Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Panasonic SC-HTB250

Sinne päin

Julkaistu 19.05.2018 - 12:33
Panasonic SC-HTB250
Geir Gråbein Nordby

Panasonic SC-HTB250 on litteä soundbar, joka sopii pienille televisioille. Langaton subwoofer mahtuu sohvan alle, joten basso tuntuu ja kuuluu hyvin hiljaisellakin volyymillä. Hyvä asia naapurisuhteiden kannalta, mikäli sattuu asumaan kerrostalossa!

Liitäntöjä löytyy optisen digitaalisen sisääntulon ja HDMI ARC -ulostulon muodossa. HDMI-sisääntuloja ei ole, joten videolähteet on kytkettävä televisioon, joka sitten lähettää äänen kaiuttimeen HDMI-ulostulon kautta. Soundbarissa ei ole näyttöä.

Äänenlaatu

Elokuvien äänet kuulostavat vaikuttavilta, sillä Movie-asetus tekee äänikuvasta soundbarin kokoa suuremman ja avoimemman. Soundi on laidoiltaan karheanpuoleinen, mutta puheessa ja äänikuvassa yleisesti on paremmin painetta kuin Philipsin B1 -soundbarilla. Ääni ei kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin aiemmin testaamallamme Sony HT-MT500:lla.

Mainos

Ääni ei toimi langattomasti Bluetoothin välityksellä, Musiikki kuulostaa kännykästä soitettuna elottomalta ja lattealta eikä pääse vaadittaviin korkeuksiin. Jos säätää volyymiä kännykästä pienemmälle, tilanne paranee hieman, vaikkakaan volyymi ei ole tarpeeksi kovalla edes soundbarin äänenvoimakkuuden ollessa täysillä. Analogista sisääntuloa ei ole, joten kännykkää ei saa fyysisesti kiinni kaiuttimeen. Puhelimen käyttöä äänilähteenä ei siis voi pitää realistisena vaihtoehtona tämän soundbarin kanssa.

Blu-ray-soittimesta pyöritetyltä cd-levyltä soitettuna musiikki sen sijaan kuulostaa hyvältä: eloisalta ja selkeän rytmikkäältä. Diskantissa kaikki vivahteet eivät oikein erotu ja parhaisiin verrattuna se soi hieman tahmean ja sulkeutuneen kuuloisesti.

Johtopäätökset

Panasonic SC-HTB250 on pieni soundbar, jonka langaton pieni subwoofer sopii sohvan alle. Pienestä koostaan huolimatta äänikuva on riittävän suuri elokuvien katseluun ja ääni on voimakkaampi kuin uskoisi. Bluetoothilla siirtyessä ääni on surkea, joten kännykän käytön soittimena voi unohtaa. Musiikkia kannattaa soittaa vain optisen sisääntulon tai television kautta, ellei sitten soittolistoja löydy USB-tikulta.

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänessä riittää energiaa ja enemmän painetta kuin olisimme odottaneet. Melko suuri äänikuva elokuvia katsellessa. Bluetoothilla äänenlaatu on kamala. Ei analogista sisääntuloa, joten musiikkia ei voi kuunnella suoraan kännykästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top