Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)

Passeli pelaamiseen

Litteä Samsung on täynnä käteviä toimintoja. Olisipa vain kontrasti hiukkasen parempi!

Julkaistu 15.10.2022 - 05:00
Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)
Audun Hage

Samsung on maailman suurimpia tv-valmistajia ja tarjoaa laajemman valikoiman malleja kuin useimmat muut valmistajat. Q75- ja Q77-sarjat edustavat QLED-osaston halvinta päätä, mutta tyylistä ei ole tingitty: television design on erittäin litteää ja sisustuksellista, eikä ominaisuuksistakaan ole pulaa. Nyt testaamamme 55-tuumaisen lisäksi saatavilla on kokovaihtoehtoja 75 tuumaan asti – eikä isompienkaan mallien hinta edes kohoa huisin korkeaksi.

Huom! Samsungin mallia myydään kahdella eri mallinumerolla, joilla on kuitenkin samanlaiset tekniset tiedot. Gigantissa myytävä malli on nimeltään Q77B, kun taas Powerin valikoimiin kuuluu mallinumero Q75B.

Samsung Q75B/Q77B

Samsungin tv on testin littein ja ainakin meidän silmiimme myös tyylikkäin. Kuvaruutu on vain pari senttiä paksu, ja jos hankkii vielä Samsungin lisävarusteena myytävän Slim Fit Wall Mount -seinäkiinnikkeen, saa television ripustettua aivan seinään kiinni.

Mainos

Tässä mallissa etenkin peliominaisuuksiin on panostettu. Kaikki neljä HDMI-sisääntuloa edustavat 2.1-tyyppiä eli ne tukevat 4K/120 Hz -videosignaalia ja ovat siten yhteensopivia uusien pelikonsolien kanssa. Myös pilvipelaaminen onnistuu suoraan televisiosta, johon voi ladata Xbox-sovelluksen ja yhdistää peliohjaimen Bluetoothin kautta. Näppärää!

Oikeastaan televisiosta puuttuu vain yksi tärkeä ominaisuus: dynaamista metadataa tarjoava HDR-formaatti Dolby Vision, jota Samsung ei vieläkään tue yhdessäkään mallissaan. Se on vähän harmi, sillä kokemuksemme mukaan halvat LCD-mallit hyötyvät sen tarjoamasta lisäkontrastista.

Samsung Q75B Q77B inputs Samsung Q75B Q77B rear Samsung Q75B Q77B remote Samsung Q75B Q77B Xbox Samsung Tizen
<
>
Samsung Q75B/Q77B on tyylikäs ja litteä tv, jonka johdot saa vedettyä huomaamattomasti keskijalustaa pitkin. Kuva: Audun Hage

Kuva ja ääni

Samsung Q75B/Q77B:n kuvapaneeli on reunavalaistu 120 Hz:n LCD-paneeli, jota pyörittää Samsungin oma Quantum 4K -videoprosessori.

Kuva on todella terävä ja näyttää hyvältä kaikenlaisen sisällön kanssa aina matalaresoluutioisesta korkearesoluutioiseen sisältöön. Liikkeet toistuvat pehmeästi eikä kohinaa juuri ole. Kuvankäsittely on yleisesti ottaen laadukasta.

Kontrasti ei kuitenkaan yllä testin parhaiden televisioiden tasolle. Etenkin HDR-sisältöjen kanssa asian huomaa, sillä sekä Philips että TCL ovat selkeästi kirkkaampia ja kontrastiltaan vahvempia.

Kirkkaat efektit, kuten auringonpaiste ja valot eivät erotu samalla intensiteetillä, ja talviurheilulähetykset voivat tuntua vähän vaisuilta parhaisiin verrattuna. Värintoisto on tehdasasetuksilla hiukan epätasaista ja kallistuu vihreään. Saimme värejä tasoitettua kalibroinnilla, mutta Samsung ei silti päässyt yhtä hyvään väritasapainoon kuin testin parhaimmat.

Äänestä vastaavat tv:n alareunaan sijoitetut kaiuttimet, ja myös äänestä huomaa, että televisio on litteä: äänikuva on vähän kapeampi kuin testin parhaimmistolla, ja useimpien televisioiden tapaan myös Q75B/Q77B hyötyy kovasti, jos mukaan liittää erillisen soundbarin.

Soundbaria ajatellen Q75B/Q77B-mallilla on ässä hihassaan: tv pystyy välittämään Atmos-ääntä langattomasti Wi-Fin kautta, jos käytössä on yhteensopiva Samsungin soundbar. Olemme testanneet tätä ja voimme suositella ratkaisua, sillä sen ansiosta kokonaisuudesta saa siistin ilman johtosotkuja.

Kokonaisuutena Samsung Q75B/Q77B on hyvin varusteltu televisio ja tarjoaa hyvät ominaisuudet etenkin pelaamiseen, mutta kuvanlaadussa se jää hieman jälkeen testin parhaimmista malleista.

Karakter
Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsungin tv on tyylikäs ja käyttäjäystävällinen monine nykyaikaisine ominaisuuksineen. Hyvät liitännät. Kontrasti ei ole vertailun parhaasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top