Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Creative Sound BlasterX Katana

Pelaajan soundbar

Julkaistu 19.05.2018 - 16:07
Creative Sound BlasterX Katana
Geir Gråbein Nordby

Creative tunnetaan parhaiten 1990-luvulla PC-markkinoita hallinneiden Sound Blaster -äänikorttien keksijänä. On siis vain sopivaa, että Katana-soundbar voi toimia myös tietokoneen äänikorttina USB:n välityksellä. Helppolukuinen näyttö tekee käytöstä kätevää. HDMI-sisääntulo ikävä kyllä puuttuu. Sen sijaan television yhdistetään optisella digitaalisisääntulolla ja toivotaan, että ääni synkronoituu kuvan kanssa niin, että huulisynkka osuu kohdilleen. Testikappaleena toimineen Sonyn television kanssa synkronointi toimi, äänen viive oli tuskin huomattava.

Äänenlaatu

Katana tempaa mukaansa ainakin ajopeli Forza Horizon 3:n kanssa Xbox One S -konsolilta toistettuna. Subwoofer möyrii ihailtavasti kolaroidessa ja moottorit murisevat upeasti. Hieman pehmeämmin kuin Panasonicilla, mutta Creative tuntuu voimakkaammalta.

Soundbarin alaosaan syttyvä sininen valo Gaming-asetuksella sen sijaan ei välttämättä ole paras idea, samoin kuin Concert-asetuksen sytyttämät sateenkaaren väreissä hehkuva valaistus.

Mainos

Myös elokuvaäänet kuulostavat intensiivisiltä ja subwoofer pysyy hyvin muun rekisterin matkassa. Johdon vuoksi subwooferin sijoittaminen ei ole maailman yksinkertaisin homma, mutta Creativen soundbar toimii kaiken kaikkiaan erittäin hyvin.

Musiikki puolestaan jää vaisuksi elämykseksi: laulu on epäselvää, sillä diskantissa ei riitä virtaa. Bluetooth kuitenkin toimii, paljon paremmin kuin Panasonicilla.

Johtopäätökset

Creative Sound BlasterX Katana on hyvä yritys soundbariksi. Se ei ole mikään tehojytä, mutta muskeleita riittää kuitenkin pelien äänimaailman luomiseen ja elokuvien ja television ääniraidoille. Diskantista puuttuu erottelevuutta, mikä saa musiikin kuulostamaan vaisulta. Ilman HDMI:tä on pärjättävä television optisen sisääntulon kanssa, jolloin täydellinen huulisynkka ei ole itsestäänselvyys.

Ääni & Kuva kiteyttää

Surround toimii kohtalaisesti elokuvien ja pelien kanssa, ja subwooferin ääni nivoutuu hyvin soundbarin ääneen. Selkeä näyttö helpottaa käyttöä. Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti. Subwoofer ei ole langaton, HDMI ja DTS puuttuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top