TESTISSÄ : Beyerdynamic Amiron Home

Viilein valinta

Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisen onnistunut yleiskuuloke.

Beyerdynamic Amiron Home

Ääni & Kuva kiteyttää

Vivahteikas, lämmin ja avoin soundi vahvalla bassolla. Erinomainen istuvuus ja laadukas rakenne.
Vaatii kunnon vahvistimen. Joidenkin makuun soundi voi olla liian pehmeä.
 • Tyyppi: Avoin, over-ear
 • Periaate: Dynaaminen
 • Taittuu kokoon: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: Ei/ei
 • Johto: 3-metrinen (6,3 mm + 3,5 mm:n adapteri)
 • Elementit: 45 mm Tesla DT
 • Impedanssi/herkkyys: 250 ohmia/102 dB
 • Taajuusvaste: 5–40 000 Hz
 • Paino: 340 g (ilman johtoa)
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: europe.beyerdynamic.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 500 €

Amiron Home -mallin speksit ja hintakin ovat lähes samat kuin saman valmistajan DT 1990 Pro -mallissa, joten sitä voisi luulla, että ero piilee vain kosmeettisissa yksityiskohdissa. Molemmissa on sama toisen sukupolven Tesla-elementti avoimissa kupeissa, jotka peittävät korvat kokonaan. Kuuntelu osoittaa, että Amiron Home ei soi lainkaan samalla tavalla kuin DT 1990 Pro.

Kuulokkeita ei voi kytkeä suoraan puhelimeen, vaikka niiden mukana tuleekin plugiliittimellä varustettu johto. Kannattaa huomioida, että johto tulee molempiin kuppeihin plugilla. Johdon voi siis vaihtaa balansoituun halutessaan. Pro-mallin tapaan Amiron Home vaatii vahvistimen tai erillisen kuulokevahvistimen, kuten Shiit Magni 3+:n, jota itse käytin testissä.

Beyerdynamic Amiron Home käytössä

250 ohmilla ja 102 desibelillä on selvää, ettei puhelinta voi käyttää soittimena. Jos väliin kytkee Audioquest Cobaltin, on soittaminen mahdollista, mutta täyteen loistoonsa kuulokkeet vaativat enemmän tehoa. Erotuksena DT 1990 Prohon Amiron Homen kanssa ei tule vaihdettavia pehmusteita, joten hienosäätö tapahtuu taivuttamalla metallisankaa, kunnes kupit ovat ihanteellisessa asennossa päätä vasten.

Pro-mallin tapaan istuvuus on esimerkillistä. Kuulokkeita tuskin huomaa keveytensä ansiosta, ja tyynyt ovat mukavat pidempiaikaisessakin käytössä. Huomasin pitäväni enemmän Pro-mallin yhden johdon taktiikasta Amiron Homen kahteen johtoon verrattuna. Kuppien harmaa väritys ja hopeanväriset yksityiskohdat antavat kuulokkeille pehmeämmän ilmeen kuin kokomusta DT 1990 Pro – ja mahtavaa kyllä, pehmeämpi väritys indikoi tässä tapauksessa myös pehmeämpää soundia!

 

Home-versio ei kuulosta lainkaan harmaalta, vaan sointi on lämmin, miellyttävä ja täyteläinen. Muhkea basso erottuu – se ei ole pohjattoman syvä, mutta harvinaisen täyteläinen ja eläväinen avointen kuulokkeiden bassoksi. Diskantti voi kuulostaa hiukan kevyeltä, mutta pidemmän päälle se on oikeastaan vain mukavaa.

mainos

Ääni ei ole yhtä erotteleva ja painoton kuin Hifiman Sundara, ja äänikuva näyttäytyy lämpimämpänä ja basso huomattavasti isompana, joskaan ei yhtä erottuvana. DT 1990 Prohon verrattuna Amiron Home sopii paljon paremmin kotikuunteluun, sillä diskanttia tasapainottaa silkkisen ihana keskirekisteri. Yleiskuulokkeiksi Amiron Home on loisto-ostos, ja pitää muhevasta bassosta, se on vieläkin parempi.

mainos

Johtopäätökset

Beyerdynamic Amiron Home on harvinaisuus: avoin kuulokemalli mehukkaalla bassontoistolla. Musiikki virtaa niin kevyesti ja vapaasti, että kuulokkeita tahdo riisua ollenkaan. Eikä pelkästään miellyttävän istuvuuden lisäksi, vaan äänen tasapaino vain tukee musiikkia niin loistavasti.

Amiron Home frequency
Amiron Home mitattuna miniDSP EARS:ia ja REW:tä käyttäen. DT 1990 Prohon verrattuna taajuuskäyrä on käytännössä identtinen 1 kHz:iin asti, mikä kielii vastaavasta suunnittelusta, vaikkakin hieman eri tavalla säädetystä. Siitä eteenpäin Amiron Homen profiili on lämpimämpi. 10 kHz:n jälkeen tulee jyrkkä notkahdus.  Kuuntelu on miellyttävämpää kuin DT 1990 Prolla, mutta joitakin yksityiskohtia jää ehdottomasti peittoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös