Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Samsung NX500

Susi lampaan vaatteissa

Samsungin kamerassa on pro-tason kuvanlaatu ja 4K-laatuinen videokuva.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:45
Samsung NX500
Lasse Svendsen

Samsung NX1 on yksi parhaista testaamistamme järjestelmäkameroista, joka tarjoaa edistyksellisen 28 Mp:n kennon, 4K-videon ja erinomaisen kuvanlaadun suhteellisen huokeaan hintaan. NX500 tarjoaa ominaisuuksia, jotka yleensä löytyvät yli tonnin hintaisista järjestelmäkameroista. Kuvanlaadun lisäksi se näkyy esimerkiksi 4K-videokuvauksessa, joka on 24 ruutua/sekunnissa -kuvausnopeudellaan merkittävästi parempi kuin pokkareiden tavalliset 1080-resoluutiovideot, tai jopa Nikon J5 -kameran 15 ruudun/s 4K-kuvaus.

Valokuvausnopeus on myös hyvä, 9 ruutua/s, ja kameran hybridiautofokus 209 fokuspisteellä varmistaa salamannopean ja tarkan fokusoinnin. Kameraan ei saa etsintä tai salamaa edes lisävarusteena. Erittäin teräväkuvainen kosketusnäyttö taipuu 180 astetta selfien ottoon.

Kuvanlaatu

Kuvanlaadussa ei ole valittamisesta, ja kenno on sama kuin NX1-mallissa. Yksityiskohtien terävyys on parempi vain kameroissa, joissa on enemmän megapikseleitä. Värintoisto on todella hyvä ja sävyt pehmeitä ja kylläisiä. Reunojen terävyys alkaa haipua vain mukana tulevaa 16–50 mm:n zoomia käytettäessä, ja kamera kestää tätä tarkemmankin objektiivin käytön.

Mainos
samsung ev nx500zbmius nx500 mirrorless digital camera 1113930 12301
Kuva: Valmistaja

 

ISO 6400:aan saakka kohinaa on marginaalisesti, ja täytyy mennä aina ISO 12800:aan asti havaitakseen kunnolla rakeisuutta. Dynamiikka ei kalpene peilillisten järjestelmäkameroiden rinnalla, eikä yksikään tämän testin kameroista voitakaan Samsungia teknisessä laadussa. Tämä koskee myös viedoita, jotka ovat neljä kertaa tarkempia tavalliseen 1080-resoluutioon verrattuna.

Kenelle se sopii?

Korkearesoluutioisista kuvista ja 4K-videoista kiinnostuneet ottavat Samsungin riemulla vastaan. Se on yksi tämän hetken parhaista hybridikameroista, varsinkin tekniseltä laadultaan. Huonosti sijoitetut pienet asetusvalitsimet ja etsimen puuttuminen tarkoittavat kuitenkin sitä, että itselle sopivampiakin malleja voi löytyä.

Samsung NX500 detail 12303
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Virheetön kuvanlaatu, hyvä 4K-video, veitsenterävä kosketusnäyttö ja salamannopea automaattifokus. Pieni asetusvalitsin, etsin puuttuu. Kuoressa on paljon muovia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top