Testissä : Creative Sound BlasterX Katana

Pelaajan soundbar

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä.
Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.
Television koko: 26 tuumaa ja ylöspäin HDMI: 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen, USB-A, USB-B

Verkkoyhteys: Ei ole

Langaton käyttö: Bluetooth

Verkkosivusto: creative.com

Hinta: 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Creative tunnetaan parhaiten 1990-luvulla PC-markkinoita hallinneiden Sound Blaster -äänikorttien keksijänä. On siis vain sopivaa, että Katana-soundbar voi toimia myös tietokoneen äänikorttina USB:n välityksellä. Helppolukuinen näyttö tekee käytöstä kätevää. HDMI-sisääntulo ikävä kyllä puuttuu. Sen sijaan television yhdistetään optisella digitaalisisääntulolla ja toivotaan, että ääni synkronoituu kuvan kanssa niin, että huulisynkka osuu kohdilleen. Testikappaleena toimineen Sonyn television kanssa synkronointi toimi, äänen viive oli tuskin huomattava.

Äänenlaatu

Katana tempaa mukaansa ainakin ajopeli Forza Horizon 3:n kanssa Xbox One S -konsolilta toistettuna. Subwoofer möyrii ihailtavasti kolaroidessa ja moottorit murisevat upeasti. Hieman pehmeämmin kuin Panasonicilla, mutta Creative tuntuu voimakkaammalta.

Soundbarin alaosaan syttyvä sininen valo Gaming-asetuksella sen sijaan ei välttämättä ole paras idea, samoin kuin Concert-asetuksen sytyttämät sateenkaaren väreissä hehkuva valaistus.

Myös elokuvaäänet kuulostavat intensiivisiltä ja subwoofer pysyy hyvin muun rekisterin matkassa. Johdon vuoksi subwooferin sijoittaminen ei ole maailman yksinkertaisin homma, mutta Creativen soundbar toimii kaiken kaikkiaan erittäin hyvin.

Musiikki puolestaan jää vaisuksi elämykseksi: laulu on epäselvää, sillä diskantissa ei riitä virtaa. Bluetooth kuitenkin toimii, paljon paremmin kuin Panasonicilla.

Johtopäätökset

Creative Sound BlasterX Katana on hyvä yritys soundbariksi. Se ei ole mikään tehojytä, mutta muskeleita riittää kuitenkin pelien äänimaailman luomiseen ja elokuvien ja television ääniraidoille. Diskantista puuttuu erottelevuutta, mikä saa musiikin kuulostamaan vaisulta. Ilman HDMI:tä on pärjättävä television optisen sisääntulon kanssa, jolloin täydellinen huulisynkka ei ole itsestäänselvyys.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös