TESTISSÄ : Denon AH-D5200

Suurenmoista ääntä suljetuista kuulokkeista

Denon AH-D5200 on luokkansa parhaita suljettuja kuulokkeita.

denon_ahd5200 spread
Denon AH-D5200

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava ja vivahteikas äänikuva, jossa paljon sävyjä. Tyylikäs design ja miellyttävä istuvuus.
Diskantin kovimpia ääniä olisi voinut vähän hillitäkin.
 • Tyyppi: Suljettu, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: Irrotettava 3-metrinen (3,5 mm + 6,3 mm:n adapteri)
 • Elementit: 40 mm
 • Impedanssi/herkkyys: 24 ohmia/103 dB
 • Taajuusvaste: 15–35 000 Hz
 • Paino: 385 g (ilman johtoa)
 • Väri: Ruskea/wenge
 • Verkkosivusto: denon.com/fi
lisää
vähemmän

Suositushinta: 599 €

Denon AH-D5200 on todellinen premium-kuuloke, jossa mikään ei näytä tai tunnu halvalta tai muoviselta. Puoliksi käännettävät kuppien alumiinisangat ovat todella tyylikkäät, ja paksut ja pehmeät tyynyt tuntuvat todella mukavilta. Kuppien pinta on tummaa wengeä, joka huokuu laatua. Sanka ja tyynyt on päällystetty hyvälaatuisella tekonahalla.

Mukana tuleva johto on vankka ja päällystetty punotulla verkolla, joka estää sotkeentumista. Johdon kupari on hapetonta ”four nines” -kuparia (99,99-prosenttisen puhdasta) erotuksena huippumallin ”seven nines” -laatuun (99,99999 %). Liittimenä on stereoplugi mutta mukana tulee myös 6,3 mm:n adapteri isolle kuulokeulostulolle.

AH-D5200 käytössä

Kuulokkeiden istuvuus on huippumukavaa. Paitsi että ne näyttävät ylelliseltä, ne myös tuntuvat niin luksukselta, että vaikutelma on jotenkin todella kallis ja hieno. Herkkyys ei ole hullumpi, joten musiikkia voi kuunnella kännykästäkin. Hillityllä volyymilla tosin, eli kovempaan äänenvoimakkuuteen tarvitaan vahvistinta. Allekirjoittaneen iPhonen kanssa Denon toimii kuitenkin huomattavasti paremmin kuin Fostex.

AH-D5200 on ”vain” Denonin toiseksi kallein malli, mutta eroa kalleimpaan on äänenlaadussa vaikea huomata, sillä musiikki toistuu poikkeuksellisella tavalla.

 

denon_ahd5200
Denon AH-D5200 on supertyylikäs wengepuisine kuppeineen. Kuva: Denon

Ramón Vargasin laulu Unassa (albumilta The Opera Gala – Live from Baden-Baden) saa enemmän painetta keskirekisteriin kuin Fostexilla. Hänen tapansa kuljettaa ääntään orkesterin äänimaiseman halki on vaikuttavaa ja vapauttavaa. Viulun pizzicato-näppäily yhdessä harpun kanssa soivat avoimesti ja kirkkaasti ilmavassa äänimaisemassa. Vargasin laulaessa täysin palkein, tulee ääneen enemmän karkeutta kuin Fostexilla, ehkäpä hieman korkeamman säröilyn vuoksi. Pieni karkeus ei kuitenkaan haittaa lainkaan, ja dynamiikat ovat huikean vaikuttavat suljetulle mallille.

Toinen esimerkkimme on Ragnhild Hemsingin ja Tor Espen Aspaassin Sonata no. 3 in C minor, op. 45: III. Allegro animato Northern Timbre -albumilla. Se soi miellyttävästi, avoimesti ja puhtaasti. Ja elävästi! Sello muuttuu vahvimmillaan jälleen vähän karkeaksi, mutta soitto on aivan eri luokassa kuin Neumann NDH 20:lla, sillä Denon saa musiikista energisempää.

mainos

Myös pop toimii hyvin. Virvelirummun reunalle lyödyt iskut Ariana Granden Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored potkaisevat todella kivasti.

mainos

Bassossa riittää painetta. Täyteläisyyttä ja lämpöä ei ole yhtä paljon kuin Sony MDR-Z7M2:ssa, mutta Denonin basso onkin lineaarinen ja soinnikas – ja salamannopea! Joku voisi erehtyä luulemaan bassoa sen vuoksi ohueksi, mutta todellisuudessa jokainen bassonuotti piirtyy tarkasti esiin, ilman, että sitä olisi keinotekoisesti lihavoitettu. Taajuudet sulautuvat toisiinsa huomaamattomasti. Aivan loistavaa.

Johtopäätökset

Denon AH-D5200 on todella hieno kuulokemalli. Ne näyttävät ylellisiltä mutta ennen kaikkea kuulostavat täysin hintansa arvoiselta.

Ääni on dynaaminen, energinen ja tiukka sekä bassossa että ylärekistereissä. Laulu ja soittimet toistuvat luonnollisen kuuloisesti, ja kokonaisuutena soundi on todella shyvä, vaikka yläpäässä voikin olla pientä kovuutta.

Kollegani John Hvidlykke meni kananlihalle testatessaan näitä pari vuotta sitten. Olen samoilla linjoilla: Denon haastaa suosikkini tämän hintaluokan suljetuista kuulokkeista, nimittäin Beyerdynamic DT 1770 Pro -mallin.

mainos

Kaiken kaikkiaan AH-D5200 on mahtava. Ei sen vähempää.

Epäilemme, että mittauslaitteisto tulkitsee virheellisesti vaimennuksen 3,5 ja 5 kHz:n välillä, sillä ylempi keskirekisteri ei kuulosta lainkaan vetäytyneeltä. Jyrkkä piikki 8,5 kHz:n liepeillä on kuitenkin oikea havainto. Denonin taajuuskäyrä on oikein mukava, ja 15 kHz:iin asti kuuluvan energinen, kunnes se jyrkästi laskee. Arvostamme sulavaa bassontoistoa. On toki tarjolla kuulokkeita, joilla on alle 30 kHz:ssä enemmänkin energiaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös