Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Olympus OM-D E-M10

Paras yleiskamera

M10 on yksi parhaista valinnoista, joka sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:29
Olympus OM-D E-M10
Lasse Svendsen

Pikkuisen Olympuksen 1970-luvusta muistuttava design vedonnee retroilijoihin ja aloittelijoihin. Hyvät ominaisuudet, erinomainen käyttäjäystävällisyys, elektroninen etsin ja kääntyvä kosketusnäyttö tekevät OM-D E-M10-–kamerasta kaikille sopivan vaihtoehdon. Kameraan kuuluvan elektronisen zoomin kanssa laite on silti mukavan kompakti.

Autofokus toimii nopeasti ja kuvausnopeus on 8 ruutua/s. Asetusten säätäminen on lastenleikkiä kahden suuren säädinrattaan ansiosta, ja suurta etsintä on myös ilo käyttää. Takapuolen pienet napit, virtanapin sijoittelu ja vaatimaton kädensija eivät saa meitä hihkumaan. Taivaskuvat mahdollistava Live Composite ja loistavat filtterit ansaitsevat erityismaininnan.

Kuvanlaatu

Resoluution puolesta Olympus laahaa hieman muita jäljessä 16 Mp:n kennollaan, mutta 14–42 mm:n zoomin optinen suorituskyky kompensoi puutetta erittäin hyvällä ja terävällä tarkkuudellaan kaikenlaajuisilla kulmilla. Kameran tarkkuus yksityiskohdissa on erinomainen ja rakeisuutta ja vinjetöintiä (valon häipymistä reunoja kohden) aiheutuu vain vähän.

Mainos
Olympus viewfinder 12297
Kuva: Valmistaja

 

Värintoisto on aivan omaa luokkaansa kauniine ihonväreineen ja kylläisine sävyineen. Kuva tuntuu melkein hyppäävän kamerasta ulos ja kontrastit toimivat hyvin valoisassakin. Dynamiikka on lähes peilillisten järjestelmäkamerojen tasolla ja kohina hyvin hallinnassa ainakin ISO 1600:aan asti, jonka jälkeen se lisääntyy asteittain niin, että ISO 6400:sta eteenpäin voi odottaa näkevänsä rakeisuutta.

Kenelle se sopii?

Viime vuoden testin tapaan Olympus kuuluu pienten järjestelmäkameroiden parhaimmistoon. Siinä on enemmän ominaisuuksia kuin muissa alle 700 euron kameroissa, ja laukaisimella varustetun kosketusnäytön ja erinomaisen kuvanlaatunsa ansiosta OM-D E-M10 tarjoaa eniten vastinetta rahoille. Olympus sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille kuvaajille.

Olympus detail 12295
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Poikkeuksellisen hyvä kuvanlaatu. Suuri etsin, kosketusnäyttö ja paljon käytännöllisiä ominaisuuksia. Pienet napit ja huonosti sijoitettu virtanappi. Vaikea saada hyvää otetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top