Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Klipsch RSB-6

Ei riitä

Julkaistu 19.05.2018 - 16:49
Klipsch RSB-6
Geir Gråbein Nordby

Klipsch RSB-6 näyttää hyvin karkealta ja maskuliiniselta, ja se sopii pituutensa puolesta yli 46-tuumaisille televisioille. Soundbarista löytyy HDMI, joka tukee HDCP 2.2:a ja sen myötä uusimpia videomuotoja. Laitteessa ei ole näyttöä, joten täytyy seistä aivan soundbarin vieressä nähdäkseen, mikä ääniasetus ja sisääntulo on käytössä. Käyttöä ei helpota pieni ja muovinen kaukosäädin.

Äänenlaatu

Elokuvien puhe ei erotu niin hyvin kuin Samsungilla ja LG:llä, eikä RSB-6 onnistu simuloimaan surround-ääntä yhtä hyvin. Äänikuvan sointi muistuttaa paljon elokuvateatterissa kuulemaamme: kova, katu-uskottava ja brutaalinpuoleinen. Niinpä on harmillista, että soundbar ei pysy perässä äänenvoimakkuuden noustessa. Soundi jää latteaksi eivätkä Alien: Covenant -elokuvan räjähdykset ja laukaukset erotu tarpeeksi taustastaan. Taso on mielestämme tyydyttävä.

Bluetoothin kautta soitettu musiikki onkin sitten eri juttu. Kuten Panasonic SC-HTB250:n kohdalla, myös Klipschillä musiikki soi täysin elottomasti ja epäkiinnostavasti, ja oletettujen transienttien kohdalla pää tömähtää kattoon. Muilla testilaitteilla tätä ongelmaa ei ole.

Mainos

CD ei juurikaan auta asiaa. Musiikki soi rytmikkäästi, mutta Klipsch ei pääse lähellekään parhaiden tasoa. Basso kuulostaa värittyneeltä, kaikki kuulostaa kovin PA-henkiseltä, mutta dynamiikka ja voima jäävät puuttumaan. Klipsch jää kauas JBL Bar 3.1:stä tällä saralla.

Johtopäätökset

Jyhkeän ulkoasunsa ja PA-soundia muistuttavan äänensä puolesta on pettymys todeta Klipsch RSB-6:n kuulostavan niin aneemiselta. Soundi on lattea, elokuvien actionkohtaukset eivät saa tarpeeksi kontrastia erottuakseen muusta sisällöstä, eikä varsinaista surround-vaikutelmaa synny. Pahinta on Bluetooth, joka on täysin käyttökelvoton karmean äänenlaatunsa takia. Eloa löytyy kuin täytetyltä laiskiaiselta. Näyttökin olisi ollut kiva, samoin parempi kaukosäädin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Jos keikkapaikkojen ja yökerhojen PA-soundi miellyttää, tuntuu Klipschin soundi tutulta. Tehot eivät riitä ”rokkaavan” äänikuvan seuraamiseen. Kaikki kuulostaa melko lattealta ja Bluetoothin kautta ääni on aivan kamala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top