SG

Tanssii kuin perhonen, iskee kuin ampiainen

MSi Titan lyö ennätykset raa’alla prosessoritehollaan, eivätkä grafiikatkaan jää jalkoihin.
Karakter
MSi GT76 Titan DT 9SG
Ääni & Kuva kiteyttää
Kaikkea löytyy ja paljon: supergrafiikat, ennätysnopea prosessori, 64 GB:n RAM ja 4K-näyttö.
Vain 60 Hz:n näyttö. Hinta hirvittää. Kaksi painavaa virtalähdettä mukana raahattavaksi – onhan tämä vitsi?
Faktat
Prosessori: 3,6 GHz Intel Core i9-9900K (octacore, 16 säiettä) Näyttö: 17,3-tuumainen IPS UHD (3840 x 2160), 60 Hz, G-sync Muisti:64 GB DDR4 Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, jossa 8 GB:n GDDR6 Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen Kovalevy: 1 TB SSD, 1 TB HDD Mitat/paino: 39,7 x 3,3 x 33,0 cm/4,2 kg Ominaisuudet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C, MiniDisplayPort, 4 x USB 3.0, ethernet, HD-webkamera, SD-kortinlukija, 2 x 3,5 mm:n ääniliitäntä Verkkosivusto: msi.com Hinta: 4 800 €
Suorituskyky

Verkkosivusto
Mainos
Mainos
forfatter

Titan on MSi:n huippumallisto, jonka nimi istuu sarjan laitteille kuin nakutettu: kaikki tähän mennessä kohtaamamme koneet ovat olleet todellisia raskassarjalaisia. MSi GT76 Titan ”vain” 4 kg:n painollaan on titaanimittapuulla oikeastaan kevyt ja elegantti.

Kuten muissakin raskaan sarjan koneissa, on tässäkin näyttö kannen yläreunassa. Näin jäähdytykselle jää enemmän tilaa ja kone näyttää pienemmältä kannen ollessa auki. Ulkopuoli on titaaninharmaata alumiinia ja alapuoli muovia.

Sisäpuoli on kuitenkin ulkokuorta kiinnostavampi: 64 GB:n RAM pyörittää sekä Windowsia että raskaita ohjelmia vuosia eteenpäin. Näytönohjain on GeForce RTX 2080 8 GB:n RAM-muistilla on tänä päivänä itsestäänselvä vaihtoehto, onhan se markkinoiden tehokkain. Koneesta löytyy myös 1 TB:n SSD nopeaan käynnistämiseen ja 1 TB:n kovalevy isoille ohjelmille.

17,3-tuumainen näyttö on varustettu pelikoneille harvinaisesti 4K-resoluutiolla. Suorituskyvyn heikkeneminen – mikä ei ole tässä ongelma – ja hitaampi näyttö ovat korkean resoluution heikkouksia. MSi onkin joutunut valitsemaan 60 Hz:n taajuusvasteen, joka riittää useimpiin toimintoihin vallan hyvin mutta salamannopeat 3D-pelit vaativat vähintään 144 Hz.

Pohjoismaisena testaajana ilahdun aina MSi:n näppäimistön ja äänijärjestelmän nähdessäni – ne nimittäin toimittaa SteelSeries ja Dynaudio, jotka molemmat ovat tanskalaisia ja alansa huippuja.

Annons

Tuplasti virtaa

MSi Titan GT76 pääsee palkintopallille suurimmalla virtasyötöllään, joka on ratkaistu varsin tyylittömästi superpaksulla johdolla – se näyttää siltä, että Teslakin latautuisi sillä. Laturinjohto on itse asiassa kaksi samassa: kummassakin 230 wattia, eli laitos nielaisee helposti lähes puoli kilowattia! Vaikka haluaisikin vain surffailla ihan hissukseen, eikä vain yhden laturin käyttäminen ole mahdollista, sillä johdot on liitetty yhteen. Designeri on ollut vapaalla, kun tähän ratkaisuun on päädytty!

Benchmarkit

Ei siitä kauaakaan ole, kun pelikoneisiin saatiin neliydinprosessorit. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa testipöydällä kahdeksalla ytimellä ja 16 säikeellä varustetut koneet. Niinpä ei ole ihme, että MSi rikkoo kaikki ennätykset GeekBench-tuloksellaan 32 509 (multicore). Singlecore-pisteet 5 833 ovat normaalimmat, mutta kertovat korkeasta kellotaajuudesta.

3D-testit todistavat myös huikeasta laadusta: 10 136 pistettä 3DMark TimeSpy -testistä ja 20 360 pistettä Fire Strikessa eivät ole vain parempia kuin missään aiemmin näkemämme, vaan huomattavasti paremmat. Samppanjakorkkeja ei poksautella tähän väliin vain siitä syystä, että Acer Predator Triton 900 onnistuu olemaan vielä hiukkasen nopeampi.

Ainoa akkutesti kertoo, ettei akun varassa voi pelata. Virta hupeni tunnissa, ja testissä simuloitiin vain toimisto-ohjelmia – miten nopeasti akku kuluukaan 3D-peleillä!

Johtopäätökset

MSi GT76 Titan DT 9SG -kannettavassa ei ole mitään pehmeää tai söpöä. Jos Asus Zephyrus on Lamborghini, niin MSi on Hummer! Iso, raskas ja kulmikas – ja tehoa niin ettei mitään rajaa! On vain yksi syy ostaa MSi Titan, ja se on pelaaminen. 3D-suorituskyky hakkaa lähes kaikki ja prosessoritehoja on tuplasti viime vuoteen verrattuna. Kyse on todellakin huippukoneesta! Siihen nähden hintakin vaikuttaa melkein perustellulta.

Annons

Myös tässä testissä

Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW

Graafikoille ja pelaajille

Acerin jättikannettava osaa temppuja, joihin muut pelikoneet eivät pysty.

Kaikkien aikojen nopeimmat 3D-grafiikat, herkullinen 4K-kosketusnäyttö, jonka voi jakaa katsojien kanssa.
Hinta! Samalla hinnalla saa kaksi kallista pelikannettavaa. Kääntyvä näyttö ei ole pelaamisessa välttämätön.
[ratemypost]

Vastaa

Lue myös

Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Asus PA32UCX on Mini-LED-tekniikkaa käyttävä näyttö ammattilaiskäyttöön – ja paras näkemäni! Täydellinen sekään ei ole.
Työskenteletkö kotona? Katsotko televisiota kotona? Tältä näytöllä onnistuu kaikki!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
Philips TAT8505 tarjoaa hyvää äänenlaatua musiikkiin ja puheluihin sekä hyvää vastamelua. Mikä edes voisi olla paremmin?
Bang & Olufsen yrittää iskeä kaksi kärpästä kerralla tekemällä kuulokkeet, jotka toimivat myös peliluureina.
Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Asus ROG Flow X13 on tarpeeksi höyhensarjalainen kulkeakseen mukana, ja sitä voi käyttää myös tablettina. Sen graafinen suorituskyky on kuitenkin raskasta sarjaa.
Focal on ylittänyt käsityksemme siitä, mikä on tämän hintaluokan suljetuille kuulokkeille mahdollista.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.