Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sharp EQ3EA (55EQ3EA)

QLED-televisio Sharpilta

Sharpin televisiomalli tarjoaa hyvää kuvanlaatua ja helppokäyttöisyyttä. Kilpailu on kuitenkin kovaa, joten riittääkö se?

Julkaistu 15.10.2022 - 05:00
Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
Audun Hage

Suuruutensa päivinä Sharp oli joka kodissa tunnettu televisiovalmistaja, jonka valikoimiin kuului lukuisia LCD-malleja. Moni varmasti tunnistaa nimen Aquos!

Viime vuosina japanilaisvalmistaja on vaikuttanut viettäneen jonkinlaista hiljaiseloa, mutta nyt brändi on herätetty henkiin ja on jatkossa ainakin Powerin valikoimissa. EQ-sarja koostuu 50–75-tuumaisista QLED LCD -televisioista, joiden hinnat vaikuttavat mukavan maltillisilta.

EQ3 55 dimensions scaled e1665158320279

Mainos

Sharp EQ3

Sharpin televisio on kehystetty litteällä alumiinikehyksellä, joka näyttää oikein hyvältä. Nyt testaamamme EQ3-sarja on mustakehyksinen, mutta tarjolla on myös hopeanvärinen EQ4-mallisto. Ruutu seisoo yksinkertaisen keskijalustan varassa. Sen asentaminen vaatii vähän hienosäätöä, mutta lopputulos on tyylikäs.

Tv on myös käyttäjäystävällinen: Sharp ei vielä ole siirtynyt käyttämään uusinta Google TV -alustaa, vaan pyörii vähän vanhemmalla Android-versiolla, jota on hyvin helppo käyttää.

Valikkojärjestelmä on selkeä ja tarjoaa kaikki sovellukset ja suoratoistopalvelut, joita odottaisikin. Television mukana toimitetaan kaksi kaukosäädintä, joista yksinkertaisempi toimii mielestämme arkikäytössä mukavasti.

55EQEA tukee HDR10-, HLG- ja Dolby Vision -videoformaatteja, joten suurin osa striimatusta sisällöstä toistuu ihanteellisesti.

Sharpin tv on varustettu neljällä HDMI-sisääntulolla, jotka paperilla tukevat uusinta 2.1-standardia. Ruudun virkistystaajuus on kuitenkin vain 60 Hz eikä 120 Hz, kuten joillakin kilpailijoilla, joten se ei toimi täydellisesti uusimpien pelikonsolien näyttönä.

Sharp EQ3 remote Sharp Android TV 55EQ3EA
<
>
Sharpin kaukosäädin toimii Bluetoothilla eikä infrapunalla, eli sitä ei tarvitse osoittaa suoraan ruutua kohti. Kuva: Audun Hage

Kuva ja ääni

Kuvapuolella Sharp luottaa tuttuun ja hyväksi havaittuun reseptiin eli QLED-tekniikalla varustettuun LCD-paneeliin, jonka kvanttipisteet (Quantum Dots) auttavat laajentamaan värispektriä.

55EQ3EA:n värintoisto on miellyttävää ja vivahteikasta ja näyttää neutraalilta ja tarkalta elokuva-asetuksella. Tällä saralla Sharp kuuluu testin parhaimmistoon. Toisaalta sen kirkkaus ei ole kovin vahva (noin 400 nitiä elokuva-asetuksella mitattuna), joten HDR-efektit eivät saa niin hyvää intensiteettiä kuin osalla kilpailijoista.

Testin parhaimpiin verrattuna Sharpin kuva ei myöskään ole yhtä terävä ja sulava. Vaikka 55EQ3EA on varustettu liikkeitä kompensoivalla Smooth Motion -interpoloinnolla, se ei yllä Philipsin ja TCL:n liikkeiden toiston pehmeyteen.

Entäpä ääni? EQ-sarjan televisiossa äänijärjestelmän on signeerannut Harman Kardon, ja se koostuu stereokaiuttimista ja ruudun pohjaan sijoitetusta ”soundbarista”. Puheentoisto on selkeää ja miellyttävää, mutta bassoa ei ole nimeksikään. Jos television pariksi kaipaa soundbaria, on hyvä tietää, että televisio tukee Dolby Atmos- ja DTS-X-ääniformaatteja eARC-ulostulon kautta.

Kaiken kaikkiaan Sharpin television on helppo tuttavuus, eivätkä sen 65- ja 75-tuumaiset versiot edes maksa kovin paljon enempää kuin 55-tuumainen. Kilpailu on kuitenkin tässä hintaluokassa todella kovaa!

Karakter
Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Sharpin television värintoisto on kaunista ja Android-järjestelmän ansiosta sovellusvalikoima on laaja. Virkistystaajuus on vain 60 Hz.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top