Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL QLED870 (75QLED870)

Loistavaa kuvaa

TCL QLED870 hakkaa kilpailijat vaikuttavalla terävyydellä ja kontrastilla. Näin hyvää hinta-laatusuhdetta harvoin näkee!

Julkaistu 26.10.2023 - 14:05
TCL QLED870 (75QLED870)
Audun Hage

TCL on onnistunut muutamassa vuodessa vakiinnuttamaan asemansa edullisten televisiomallien valmistajana. Kiinalaismerkki on Samsungin ohella maailman suurimpia tv-valmistajia, ja etenkin sen LCD-mallit ovat suosittuja. Tällä kertaa testaamamme QLED870 on joillakin jälleenmyyjillä myynnissä nimellä C745. Kyseessä on viime vuonna testissämme menestyneen QLED860:n seuraaja, ja se on saatavilla 55–75-tuumaisina versioina, joissa kaikissa pyörii Google TV -käyttöliittymä.

tcl 75 qled870 4k smart tv 2023 pdp zoom 3000
TCL QLED870. Kuva: TCL

TCL QLED870

Ulkonäöltään TCL ei tee erityistä vaikutusta. Kaikki on mustaa muovia paria harjattua yksityiskohtaa lukuun ottamatta, ja keskijalusta tekee tv:n sijoittamisesta helppoa.

Rakenteeltaan tv vaikuttaa laadukkaalta, mutta designpalkintoja QLED870 tuskin ansaitsee. Henkäyksenohueen Samsungin malliin TCL on paksuhko, mikä johtuu suorasta ledtaustavalaistuksesta.

Mainos

Käyttö ja ominaisuudet

QLED870 (kuten myös Sony X85L) on varustettu Google TV -käyttöliittymällä, josta pidämme aina vain enemmän. Oleelliset sovellukset löytyvät vaivatta, ja fiksu järjestelmä oppii tuntemaan käyttäjän maun ja suosittelee sisältöjä sen mukaan.

75QLED870:ssa on neljä HDMI-sisääntuloa, mutta Hisensen ja Sonyn tapaan vain kahdessa ensimmäisessä on 4K/120 Hz-tuki. TCL on fiksusti sijoittanut eARC-ääniulostulon kolmanteen, joten se ei vie turhaan tilaa.

TCL tukee HDR10+- ja Dolby Vision -formaatteja elokuvissa, sarjoissa ja peleissä. Kuvapaneeli suoriutuu 144 Hz:n virkistystaajuudesta, ja Game Master Pro -peliasetuksella näytön viive on 17 ms.

TCL QLED870 remote scaled 2
Kaukosäädin toimii nopeasti, mutta se on aika iso ja nappeja on enemmän kuin Sonyn kätevässä versiossa. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

TCL QLED870 on varustettu QLED-LCD-paneelilla, jossa on suora ledtaustavalaistus ja paikallinen himmennys. Tällä reseptillä TCL on onnistunut edellisen sukupolven malleissaan, mutta huomaan nopeasti, että vuoden 2023 mallia on paranneltu.

Netflixin uudessa Beckham-sarjassa päästään kurkistamaan David Beckhamin jalkapallouraan, ja sen kuvanlaatu vakuuttaa. Ohjelmassa on vaihtelevaa sisältöä rakeisista arkistokuvista 4K HDR -videoon.

TCL toistaa kaiken erinomaisen kontrastin ja yksityiskohtaisuuden saattelemana. Kuva on piirun verran realistisempi ja syvempi kuin kilpailijoilla. Värit loistavat ja kirkkaat kohdat hohtavat upeasti ilman, että mikään tuntuu liioitellulta.

Myös liikkeidentoistossa on onnistuttu. QLED870 on varustettu Motion Clarity Pro-interpoloinnilla, joka tekee liikkeistä sulavalinjaisia ja samalla teräviä. Panoraamakuvaus ja nopeat liikkeet jääkiekkokaukalossa tai jalkapallokentällä näyttävät ehjiltä ja selkeiltä.

Paneeli on tasainen, mikä on 75 tuuman koossa tärkeää. Katselukulma on VA-tyypin LCD-paneeleille tyypillisesti melko kapea. Jos ei halua värien ja kontrastin haalistuvan, on istuttava aivan keskellä ruutua.

Musta toistuu hyvin – joskus vähän liiankin, sillä tummimmat yksityiskohdat hukkuvat helposti mustuuteen. Ratkaisimme tämän black crush -ongelman nostamalla hiukan kirkkautta.

Äänenlaatu

TCL QLED870:n äänenlaatu on ihan ok mutta ei sen enempää. Puhe toistuu selkeästi ja basso on kirkkaampi ja erottuvampi kuin Samsungilla ja Sonylla, mutta TCL ei yllä Hisensen täyteläisen äänen tasolle. Soundbar on paras ratkaisu saada tästä televisiosta isompaa ja täyteläisempää sointia.

Yhteenveto

TCL tekee vaikutuksen kirkkaalla ja kontrastiltaan vahvalla kuvalla ja voittaa kuvanlaadullaan vertailun muut televisiot. QLED870 yhdistää kirkkauden ja värintoiston tarkkaan paikalliseen himmennykseen, jonka ansiosta yksityiskohdat erottuvat hyvin erityyppisistä sisällöistä. Kuva on laatutuotantojen kohdalla todella herkullinen!

Googlen mainion käyttöliittymän kanssa TCL QLED870 on selvästi luokkansa paras ja ansaitsee testivoittajan tittelin – ja on vielä hinta-laatusuhteeltaan ennennäkemättömän hyvä!

Karakter
TCL QLED870 (75QLED870)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL tarjoaa vahvaa kontrastia, tarkkaa valonjakautumista ja tyylikästä ja vivahteikasta värintoistoa. Liikkeet toistuvat sulavasti ja välkkymättä. Katselukulma on rajallinen, joten paras katselupaikka on keskellä. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top