BOSE QUIETCOMFORT 35

 itemprop
BOSE QUIETCOMFORT 35

Langatonta taikaa Boselta

Markkinoiden parhaat vastamelukuulokkeet ovat nyt myös langattomat! Lopputulos on silkkaa taikaa.

Markkinoiden mukavimmat kuulokkeet. Paras kokeilemamme vastamelutoiminto. Uskomattoman hyvä soundi ja kokoontaittuvat kuulokkeet – unelmayhdistelmä!
Ylä-ääniin on tarjolla parempaakin resoluutiota, mutta kokonaisuutena kuulokkeet lähentelevät täydellisyyttä.

Bose ei tee kilpailijoidensa työtä helpoksi. Markkinoiden suosituimmat vastamelukuulokkeet QuietComfort 25 ovat Bosen omaa tuotantoa, eikä ihme. Vastamelu toimii paremmin kuin millään toisella testaamallamme kuulokkeilla, ja mukavuus on ylittämätön. Kupit ympäröivät korvat hellästi ja lepäävät silkinpehmeästi päätä vasten – niitä tuskin huomaa. Kaiken lisäksi kuulokkeet taittuvat kasaan, mikä tekee niistä täydelliset matkalle.

Testiin saamamme kuulokkeet olivat mustat. Erittäin coolit! Kuva: Bose Lue myös: Testissä 8 langatonta vastamelukuuloketta

 

Hyvästit johdolle

Täysin uusi QuietComfort 35 ei ole saanut Bosea luopumaan hyväksi havaitusta reseptistä. Johdosta on luovuttu, mutta se onkin lähestulkoon ainoa muutos. Sen lisäksi kaukosäädin on vaihtanut paikkaa oikeaan korvakuppiin, mistä musiikin saa pauselle, volyymiä säädettyä tai puheluun vastattua.

Painoa on tullut 30 grammaa lisää sisäänrakennetun Bluetooth-vastaanottimen ja tehokkaan vahvistimen vuoksi. Molempien tehtävä on vahvistaa musiikkia ja sähköistä vastaanottosignaalia, joka huolehtii ulkoisesta melusta (vastamelutoiminto toimii poimimalla ulkoa tulevan äänen ja lähettämällä sen vastakkaisena ääniaaltona korvaan, jolloin äänet kumoavat toisensa). 135 gramman kokonaispaino painii silti edelleen höyhensarjalaisten luokassa.

Hopea on enemmän toisten mieleen. Kuva: Bose

 

Äänen puolesta QC 35:n ainoa muutos on pienen digitaalisen signaaliprosessorin lisääminen. Se vahvistaa alempia bassotaajuuksia, joten ei ole tarvetta soittaa musiikkia niin kovalla äänenvoimakkuudella täyden soundin saamiseksi. Äänenkäsittely on tehty tasapainoisesti eikä basso pääse jylisemään muiden äänten päälle.

mainos

Ilman analogista kaapelia vältytään tarpeettomalta analogisen ja digitaalisen signaalin väliseltä muuntelulta, ja digitaalinen musiikki pysyy kaiutinelementtiin asti diginä. Tämä voisi periaatteessa johtaa parempaan dynamiikkaan ja vähäisempään säröön, mutta Bluetooth-signaalin pakkaamisesta johtuen täyttä resoluutiota ei voi saavuttaa. Hyvältä se silti kuulostaa, jopa niin hyvältä, että eroa CD:seen on vaikea havaita.

mainos

20 tuntia

Langattomassa moodissa vastamelutoiminto on automaattisesti päällä, joten jos haluaa kuulla ympäristön äänet, kannattaa kytkeä johto kiinni. Sillä tosiaan, kuulokkeiden mukana tulee johto. Sitä käyttäessä akku kestää vastamelun ollessa päällä 40 tuntia, ja musiikinkuuntelua voi jatkaa akun loputtuakin, nyt vain ilman vastamelua. Sisäänrakennetun akun lataaminen onnistuu mikroUSB:llä, siinä missä QC 25 -mallissa oli vaihdettavat AA-patterit.

Käyttömukavuudesta

Kuulokkeiden kytkeminen älypuhelimeen onnistuu keneltä tahansa. Laita kuulokkeet päälle, ja miellyttävä naisääni ilmoittaa niiden olevan valmiit yhdistettäväksi. Kännykän Bluetooth-laitteiden valikosta valitaan Bose, ja loppu sujuukin itsestään. NFC-tuella varustetun puhelimen kanssa riittää, että laitteet tuo lähekkäin, niin ne yhdistyvät toisiinsa automaattisesti.

mainos

Puheluista

Puhelut onnistuvat täydellisesti ja puhe kuuluu selkeästi vastamelun ansiosta. Bosen mukaan myös kuulokkeen käyttäjän ääni kuuluu erinomaisesti vastaanottajalle, mutta puhelimen toisessa päässä vain kohauteltiin olkia, kun kysyin puheääneni hämmästyttävästä laadusta.

Allekirjoittanut testasi QC35-kuulokkeita RIB-veneellä Thames-joella, jossa ne blokkasivat ulkoista melua vaikuttavassa 50 solmun nopeudessakin. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Musiikkia 50 solmun vauhdissa

Bose lanseerasi kuulokkeensa kesäkuun alussa Lontoossa, jossa pääsimme kokeilemaan niitä tositoimissa. RIB-vene kiitää Thames-joella 50 solmun vauhtia, ja vastamelu onnistui vaimentamaan meteliä vaikuttavasti, vaikkakaan korvissa ulvova tuuli ei täysin hiljentynytkään. Korkeataajuiset äänet (yli 1 000 Hz) eivät vaimennu kovin tehokkaasti, ja tuulen ujellus osuu juuri siihen luokkaan. Lopputulos oli silti hämmästyttävän hyvä verrattuna ilman kuulokkeita kuuluneeseen kimeään vihellykseen!

Kotiin päästyäni lainasin kuulokeparit laajempaan testiin. Olen vieraillut ne päässäni ostoskeskuksissa, joissa hälinä jää uskomattoman tehokkaasti ulkopuolelle! Musiikkia voi soittaa hiljaakin ilman ongelmia, sillä ulkomaailman äänet eivät ulotu kuulokekuplaan miltei lainkaan. Tuulisessa säässä ulkoilukin onnistuu, vaikka korkeataajuista huminaa kuuluukin läpi. Jälleen matalataajuiset äänet vaimenevat tehokkaimmin. Junien ja lentokoneiden meteli häviää taianomaisesti, aivan yhtä hyvin kuin langallisella QC25-mallilla.

Kuulokkeita tuskin huomaa päässä, niin mukavat ne ovat. Kuva: Bose

 

Äänenlaadusta

Soundi on tasaisen hyvä ja hyvin pitkälti samankaltainen kuin QuietComfort 25 -kuulokkeissa – ehkä jopa himpun verran parempi pakatusta Bluetooth-signaalista huolimatta. Ekstratäyteläisyys bassossa mahdollistaa hiljaisellakin volyymilla soittamisen ilman, että ääni muuttuu veltoksi, mutta basson tehoa ei kuitenkaan ole liioiteltu.

Pop ja rock kuulostavat eläviltä ja täyteläisiltä, ja soittimissa ja laulussa on hyvä fokus. Bassossa on hieman enemmän painetta ja tehoa korkeammallakin äänenvoimakkuudella soitettuna kuin QC25, sillä QC35:ssa on täysin aktiivinen ajo ja parempi dynamiikka. David Bowien ”Lazarus”-kappaleen bassorytmit ovat mehukkaat ja hiphop saa lisää ytyä. Tommy Teen ”The Plague” uudelta ”Bonds, Beats & Beliefs vol. 2 ” -albumilta saa bassoon syvyyttä ja täyteläisyyttä, ja lauluun kirkkautta. Soittimet ja efektit erottuvat selkeästi toisistaan.

Vaihtoehto

Bose QuietComfort 35:n lähin kilpailija on saman hintaluokan Sennheiser Momentum 2.0 Wireless. Soundit ovat molemmissa melko samankaltaiset. Sennheiserin ylä-äänissä on hippusen enemmän ilmavuutta, ja hiljaisemmassa ympäristössä Sennheiserin kuulokkeet voivat olla parempi valinta. Bosen mukavuus on kuitenkin ylittämätön ja vastamelu parempi, mikä kävi nopeasti ilmi toimituksen hälyssä näitä kahta verratessa: Bose vaimentaa ympäröivää meteliä paremmin, joten musiikkia voi kuunnella myös hiljempaa kuuntelukokemuksen kärsimättä.

Sennheiser Momentum 2.0 Wireless on vahva vastus. Kuva: Sennheiser

 

Jos kaipaa langattomia kuulokkeita eikä tarvitse vastamelutoimintoa, on Bowers & Wilkins P5 Wireless harkitsemisen arvoinen tuote. Joitakin kymppejä halvempi P5 tarjoaa keskirekisteriin parempaa dynamiikkaa ja painoa. Laulu erottuu selkeämmin, kitara kuulostaa paremmalta ja soundi yleisesti eläväisempi kuin Bosen ja Sennheiserin vastamelukuulokkeissa. P5 Wireless asettuu korvien ympärille sulkematta niitä sisäänsä, eivätkä ne tunnu pitkään jatkuvassa käytössä yhtä mukavilta.

Jos ei ole käyttöä vastamelulle eikä langattomuudelle, ovat tämän hintaryhmän parhaat kuulokkeet Beyerdynamic T 70p.

Johtopäätökset

Bose QuietComfort 35 on kaikki supersuositun QuietComfort 25 hyväksi havaitut ominaisuudet, ja lisäksi ne ovat langattomat. Mitä muuta voisi toivoa?

Soundi on aivan parhaimmasta päästä tämäntyyppisissä kuulokkeissa, ja erityisesti basson lisätäyteläisyys hiljaisella volyymilla soittaessa ilahdutti meitä suuresti.

Kuulokkeet istuvat samalla tavalla päähän kuin QC25-malli, eli unelmanpehmeästi ja huomaamattomasti. Langaton yhteys toimii erittäin vakaasti, akunkesto on vaikuttavat 20 tuntia langattomalla käytöllä ja toiset 40 tuntia vastamelukuuntelua johtoa käyttäessä. Akun loppuminen ei tarkoita musiikin loppumista, vaan kuuntelua voi yhä jatkaa johdolla ilman vastamelutoimintoa.

Emme millään keksi mitään valitettavaa. Kyllähän markkinoilla on parempaa resoluutiota tarjoavia kuulokkeita, mutta kokonaisuutena QuietComfort 35 on lähestulkoon täydellinen!

Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
1 KUUKAUSI ILMAISEKSI
0 eur/KK
Kokeile
Digitaalinen tilaus
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle.
Ei sitoutumispakkoa
-

1 KUUKAUSI ILMAISEKSI0 0 eur/KK

Hinta kuukaudessa: 5 eur/kk. Ei liimausaikaa

Faktat

Langattomat Bluetooth-kuulokkeet

Aktiivinen vastamelu

Tyyppi: Over-ear, suljettu

Liitännät: 3,5 mm, BT 4.0

Kokoontaitettava: On

Mikrofoni ja kauko-ohjaus: On

Elementit: Ei ilmoitettu

Paino: 135 g

Hinta: 400 €

Maahantuoja: www.bose.fi

Paras hinta

  Lisää
  Keskustelu

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notify of

  Lue myös

  Sennheiser PXC 550-II

  Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

   data-src

  Paljon vastinetta rahoille!

  Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

  Bowers & Wilkins PX7

  Luksustason kuuloke-elämys

  Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

   data-src

  Sony on korjannut edellistä kuulokemalliaan vaivanneet viat ja onnistunut tekemään parhaat vastamelukuulokkeet, jotka olemme koskaan testanneet!

   data-src

  Testasimme parhaat langattomat kuulokkeet, joista osasta löytyy myös aktiivinen vastamelutoiminto.

   data-src

  Johdottomat kuulokkeet ovat käytössä käteviä. Kun löytää vielä itselleen oikean mallin, saa nauttia helppokäyttöisyyden lisäksi erinomaisesta äänenlaadusta.

   data-src

  Parhaat matkakuulokkeet toimivat ilman piuhaa ja sulkevat ympäristön hälyn ulkopuolelle.

   data-src

  Markkinoiden parhaat vastamelukuulokkeet ovat nyt myös langattomat! Lopputulos on silkkaa taikaa.

  Vieritä ylös