Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Hisense U7K (75U7KQ)

Terävä ja kirkas

Hisensen tv tarjoaa hyvää kuvaa, mutta sovellusrintamalla on puutteita.

Julkaistu 26.10.2023 - 14:05
Hisense U7K (75U7KQ)
Audun Hage

Kiinalainen Hisense on viettänyt viime vuosina jonkinlaista hiljaiseloa Pohjoismaiden markkinoilla, mutta tänä vuonna on laitettu uutta vaihdetta silmään ja merkki on tuonut kauppoihin laajemman malliston. Yksi kiinnostavimmista on edullinen U7K, joka on saatavilla 55-tuumaisesta aina 100-tuumaiseen asti.

Hisense 75U7KQ
Hisense 75U7KQ. Kuva: Hisense

Hisense U7K

Hisensen tv herättää luottamusta laadukkaalla olemuksellaan. U7K lepää kahden kapean jalan varassa, jotka voi asentaa kahdella tapaa. Jos ne asentaa lähemmäs ulkoreunoja, mahtuu niiden väliin soundbar. Jos taas tv-taso on pienempää sorttia, voi jalat asentaa myös kapeammalle.

Käyttö ja ominaisuudet

Toisin kuin Sony ja TCL, jotka molemmat luottavat Googlen käyttöliittymään, on Hisensellä oma VIDAA-niminen käyttöliittymänsä. Se on vähän erikoista, sillä Amerikan-markkinoille tehdyissä Hisensen malleissa käytetään Google TV:tä.

Mainos

Käyttöliittymä kuitenkin yllätti iloisesti ollen graafisesti miellyttävä ja toiminnoiltaan nopea. Valikot ovat selkeitä ja reagoivat nopeasti kaukosäätimen käskyihin.

Suurin miinus on sovellusten rajallinen määrä. Hisense on toki saanut mukaan kansainvälisesti merkittävät sovellukset, kuten Netflixin, Disney+:n ja Amazon Primen, mutta paikalliset sovellukset loistavat poissaolollaan – jos siis katsoo paljon Ruutua, Katsomoa ja Yle Areenaa, on tämä aikamoinen ongelma. Jos Hisense haluaa tosissaan panostaa Pohjoismaihin, odotamme sen lisäävän myös paikalliset palvelut televisioihinsa. Tällä hetkellä valikoimassa on kuitenkin puutteita.

Liitäntävaihtoehdot ovat ihan hyvät, eli Sonyn ja TCL:n tapaan Hisense U7K pärjää kahdella 2.1-yhteensopivalla HDMI-sisääntulolla ja kahdella tavallisella 4K/60 Hz -sisääntulolla.

Hisense U7K remote scaled 1
Kaukosäädin on iso. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Hisense U7K on suoralla taustavalaistuksella varustettu LCD-tv, mutta muista vertailun malleista poiketen Hisense hyödyntää MiniLED-tekniikkaa. MiniLED-paneelissa on tavallista paneelia enemmän ledvaloja, minkä teoriassa pitäisi saada valo jakautumaan tasaisemmin ja tarkemmin. Koosta riippuen himmennysalueita on jotakin 300 ja tuhannen välillä, mikä vaatii videoprosessorilta tehoja.

Ensisilmäyksellä Hisense näyttää kontrastiltaan ja kirkkaudeltaan todella vaikuttavalta. Tutut testiohjelmamme näyttävät upeilta: värintoisto on loistavaa ja vaaleammissa kohdissa on hyvää painetta. Musta on syvää ja valo jakautuu tarkasti.

Kuva on eläväinen ja saa erityyppiset sisällöt tempaamaan mukaansa. Elokuvat vakuuttavat syvällä mustallaan, joka on parempaa kuin Samsung Q77C:llä ja Sony X85L:llä.

U7K on varustettu myös erillisellä urheiluasetuksella, joka tekee liikkeistä pehmeämpiä, mutta asetus on ehkä vähän liiankin innokas: jalkapallokenttää tai jääkiekkokaukaloa nopeasti pyyhkäisevät panoraamaukset toimivat pienellä viiveellä ja jättävät pelaajiin varjoja. Testikappaleemme paneelissa oli muutama epätasaisuus, joka tunnetaan alalla nimellä dirty screen effect. Se vähän pilaa muuten lupaavan ison television vaikutelmaa.

Äänenlaatu

Hisensen äänenlaatu on erinomainen. U7K-mallissa on pohjaan kiinnitetyt kaiuttimet ja takana bassokaiutin – ja sen kyllä kuulee!

Ääni on täyteläinen ja vahva, ja mehukas basso jättää muut vertailun mallit varjoonsa. Sekä musiikki että ääniefektit toimivat hyvin. Äänikuva ei ehkä vastaa kunnon soundbarin luomaa vaikutelmaa, mutta tämän television kohdalla on mahdollista pärjätä ilman soundbaria.

Yhteenveto

Hisensen edullisessa televisiossa on MiniLED-taustavalaistus, joka tarjoaa erinomaista kontrastia hintaansa nähden. Käyttöliittymä on aika niukka, sillä kotimaisia sovelluksia siitä ei löydy. Hisense ei sen sijaan ole säästellyt äänenlaadussa, vaan sointi on yllättävän vahva.

 

Karakter
Hisense U7K (75U7KQ)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hisense U7K tarjoaa hyvää kirkkautta ja hintaluokassaan poikkeuksellisen hyvää kontrastia. Käyttöliittymä on nopea mutta paikalliset sovellukset puuttuvat. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top