Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Panasonic Lumix GF7

Helppo kamera aloittelijalle

Panasonic on onnistunut tekemään hyvine kuvien ottamisesta todella helppoa, mutta Lumix GF7:ssä on myös puutteensa.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:37
Panasonic Lumix GF7
Lasse Svendsen

Panasonic on todella panostanut pienen GF7:n helppokäyttöisyyteen. Hyvien kuvien ottaminen onnistuu sillä varmasti. Terävä ja käännettävä kosketusnäyttö toimii sekä tablettina että selfie-näyttönä. Lähes kaikkia ominaisuuksia voi ohjata näytöltä ja kuvaaja voi valita suosikkiasetuksensa näkymään näytöllä haluamassaan järjestyksessä.

Ohjelmoitava asetusnappi löytyy kameran päältä, samoin kuin iA-nappi (”intelligent Auto”), jota useimmat päätynevät käyttämään. Se toimii niin hyvin muotokuva-, makro- ja sport-asetuksineen, että omia asetuksia tuskin tarvitseekaan tehdä. Jos kuitenkin kaipaa niitä, voi valita kuvanopeudeksi 5,8 ruutua/s, filtteriefektejä, fokusalueen ja paljon muuta..

Kuvanlaatu

Panasonicin sarjakuvaus ei ole testin nopeimpia, mutta tallennus ei vie aikaa, joten seuraavan kuvan ottoa ei tarvitse jäädä odottelemaan. Automaattifokus toimii nopeasti, mutta varsinaisesta aktiivikamerasta ei silti voida puhua, vaikka GF7 ehtiikin hyvin tallentaa ohikiitävänkin hetken.

Mainos
Panasonic Lumix bayonet 12298
Kuva: Valmistaja

 

Kuvanlaatu on myös hyvä, suorastaan erittäin hyvä. Mukana tuleva zoomiobjektiivi ei ole niin hyvä kuin Olympuksella, mutta ei aiheuta kuviin kuitenkaan suurta häiriötä. Värintoisto on hiukan tylsempi kuin testin parhaimmilla ja dynamiikkakaan ei yllä huipulle. Kuvat ovat kuitenkin kohinattomia ISO 3200:aan asti ja niiden laatu on varsin tyydyttävä ja neutraali.

Kenelle se sopii?

Panasonic Lumix GF7 on hyvä valinta aloittelijoille. Sen käyttäminen on helppoa ilman aiempaa kamerakokemustakin, sillä sen automaattiasetukset toimivat erinomaisesti. Kun aloittelija pääsee vauhtiin, voi ominaisuuksilla alkaa tehdä luovia kokeiluja aivan kuten edistyneemmillä järjestelmäkameroilla. GF7 on juuri sopivankokoinen, että sitä jaksaa kuljettaa mukana, eikä kuvanlaadussakaan ole valittamista.

Panasonic Lumix detail 12299
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä dynamiikka ja fiksut automaattiasetukset. Kompakti ja helppokäyttöinen. Pienet napit ja muovisuus vievät käyttömukavuudelta pisteitä. Akku kestää 230 kuvan oton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top