Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Fujifilm XA-2

Edullinen ensikosketus

Fujifilm sopii hyvin aloittelijalle, kunhan tunnistaa kameran rajoitukset.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:14
Fujifilm XA-2
Lasse Svendsen

Jos kaipaat yksinkertaista ja edullista kameraa, voi Fujifilm XA-2 olla hyvä valinta. Kamera ei yritäkään olla muuta kuin aloittelijalle sopiva laite, jossa on suuret säätimet ja käännettävä selfie-näyttö. Fujifilm ei ole luokkansa nopein, kuvanottonopeus on 5,6 ruutua sekunnissa.

Kosketusnäyttöä eikä etsintä ole, onhan tämä testin halvin kamera. Hinta tuntuu myös materiaaleissa, joka on pitkälti muovia. Kädensija on liian pieni ja siitä on vaikea saada pitävää otetta. Kamerassa on tavallinen 16 Mp:n kenno ja HD-videokuvaus 1080-resoluutiolla.

Fuji XA2 logo 12291
Kuva: Valmistaja

 

Mainos

Kuvanlaatu

Vaikka kuvanottonopeus ei ole hirvittävän suuri, ei autofokus pysy sen perässä. Toisin sanoen kamera ei erityisesti sovellu liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Kaikki muu onkin oikeastaan erinomaista: kontrastit ovat hyvät, värit kylläisiä ja kohinaa vähän aina ISO 3200:een saakka, sen yli mentäessä kuviin syntyy rakeisuutta.

Kameran mukana tulee testin suurin ja kömpelöin zoomiobjektiivi, mutta se ottaa teräviä ja melko tarkkoja kuvia laajakulmallakin.

Kenelle se sopii?

Fujifilm XA-2 on yhtenä testin edullisimmista kameroista houkutteleva kamera aloittelevalle kuvaajalle. Kuvanlaadussa ei ole valittamista. Kamera ei ole järin nopea eikä kosketusnäyttöä tai etsintä ei ole, mutta sen kanssa on helppo päästä valokuvaamisen makuun, jos kaipaa yksinkertaisia toimintoja ja hyvää kuvanlaatua.

Fuji XA2 detail 12290
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Edullinen ja hyvä kamera. Kuvanlaatu hyvä ja helppo käyttää. Terävä zoomiobjektiivi. Heikko autofokus, ei kosketusnäyttöä eikä etsintä. Paljon muovia. Tuntuu kädessä pieneltä ja vähän liukkaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top