Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: LG V30

Vihdoin huippupuhelin LG:ltä

V30-puhelimessa ei ole säästelty, mikä näkyy muun muassa kännykkämaailman parhaassa äänenlaadussa.

Julkaistu 24.11.2017 - 18:56
LG V30
Jonas Ekelund

LG:n G-sarja on muuttunut jo vähän vanhanaikaiseksi, joten nyt jännittävintä sarjaa edustavat mallit, jotka alkavat kirjaimella V. Kun testasimme V10-kännykkää viime vuoden alussa, näimme sarjassa paljon potentiaalia mutta myös keskeneräisyyksiä. Vuoden lopussa päivänvalon näki huippuarviot saanut V20, joka ei jostain syystä rantautunut Pohjoismaihin. V30 julkaistiin kesällä, ja senkin tulo meikäläisille markkinoille oli epäselvää – mutta pian se on täällä.

Ulkonäkö ja rakenne

Verrattuna LG G6:n melko konservatiiviseen ulkonäköön V30 sekä näyttää että tuntuu premium-mallin puhelimelta. Se on myös kestävimpiä kännyköitä ihan toughphone-malleja lukuun ottamatta. Se on paitsi veden- ja pölynkestävä IP68-luokituksen mukaisesti, myös läpäissyt Yhdysvaltain puolustusvoimien iskunkestävyystestin. Kun tunnustelee puhelimen jykevää metallikehystä, ei tieto hämmästytä.

LG V30 Angle shot 6Colored 460x294
Kuva: LG

 

Mainos

Näyttö

Olemme jo pitkään miettineet, miksi televisiopuolella OLED-näytöillään loistava LG ei käytä niitä myös puhelimissaan. Vihdoin V30 on kuitenkin varustettu lupaavan kuuloisella LCD-näyttö, jossa HDR-laatuinen kuva. Käytännössä LG näyttää vaisulta Samsungiin ja iPhone X:ään verrattuna. Värintoisto on pielessä huolimatta valitusta väriasetuksesta. Tummat kohtaukset videoilla erottuvat epäselvästi, vaikka näytön pitäisi periaatteessa olla täydellinen juuri sellaisen suhteen.

LG V30 camera 460x305
Kuva: LG

 

Kamera

Useimpien kilpailijoidensa tapaan myös LG:n V30:ssa on kaksoiskamera. Useimmat käyttävät lisäkameraa teleobjektiivia varten tai efektien luomiseksi, mutta LG on valinnut laajakuvan. Käytännöllinen ratkaisu ryhmäkuvia ajatellen tai ihan vain laajemman maiseman mahduttamiseksi.  Tavalliseen tapaan erilaisia filttereitä löytyy runsain mitoin, ja kiinnostavimmat niistä ovat videofiltterit. Niillä saa videoihin elokuvamaista tuntua, jolloin oma tekele muistuttaa esimerkiksi draamaa, dokumenttia tai kauhua.

V30 ottaa hyviä kuvia hyvässä valaistuksessa, joskin värikylläisyys voi mennä liiallisuuksiin. Laajakuvalla on hankalampi saada tarkkoja kuvia, mutta häiriötä ei tule yhtä paljon kuin LG G6:lla. Ennätyssuuri aukko f/1.6 antaa odottaa todella hyviä tuloksia hämärässäkin, mutta valitettavasti kuvista tulee pimeitä ja väreistä latteita, ja kohina häiritsee yksityiskohtien erottamista. Terävyysfiltteri puolestaan on tavallisessa valaistuksessa liian aggressiivinen.

LG V30 Beoplay headphones 460x345
Kerrankin puhelimen mukana tulee kunnolliset kuulokkeet. Kuva: Ääni & Kuva

 

Ääni

V30 nousee massasta erityisellä panostuksella äänenlaatuun. Sisältä löytyy oikea DAC-muunni, soundin hienosäätöön löytyy paljon asetuksia ja pakettiin kuuluu jopa Beoplayn kuulokkeet. Jos puhelimeen kytkee todella hyvät kuulokkeet kuten Sennheiserin Momentumit, on ero huomattava. Kun laittaa Quad DAC-muuntimen päälle, musiikki erottuu selkeämmin ja vivahteet tulevat esiin. Langatonta kuuntelua varten löytyy aptX HD, jota tukee Sony H.ear on 2 Mini Wireless. Jopa korkearesoluutioisen MQA-formaatin toistaminen onnistuu. Kaiuttimet eivät ikävä kyllä ole samaa luokkaa muun panostuksen kanssa.

LG V30 sound presets 24244
Hyvää soundia voi vielä hienosäätää kuulokkeille sopivaksi. Kuva: Ääni & Kuva

 

Käyttö

Näyttö on todella iso, joten sormia joutuu venyttämään. Hieman erikoinen näytön formaatti pakottaa kuvien ja videoiden ympärille mustat kehykset, joten koko näytön aluetta ei pääse hyödyntämään. Sormenjälkitunnistin on phkösti takapuolella, mutta sentään fiksussa paikassa, toisin kuin Samsungilla. LG ei ikävä kyllä toimittanut V30:tä uudella Android 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuna, mutta päivitys tulee toivottavasti pian.

LG V30 Antutu ranking 460x733
LG V30 Antutu-tulokset. Kuva: Ääni & Kuva

 

Suorituskyky

V30 kätkee sisäänsä saman Snapdragon 835 -prosessorin kuin useimmat muutkin lippulaivamallit, joten suorituskykykin on samaa luokkaa muiden huippujen kanssa. Se hitusen Samsung Galaxy S8:aa ja Note 8:aa hitaampi, mutta grafiikat toimivat nopeammin – samaa tasoa kuin Sony Xperia XZ1. Akku on hyvä, ja yhdessä virtaa säästävien OLED-näytön ja Snapdragonin ominaisuuksien kanssa akunkesto muodostuu todella hyväksi.

sushi-light-xperia-xz-1-990x505 sushi-light-lg-v30-990x505 sushi-light-iphone-x-990x505 sushi-light-galaxy-note-8-990x505
<
>
Ruokakuva - Sony Xpera XZ
sushi-dark-xperia-xz-1-990x505 sushi-dark-lg-v30-990x505 sushi-dark-iphone-x-990x505 sushi-dark-galaxy-note-8-990x505
<
>
Hämäräkuva - Sony Xperia XZ

Johtopäätökset

Viime vuosien erikoisten kokeilujen ja surullisten kompromissien jälkeen LG on vihdoin onnistunut tekemään puhelimen, josta on vaikea löytää valitettavaa. Se tyylikäs ja rakenteeltaan erittäin kestävä. Näyttö jatkuu reunasta reunaan ja edustaa vihdoin OLED-tekniikkaa. V30 on suorituskyvyltään etujoukoissa, ja kameralla saa laajakuvaa. Panostus äänenlaatuun viettelee meidät kuitenkin lopullisesti. Jos musiikin kuuntelu tien päällä on sinun juttusi, on V30 oikea valinta.

Loistava äänenlaatu. Mukana tulee hyvät kuulokkeet. Superkestävä. Ekstraleveä laajakulmakamera. Lanseerattu vanhalla Android-versiolla. Näyttö on pettymys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Ääni & Kuva
Scroll to Top