Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Nikon 1 J5

Lännen nopein

Nikon hakkaa muut fokusoinnin ja kuvaamisen nopeudessa, mutta parannettavaakin olisi.

Julkaistu 18.04.2017 - 16:22
Nikon 1 J5
Lasse Svendsen

Jos koolla ei ole väliä, on Nikon J5 kannatettava vaihtoehto. Se on lähes samankokoinen kuin pokkarikamerat ja mahtuu takintaskuun. Silti siinä on isompien järjestelmäkameroiden ominaisuuksia, kuten vaihdettavat objektiivit. Kamerassa on myös 4K-videokuvaus, mutta se pystyy ottamaan vain 15 ruutua sekunnissa.

Nikonissa on uusi tuumankokoinen 21 Mp:n kenno, mikä mahdollistaa kameran pienen koon. Koostaan huolimatta kamera tuntuu kädessä mukavalta, joskin napit ovat aika pienet eikä niitä voi juuri ohjelmoida. Etsintä ei ole eikä sellaista saa edes erikseen liitettyä. Kosketusnäyttö on erinomainen ja 180 asteen kääntyvyys mahdollistaa selfiet. Lisäksi mukana tulee hauskoja kuvaefektejä ja Nikon osaa valita sarjakuvauksesta automaattisesti parhaan otoksen.

Kuvanlaatu

Kuvausnopeus on 20 ruutua sekunnissa, jos joka kuva autofokusoituu erikseen (60 kuvaa/s, jos vain ensimmäinen otos autofokusoidaan), millä pikkuruinen Nikon hakkaa kilpailijansa. Sama ei päde kuvanlaatuun. Vaikka resoluutio onkin hyvä, ei yksityiskohtien tarkkuus yllä samalle tasolle testin muiden kameroiden kanssa. 10-30 mm zoomi ei ole luokan terävin, mutta yhdessä J5:n kanssa eittämättä nopein. Autofokus toimii salamannopeasti ja täytyy olla todella huonoa tuuria, jos saa sen avulla epätarkan kuvan.

Mainos
Nikon logo 12294
Kuva: Valmistaja

 

Värintoisto toimii hyvin kaikissa valaistusolosuhteissa, ja dynamiikka on paljon parempi kuin vanhoissa Nikon 1 -malleissa. Kohinaa tulee kuitenkin enemmän kuin testin parhaimmistossa. Nikonin kuvissa rakeisuutta alkaa ilmetä jo ISO 800:ssa ja ISO 1600:ssa se on jo erittäin näkyvää. Näin pienellä kennolla lopputulos ei ihmetytä, mutta se pudottaa Nikon J5: pisteitä silti.

Kenelle se sopii?

Valitettavasti Nikonin salamannopea kuvausnopeus ei ilmene myös tallennuksessa: kestää kolme sekuntia ennen kuin kameralla voi ottaa seuraavan kuvan. 4K-video tarjoaa normaalia 1080 resoluutiota parempaa tarkkuutta, mutta myös hyvin töksähtelevää videokuvaa johtuen kuvausvauhdista 15 kuvaa/s. Kaikkiaan Nikon J5 sopii mahdollisimman pientä kameraa etsivälle, joka kuitenkin haluaa kameran pysyvän tilanteiden tasalla liikkuvien kohteidenkin kanssa. Pienempää ja nopeampaa kameraa saa hakea!

Nikon 4Klogo 12293
Kuva: Valmistaja

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kompaktin kokoinen, nopea ja helppokäyttöinen. Erinomainen kosketusnäyttö. Hyödytön 4K-video ja huono akunkesto (250 kuvaa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top