Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Canon EOS M3

Massojen Canon

Vihdoin Canon on tehnyt peilittömän järjestelmäkameran, jonka voisimme ostaa.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:05
Canon EOS M3
Lasse Svendsen

Canonin olisi kannattanut tuoda markkinoille tämä kamera 2012 EOS M -mallin sijaan, kuten sitä silloin kutsuttiin. Uusi EOS M3 on kaikin puolin paljon parempi. Etsin toki perusmallista puuttuu (sen voi ostaa erikseen parilla sadalla), mutta 180 astetta kääntyvä kosketusnäyttö on erinomainen selfie-apu.

Kamera on langaton eikä tunnu pelkästään mukavalta kädessä, vaan sen kuminen rannehihna ja laukaisimen ympärillä oleva pyöreä säädin tekevät kamerasta ilon käyttää.

EOS M3 myydään yhdessä Canonin parhaan zoomiobjektiivin ja uuden 24 megapikselin kennon kanssa, joka mahdollistaa 1080-videolaadun sekä 4,2 still-kuvan ottamisen sekunnissa.

Mainos

Kuvanlaatu

Edellisen mallin autofokus oli katastrofi, mutta tämän hybridimallin 49 fokuspisteen autofokus on paljon nopeampi ja tarkempi. Valitettavasti fokusointi etsii ja epäonnistuu useammin kuin olisi suotavaa eikä fokus yllä samalle tasolle testin muiden kameroiden kanssa.

Kameralla on taipumus alivalottaa kuvat, joten valotusta pitää itse kompensoida. Kuvanlaatu on kuitenkin hyvä ja värikylläisyys samoin. Kontrastit jäävät hivenen valjuiksi ja JPEG-tiedostojen tarkkuus ei vastaa monien valokuvaajien vaatimaa tasoa. Asia on helposti korjattavissa jälkikäteen, mutta näin ollen kuvia ei voi vain sylkäistä kamerasta suoraan julkaistaviksi.

Canon EOS logo 460x345 12288
Kuva: Valmistaja

 

Kohina on hyvin hallinnassa, eikä läpinäkyvyydestä tai väripoikkemista tarvitse huolehtia ISO 6400:een saakka. Varjot alkavat rakeutua ISO 1600:ssa mutta Canon on tehnyt hyvää työtä kuvankäsittelyn kanssa, joten ongelma on lähes huomaamaton niin kauan, kun pitää ISO-luvun alle 6400:ssa.

Kenelle se sopii?

Canon on testin kalleimpia kameroita eikä erotu juuri muulla kiun miellyttävällä tuntumallaan ja keveydellään. EOS M3 sopiikin erinomaisesti aloittelijalle, jolla on suuri hankintabudjetti. Elektroninen etsin pitää halutessaan ostaa erikseen. Kosketusnäyttö toimii hienosti eri valaistusolosuhteissa ja siinä on jopa laukaisutoiminto. Vaikka kuvanlaatu onkin hyvä, se ei yllä testin parhaimmistoon, joten Canon jää muista jälkeen.

Cano detail 460x345 12287
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen kuvanlaatu, jossa vain vähän kohinaa ja hyvännäköinen värikylläisyys. Erittäin ergonominen ja erinomainen kosketusnäyttö. Kallis ja hidaskäyttöisempi kuin muut. Hieman valjut kontrastit kuvissa. Akku kestää 250 kuvan oton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top