Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Neljä 75-tuumaista 4K LCD-tv:tä

Isompaa kuvaa pienemmällä budjetilla

Nämä vertailun 75-tuumaiset tarjoavat valtavaa kuvaa kohtuuhintaan.

Julkaistu 26.10.2023 - 14:05
Neljä 75-tuumaista 4K LCD-tv:tä
Audun Hage

Tämän testin tuotteet

Ulkona on kylmä, mutta sisällä lämmintä, mikä tarkoittaa sitä, että tv-kausi on kuumana käynnissä ja uusia sarjoja, elokuvia ja pelejä on tarjolla lähes rajattomasti. Sohva, tv ja kaukosäädin ovatkin parhaat aseet pimeän kauden kurjuutta vastaan.

Mutta onko televisiosi tarpeeksi iso? Jos olet juttujamme lukenut, tiedätkin meidän aina suosittelevan mahdollisimman suurta mallia. Koko nimittäin vaikuttaa katselukokemukseen ja viihdyttävyyteen. Jos siis haluaa saada eniten irti leffoista, urheilusta ja peleistä, kannattaa ajatella isosti tv-kaupoilla.

Lue myös: Miten valita oikean kokoinen televisio?

Mainos

75 tuumaa maltillisella hinnalla ja kovalla suorituskyvyllä

Tähän vertailuun olemme koonneet neljä 75-tuumaista televisiota. Samsung, Sony, Hisense ja TCL ovat kaikki suosittuja vaihtoehtoja LCD-televisioiden valmistajina, mutta myös kovia haastajia toisilleen – kisa on nimittäin kovempaa kuin koskaan!

Asetimme hinnan tässä testissä yhdeksi kriteeriksi, mutta suorituskyvystä emme tingi. Kaikissa vertailun malleissa on 120 Hz:n LCD-paneeli, joka takaa sulavan liikkeidentoiston ja tulevaisuusvarmuutta videoformaattien ja vaativien pelien suhteen. Monessa mallissa on suora ledtaustavalaistus paikallisella himmennyksellä, mikä tekee kontrastille hyvää.

75 TV gruppetest 2023 scaled 1

On hinta liian kallis vai 75 tuumaa liian suuri?

Istutko lähellä ruutua, tai onko seinä vain liian kapea? Ei hätää – kaikki tämän vertailun mallit ovat saatavilla myös pienempinä 65- tai 55-tuumaisina, jos 75 tuumaa tuntuu liian suurelta omaan kotiin.

Televisioiden hinnoilla on taipumus halventua syksyllä ja Black Weekin aikaan, joten näihin aikoihin on hyvä tilaisuus säästää satasia.

Kuten aina, neuvomme valitsemaan hyvillä spekseillä varustetun television ja sitten vahtaamaan tarjouksia sen sijaan, että hakisi vain ensimmäiseksi vastaantulevan hyvän mallin kaupasta. Kun panostaa laatuun, ei hankintaa tarvitse katua.

Testistä

Pyysimme televisioita tunnetuilta valmistajilta. Vaatimuksena olivat 75 tuuman koko, 4K/120 Hz, HDR sekä hyvä käyttöliittymä uusimmilla suoratoistopalveluilla.

Testasimme televisioita rinnakkain samoissa valaistusolosuhteissa. Tärkein arviointikriteeri oli kuvanlaatu, jossa katsoimme etenkin kontrastia, kirkkautta ja värintoistoa, ja lisäksi arvioimme myös äänenlaatua ja käytettävyyttä.

Tämän testin tuotteet

TCL QLED870 (75QLED870)

Loistavaa kuvaa

TCL QLED870 hakkaa kilpailijat vaikuttavalla terävyydellä ja kontrastilla. Näin hyvää hinta-laatusuhdetta harvoin näkee!

TCL tarjoaa vahvaa kontrastia, tarkkaa valonjakautumista ja tyylikästä ja vivahteikasta värintoistoa. Liikkeet toistuvat sulavasti ja välkkymättä.
Katselukulma on rajallinen, joten paras katselupaikka on keskellä. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.
Lue koko testi

Hisense U7K (75U7KQ)

Terävä ja kirkas

Hisensen tv tarjoaa hyvää kuvaa, mutta sovellusrintamalla on puutteita.

Hisense U7K tarjoaa hyvää kirkkautta ja hintaluokassaan poikkeuksellisen hyvää kontrastia.
Käyttöliittymä on nopea mutta paikalliset sovellukset puuttuvat. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.
Lue koko testi

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

Sportti- ja peli-tv

Sony X85L:n kuva on terävä, kirkas ja kontrastiltaan yllättävän hyvä. Mutta mitä tapahtui bassolle?

Sony X85L:n kuva on terävä ja kirkas, liikkeet toistuvat pehmeästi. Google TV on käyttäjäystävällinen ja nopea.
Ääni on ohuempi ja heiveröisempi kuin muilla. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.
Lue koko testi

Samsung Q77C (TQ75Q77C)

Litteä ja älykäs

Samsung Q77C on hyvä esimerkki siitä, ettei isonkaan television tarvitse viedä kohtuuttomasti tilaa. Ja kuvanlaatukin on todella hyvä!

Kuva on terävä ja värikäs. Litteä muotoilu, hyvät liitännät ja paljon älyominaisuuksia.
Kontrasti ei ole samalla tasolla kuin testin parhailla.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top