TESTISSÄ : Beyerdynamic Amiron Home

Viilein valinta

Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisen onnistunut yleiskuuloke.

 itemprop
Beyerdynamic Amiron Home

Ääni & Kuva kiteyttää

Vivahteikas, lämmin ja avoin soundi vahvalla bassolla. Erinomainen istuvuus ja laadukas rakenne.
Vaatii kunnon vahvistimen. Joidenkin makuun soundi voi olla liian pehmeä.
 • Tyyppi: Avoin, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: 3-metrinen (6,3 mm + 3,5 mm:n adapteri)
 • Elementit: 45 mm Tesla DT
 • Impedanssi/herkkyys: 250 ohmia/102 dB
 • Taajuusvaste: 5–40 000 Hz
 • Paino: 340 g (ilman johtoa)
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: europe.beyerdynamic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 500 €

Amiron Home -mallin speksit ja hintakin ovat lähes samat kuin saman valmistajan DT 1990 Pro -mallissa, joten sitä voisi luulla, että ero piilee vain kosmeettisissa yksityiskohdissa. Molemmissa on sama toisen sukupolven Tesla-elementti avoimissa kupeissa, jotka peittävät korvat kokonaan. Kuuntelu osoittaa, että Amiron Home ei soi lainkaan samalla tavalla kuin DT 1990 Pro.

Kuulokkeita ei voi kytkeä suoraan puhelimeen, vaikka niiden mukana tuleekin plugiliittimellä varustettu johto. Kannattaa huomioida, että johto tulee molempiin kuppeihin plugilla. Johdon voi siis vaihtaa balansoituun halutessaan. Pro-mallin tapaan Amiron Home vaatii vahvistimen tai erillisen kuulokevahvistimen, kuten Shiit Magni 3+:n, jota itse käytin testissä.

Beyerdynamic Amiron Home käytössä

250 ohmilla ja 102 desibelillä on selvää, ettei puhelinta voi käyttää soittimena. Jos väliin kytkee Audioquest Cobaltin, on soittaminen mahdollista, mutta täyteen loistoonsa kuulokkeet vaativat enemmän tehoa. Erotuksena DT 1990 Prohon Amiron Homen kanssa ei tule vaihdettavia pehmusteita, joten hienosäätö tapahtuu taivuttamalla metallisankaa, kunnes kupit ovat ihanteellisessa asennossa päätä vasten.

Pro-mallin tapaan istuvuus on esimerkillistä. Kuulokkeita tuskin huomaa keveytensä ansiosta, ja tyynyt ovat mukavat pidempiaikaisessakin käytössä. Huomasin pitäväni enemmän Pro-mallin yhden johdon taktiikasta Amiron Homen kahteen johtoon verrattuna. Kuppien harmaa väritys ja hopeanväriset yksityiskohdat antavat kuulokkeille pehmeämmän ilmeen kuin kokomusta DT 1990 Pro – ja mahtavaa kyllä, pehmeämpi väritys indikoi tässä tapauksessa myös pehmeämpää soundia!

 

Home-versio ei kuulosta lainkaan harmaalta, vaan sointi on lämmin, miellyttävä ja täyteläinen. Muhkea basso erottuu – se ei ole pohjattoman syvä, mutta harvinaisen täyteläinen ja eläväinen avointen kuulokkeiden bassoksi. Diskantti voi kuulostaa hiukan kevyeltä, mutta pidemmän päälle se on oikeastaan vain mukavaa.

mainos

Ääni ei ole yhtä erotteleva ja painoton kuin Hifiman Sundara, ja äänikuva näyttäytyy lämpimämpänä ja basso huomattavasti isompana, joskaan ei yhtä erottuvana. DT 1990 Prohon verrattuna Amiron Home sopii paljon paremmin kotikuunteluun, sillä diskanttia tasapainottaa silkkisen ihana keskirekisteri. Yleiskuulokkeiksi Amiron Home on loisto-ostos, ja pitää muhevasta bassosta, se on vieläkin parempi.

mainos

Johtopäätökset

Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisuus: avoin kuulokemalli mehukkaalla bassontoistolla. Musiikki virtaa niin kevyesti ja vapaasti, että kuulokkeita tahdo riisua ollenkaan. Eikä pelkästään miellyttävän istuvuuden lisäksi, vaan äänen tasapaino vain tukee musiikkia niin loistavasti.

Amiron Home frequency
Amiron Home mitattuna miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. DT 1990 Prohon verrattuna taajuuskäyrä on käytännössä identtinen 1 kHz:iin asti, mikä kielii vastaavasta suunnittelusta, vaikkakin hieman eri tavalla säädetystä. Siitä eteenpäin Amiron Homen profiili on lämpimämpi. 10 kHz:n jälkeen tulee jyrkkä notkahdus.  Kuuntelu on miellyttävämpää kuin DT 1990 Prolla, mutta joitakin yksityiskohtia jää ehdottomasti peittoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös