Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG NANO81 (55NANO816QA)

Keskinkertainen

LG saa pisteet helppokäyttöisyydestä, mutta ei vakuuta kuvanlaadullaan.

Julkaistu 15.10.2022 - 05:00
LG NANO81 (55NANO816QA)
Audun Hage

Eteläkorealainen LG Electronics on tämän hetken aktiivisimpia tv-valmistajia, joka tunnetaan kontrastiltaan erinomaisista OLED-malleista. Edullisemmissa hintaluokissa LG käyttää kuitenkin yhä LCD-paneeleita, ja nyt testattavana oleva NANO81 on esimerkki tällaisesta ja saatavilla monessa koossa aina 75 tuumaan asti.

LG NANO81

LG seisoo kaarevan jalustan päällä, kuten on tehnyt jo vuosien ajan – itse asiassa niin kauan, että ilme näyttää jo vähän retrolta! Tv on vähän paksumpi kuin mihin olemme LG:n OLED-mallien kohdalla tottuneet, mikä on toki luonnollista, sillä LCD-paneelit vievät enemmän tilaa kuin OLED.

Testattavassa LG-mallissa on vain 60 Hz:n paneeli, joten se ei suoriudu vaativista peleistä eikä siten ole paras valinta pelaamiseen. Viive tosin oli mittauksissamme aivan hyvä 15 millisekuntia.

Mainos

Harmillisesti NANO81, toisin kuin monet muut LG:n televisiot, ei tue Dolby Vision HDR-formaattia. Niinpä iso osa esimerkiksi Netflixin ja Disney+:n sisällöistä ei toistu täysin ihanteellisesti.

Varustelultaan LG NANO81 vaikuttaakin aika riisutulta, mutta ainakin siinä on uusin WebOS 22 -käyttöliittymä, joka tarjoaa laajan valikoiman sovelluksia ja suoratoistopalveluita. Kaukosäädin on LG:n Magic Remote -tyyppiä, jolla voi navigoida valikoissa hiiren osoittimen tavoin.

LG NANO81 WebOS22 LG NANO81 remote LG NANO81 House of the Dragon
<
>
NANO81 on varustettu uudella WebOS 22 -käyttöliittymällä, joka on helppokäyttöinen ja nopea. Kuva: Audun Hage

Kuva ja ääni

LG NANO81 on varustettu IPS-tyypin LCD-paneelilla, jonka etuja on laaja katselukulma, joten tv voi toimia hyvin olohuoneessa, jossa on paljon istuinpaikkoja. Ruutua voi hyvin katsoa sivultakin ilman, että värit heikentyvät.

Ikävä kyllä LG:n kontrasti on varsin keskinkertainen verrattuna testin muihin osallistujiin. Vaativissa kohtauksissa on vähemmän hehkua ja potkua eikä kuva tunnu kovin viihdyttävältä tai mukaansa tempaavalta uusimpia tv-sarjoja katsoessa.

Kun himmennämme huoneen valaistuksen, huomaamme myös, että NANO81 on vaikeuksissa kunnon mustan kanssa. Kuvaan tihkuu taustavalaistusta ja tummimmat sävyt sulautuvat yhteen niin, ettei yksityiskohtia erota. Tummat ja dramaattiset kohtaukset esimerkiksi House of the Dragonista ja Mahtisormuksista eivät ole syvyysvaikutelmaltaan yhtä vaikuttavia kuin mihin olemme tottuneet.

Parantaako ääni kokonaisvaikutelmaa? Valitettavasti ei. LG NANO81 on varustettu useilla ääniasetuksilla, mutta pääosin ne kuulostavat sulkeutuneilta ja epäselviltä. Soundbarin hankkiminen kannattaa tässäkin tapauksessa.

Kaiken kaikkiaan LG:n television ei vakuuta kontrastillaan eikä varustelullaan. Olemme nähneet NANO81-mallia myynnissä todella hyvälläkin alennuksella, mutta suosittelemme silti tutustumaan testin muihin malleihin. Jos taas haluaa ehdottomasti LG:n television, kannattaa mieluummin panostaa johonkin valmistajan QNED- tai OLED-malleista.

Karakter
LG NANO81 (55NANO816QA)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

LG:n televisio on tyylikäs, helppokäyttöinen ja tarjoaa hyvän sovellusvalikoiman. Kontrasti ei vakuuta, vaan tekee kuvasta melko lattean.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top