Mainos
Mainos
Mainos

10 langatonta kuuloketta

Langatonta musiikkia kesäkorville

Testasimme parhaat langattomat kuulokkeet, joista osasta löytyy myös aktiivinen vastamelutoiminto.

Kesäkeleistä sopii toki nauttia muutenkin, mutta kyllä musiikki kruunaa lämpimät vapaahetket. Helppoa sen kuitenkin olla pitää, joten joka paikkaan takertuvat johdot voi unohtaa. Tässä siis kattaus langattomia kuulokkeita, olkaa hyvä!

Bluetooth pakkaa äänen eikä yllä samoihin volyymeihin kuin johdon kanssa kuunnellessa, mutta langattoman iloja on toisaalta se, että kuulokkeiden ja kännykän yhteensopivuudesta liittimen suhteen ei tarvitse huolehtia. Kännykässä voi olla huonokin vahvistin, mutta sillä ei väliä, kun musiikki siirtyy Bluetoothilla. Joskus perinteisillä kuulokkeilla kuunnellessa musiikkikokemusta voi häiritä sekin, että liikkuva johto hankaa vaatteita, mikä kuuluu mekaanisena rapinana. Vaiva on tavallinen etenkin suljetuilla kuulokkeilla. Toisin sanoen: mukavuus ei välttämättä tarkoita äänenlaadusta tinkimistä.

Korvan päällä vai ympärillä? Vastamelu vai ei?

Olet siis päättänyt hankkia langattomat kuulokkeet. Mutta millaiset? On malleja, joissa kuulokekupit lepäävät korvalehden päällä (on-ear) ja malleja, joissa kupit tulevat korvien ympärille (over-ear). Ja on kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelu. Itselle sopivien kuulokkeiden valinta voi tuntua melkoiselta viidakolta.

Käydään ensin läpi kuppien tyyppi. Korvan päälle tulevien on-ear-mallien etu on se, että ne ovat pienemmät ja voivat tuntua kesän kuumuudessa mukavammilta, sillä korvat saavat enemmän tuuletusta. Haittana on pienen koon mukanaan tuomat pienemmät kaiutinelementit, joten basson dynamiikka ja energia jää suurempia laitteita vaimeammaksi.

Suuremmissa over-ear-malleissa kupit istuvat miellyttävästi päässä, ja niihin mahtuu parempaa äänenlaatua tarjoavat suuremmat elementit. Niiden huono puoli on se, että ne voivat ajan mittaan alkaa tuntua hikisiltä. Enemmän tilaakin ne vievät.

Sitten on kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelutoiminto. Se on käytännöllinen ominaisuus, jos viettää aikaa hälyisissä ympäristöissä. Lento- tai junamatkustajalle vastamelu on miellyttävä, samoin avokonttoreissa työskenteleville. Voi olla houkuttava ajatus käyttää vastamelua myös kaupungin liikenteen blokkaamiseksi, mutta siihen liittyy riskinsä.

Vastamelukuulokkeiden äänenlaatu voi olla erittäin hyvä ja musiikki saattaa kuulostaa paremmalta kuin ilman vastamelua, jos kuuntelee musiikkia meluisassa paikassa. Tavallisessa käytössä äänenlaatu ei ole yleensä anna rahoille eniten vastinetta, joten kannattaa harkita omia tarpeitaan tarkkaan ennen ostoksille lähtemistä.

Parhaista parhaat kuulokkeet

Esittelemme tässä testissä eri kategorioiden parhaat kuulokkeet. Hintaluokaksi olemme asettaneet noin 150-200 euroa kuulokkeille, joissa ei ole vastamelua. Tähän hintaan hinta-laatusuhde on yleensä paras. Hyvin toimiva vastamelu maksaa enemmän, joten vastamelumalleille olemme asettaneet rajaksi noin 300-400 euroa.

Vertailussa esitellään kahdeksan kuuloketta, jotka olemme testanneet jo aiemmin ja niiden lisäksi kaksi uutta haastajaa: Monster Clarity HD On-Ear ja Onkyo H500BTB ovat langattomia, korvan päällä lepääviä malleja, joissa ei kummassakaan ole vastamelua. Pystyvätkö ne viemään kruunun jo hyviksi havaituilta malleilta?

Kesäkeleistä sopii toki nauttia muutenkin, mutta kyllä musiikki kruunaa lämpimät vapaahetket. Helppoa sen kuitenkin olla pitää, joten joka paikkaan takertuvat johdot voi unohtaa. Tässä siis kattaus langattomia kuulokkeita, olkaa hyvä! Bluetooth pakkaa äänen eikä yllä samoihin volyymeihin kuin johdon kanssa kuunnellessa, mutta langattoman iloja on toisaalta se, että kuulokkeiden ja kännykän yhteensopivuudesta liittimen suhteen ei tarvitse huolehtia. Kännykässä voi olla huonokin vahvistin, mutta sillä ei väliä, kun musiikki siirtyy Bluetoothilla. Joskus perinteisillä kuulokkeilla kuunnellessa musiikkikokemusta voi häiritä sekin, että liikkuva johto hankaa vaatteita, mikä kuuluu mekaanisena rapinana. Vaiva on tavallinen etenkin suljetuilla kuulokkeilla. Toisin sanoen: mukavuus ei välttämättä tarkoita äänenlaadusta tinkimistä.

Korvan päällä vai ympärillä? Vastamelu vai ei?

Olet siis päättänyt hankkia langattomat kuulokkeet. Mutta millaiset? On malleja, joissa kuulokekupit lepäävät korvalehden päällä (on-ear) ja malleja, joissa kupit tulevat korvien ympärille (over-ear). Ja on kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelu. Itselle sopivien kuulokkeiden valinta voi tuntua melkoiselta viidakolta. Käydään ensin läpi kuppien tyyppi. Korvan päälle tulevien on-ear-mallien etu on se, että ne ovat pienemmät ja voivat tuntua kesän kuumuudessa mukavammilta, sillä korvat saavat enemmän tuuletusta. Haittana on pienen koon mukanaan tuomat pienemmät kaiutinelementit, joten basson dynamiikka ja energia jää suurempia laitteita vaimeammaksi. Suuremmissa over-ear-malleissa kupit istuvat miellyttävästi päässä, ja niihin mahtuu parempaa äänenlaatua tarjoavat suuremmat elementit. Niiden huono puoli on se, että ne voivat ajan mittaan alkaa tuntua hikisiltä. Enemmän tilaakin ne vievät. Sitten on kuulokkeita, joissa on aktiivinen vastamelutoiminto. Se on käytännöllinen ominaisuus, jos viettää aikaa hälyisissä ympäristöissä. Lento- tai junamatkustajalle vastamelu on miellyttävä, samoin avokonttoreissa työskenteleville. Voi olla houkuttava ajatus käyttää vastamelua myös kaupungin liikenteen blokkaamiseksi, mutta siihen liittyy riskinsä. Vastamelukuulokkeiden äänenlaatu voi olla erittäin hyvä ja musiikki saattaa kuulostaa paremmalta kuin ilman vastamelua, jos kuuntelee musiikkia meluisassa paikassa. Tavallisessa käytössä äänenlaatu ei ole yleensä anna rahoille eniten vastinetta, joten kannattaa harkita omia tarpeitaan tarkkaan ennen ostoksille lähtemistä.

Parhaista parhaat kuulokkeet

Esittelemme tässä testissä eri kategorioiden parhaat kuulokkeet. Hintaluokaksi olemme asettaneet noin 150-200 euroa kuulokkeille, joissa ei ole vastamelua. Tähän hintaan hinta-laatusuhde on yleensä paras. Hyvin toimiva vastamelu maksaa enemmän, joten vastamelumalleille olemme asettaneet rajaksi noin 300-400 euroa. Vertailussa esitellään kahdeksan kuuloketta, jotka olemme testanneet jo aiemmin ja niiden lisäksi kaksi uutta haastajaa: Monster Clarity HD On-Ear ja Onkyo H500BTB ovat langattomia, korvan päällä lepääviä malleja, joissa ei kummassakaan ole vastamelua. Pystyvätkö ne viemään kruunun jo hyviksi havaituilta malleilta?
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på 10 langatonta kuuloketta

Kuulokkeet ilman vastamelua

Pioneer SE-MS7BT

Monster Clarity HD On-Ear

AKG Y50BT

Audio-Technica ATH-SR5BT

Onkyo H500BTB

Kuulokkeet vastamelulla

Denon AH-GC20

Sennheiser PXC 550 Wireless

Bose QuietComfort 35

Sony MDR-1000X

B&O Play H9

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.