Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL QLED860 (55QLED860)

Kaunista kuvaa ja kätevä käyttää

TCL QLED860 tarjoaa uuden Google TV -käyttöliittymän ja erittäin hyvää kuvanlaatua hintaansa nähden.

Julkaistu 15.10.2022 - 05:00
TCL QLED860 (55QLED860)
Audun Hage

Kiinalainen TCL tunnetaan edullisista ja suorituskykyisistä televisioistaan: uusi QLED860 on viime vuonna 65-tuumaisten televisioiden vertailumme voittaneen QLED850-mallin seuraaja. Edeltäjänsä tapaan vuoden 2022 malli on rakennettu QLED LCD -paneelin ympärille ja on saatavilla 55–75-tuumaisena – jotka kaikki toimivat Google TV -käyttöliittymällä.

Huom! Testin malli on myynnissä vain Gigantissa, mutta löytyy muista kaupoista mallinumerolla C735.

TCL QLED860

TCL:n television ilme on yksinkertainen ja tyylikäs. Kehys on tummanharmaata metallia ja jalusta harjattua metallia. Keskelle kiinnitetyn jalustan ansiosta tv on helppo asentaa.

Mainos

Tämän vuoden malliin on iloksemme päivitetty uusi Google TV -käyttöliittymä, jonka valikkojärjestelmästä kovasti pidämme. Sovellusvalikoima on suuri ja tarjoaa personoituja suosituksia omien katselutottumusten mukaan. Ruutu vastaa nopeasti kaukosäätimen käskyihin.

TCL QLED860 on varustettu tuella sekä HDR10+- että Dolby Vision -formaateille (IQ-versiossa). Jälkimmäinen ottaa huoneen valaistuksen huomioon taatakseen aina ihanteellisen kuvan. Äänipuolella televisio tukee Dolby Atmos -surroundia, mikä on oleellista, kun etsii sopivaa soundbaria.

55QLED860 on varustettu neljällä HDMI-sisääntulolla, joista kaksi tukee 4K/120 Hz-videosignaalia. Kuvapaneeli suoriutuu myös korkeammista kuvanopeuksista, jopa 144 Hz:stä (!). Screen tearingia estävä VRR löytyy myös, mitä varmasti sekä PC- että konsolipelaajat osaavat arvostaa. Mittasimme peliasetuksella ruudun viiveeksi 17 millisekuntia.

 

TCL remote TCL Google TV TCL design
<
>
TCL QLED860:n kaukosäädin tuntuu ergonomiselta ja sopii hyvin käteen. Se toimii Bluetoothilla, joten sitä ei tarvitse osoitella suoraan tv:tä kohti. Kuva: Audun Hage

Kuva ja ääni

TCL:n tv on varustettu QLED LCD -paneelilla, jossa on suora taustavalaistus mutta ei paikallista himmennystä. Kirkkaus ja paneelin kontrasti ovat silti melko hyvät, mittasimme 370 nitiä (10-prosenttisella kuva-alalla) ja 5000:1 shakkiruutukuviolla (ANSI Checkerboard).

QLED860 tekee positiivisen vaikutuksen ja nousee nopeasti testin parhaimmistoon kuvanlaadun osalta. Philipsin tapaan myös TCL:n terävyys on hyvä, mikä antaa hienon syvyysvaikutelman kuvaan. Monet kilpailijat näyttävät latteilta tähän verrattuna!

Musta on parempi kuin Philipsillä, mikä tekee kuvasta eläväisemmän ja kontrastista paremman. Amazon Primen Mahtisormukset-sarja näyttää hienolta TCL:n ruudulla.  QLED860 ei katselukulmaltaan ole yhtä laaja kuin Philipsin IPS-paneeli, joten kuva on parhaimmillaan suoraan edestäpäin katsottuna.

Äänipuolella TCL QLED860 tarjoaa Onkyon kaiutinjärjestelmän, joka toistaa puhetta kirkkaasti ja selkeästi. Ääni on puhtaampi ja täyteläisempi kuin useimmilla kilpailijoilla, mutta suosittelemme siitä huolimatta tällekin televisiolle soundbaria. Ehkäpä jotakin TCL:n uusista Atmos-malleista?

TCL QLED860 on kokonaisuutena tarkasteltuna testin paras televisio. Kuva on hyvä ja kontrasti vahva, ja uusi Google TV tekee käytöstä mukavaa. Hyvä ostos!

Karakter
TCL QLED860 (55QLED860)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL QLED860:n kuva on erittäin hyvä ja kontrasti vahva. Hyvä Google-käyttöjärjestelmä ja toimivat liitännät. TCL:n katselukulma on vähän kapeampi kuin Philipsillä. Ääni on odotettua latteampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top