Testissä : Creative Sound BlasterX Katana

Pelaajan soundbar

Ääni & Kuva kiteyttää

Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä.
Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.
Television koko: 26 tuumaa ja ylöspäin HDMI: 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisääntulo: Optinen, USB-A, USB-B

Verkkoyhteys: Ei ole

Langaton käyttö: Bluetooth

Verkkosivusto: creative.com

Hinta: 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Creative tunnetaan parhaiten 1990-luvulla PC-markkinoita hallinneiden Sound Blaster -äänikorttien keksijänä. On siis vain sopivaa, että Katana-soundbar voi toimia myös tietokoneen äänikorttina USB:n välityksellä. Helppolukuinen näyttö tekee käytöstä kätevää. HDMI-sisääntulo ikävä kyllä puuttuu. Sen sijaan television yhdistetään optisella digitaalisisääntulolla ja toivotaan, että ääni synkronoituu kuvan kanssa niin, että huulisynkka osuu kohdilleen. Testikappaleena toimineen Sonyn television kanssa synkronointi toimi, äänen viive oli tuskin huomattava.

Äänenlaatu

Katana tempaa mukaansa ainakin ajopeli Forza Horizon 3:n kanssa Xbox One S -konsolilta toistettuna. Subwoofer möyrii ihailtavasti kolaroidessa ja moottorit murisevat upeasti. Hieman pehmeämmin kuin Panasonicilla, mutta Creative tuntuu voimakkaammalta.

Soundbarin alaosaan syttyvä sininen valo Gaming-asetuksella sen sijaan ei välttämättä ole paras idea, samoin kuin Concert-asetuksen sytyttämät sateenkaaren väreissä hehkuva valaistus.

Myös elokuvaäänet kuulostavat intensiivisiltä ja subwoofer pysyy hyvin muun rekisterin matkassa. Johdon vuoksi subwooferin sijoittaminen ei ole maailman yksinkertaisin homma, mutta Creativen soundbar toimii kaiken kaikkiaan erittäin hyvin.

Musiikki puolestaan jää vaisuksi elämykseksi: laulu on epäselvää, sillä diskantissa ei riitä virtaa. Bluetooth kuitenkin toimii, paljon paremmin kuin Panasonicilla.

Johtopäätökset

Creative Sound BlasterX Katana on hyvä yritys soundbariksi. Se ei ole mikään tehojytä, mutta muskeleita riittää kuitenkin pelien äänimaailman luomiseen ja elokuvien ja television ääniraidoille. Diskantista puuttuu erottelevuutta, mikä saa musiikin kuulostamaan vaisulta. Ilman HDMI:tä on pärjättävä television optisen sisääntulon kanssa, jolloin täydellinen huulisynkka ei ole itsestäänselvyys.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös