Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Yamaha YAS-207

Yllättävän hyvä ääni

Julkaistu 19.05.2018 - 16:19
Yamaha YAS-207
Geir Gråbein Nordby

Yamahalla on pitkä kokemus soundbareista, jotka simuloivat aitoa surround-ääntä, ja muutama Yamahan luomus on tehnyt meihin todella suuren vaikutuksen. Ensimmäistä kertaa YAS-207 hyödyntää DTS Virtual:X:ää surround-simulaattorina, joka uskottelee kuulijalle, että musiikilla on myös korkeusulottuvuus.

HDMI-sisääntulo tukee 4K-kuvasignaalia, mutta varsinaista näyttöä soundbarissa ei ole. Sen sijaan Yamaha käyttää pieniä LED-valoja, jotka ilmaisevat valitun sisääntulon ja surround-asetuksen.

Äänenlaatu

Yamahan subwoofer on Philipsin, Panasonicin ja Creativen laitteita tehokkaampi. Ääni on bassoisempi ja voimakkaampi, minkä johdosta tosin kontrabasso soi vähemmän musikaalisesti. Bassosta puuttuu vivahteita, mutta mielestämme stereomusiikki toimii silti todella hyvin – jopa langattomasti Bluetoothilla. Tässäkin ylärekisteristä puuttuu hieman ilmaa, joten symbaalit ja jousisoittimet eivät soi pehmeän ilmavasti. Soundi on hieman harmaa. Music-asetuksella diskantti saa lisää pontta ja Clear Voice tuo yksityiskohtia enemmän esiin. Samalla soundi muuttuu ikävä kyllä vähän kovemmaksi.

Mainos

Elokuvien kohdalla Yamaha pääsee loistamaan, sillä Movie-asetuksella äänikuva saa suuremmat mittasuhteet kuin muilla testin soundbareilla – mukaan luettuna Samsung, Sony ja LG. Korkeuden tuntu on hyvä, ja elokuvia katsoessa suosittelemme laittamaan päälle Bass Extension -asetuksen, joka tarjoaa matalamman ja jymäkämmän basson. Asetus ei toimi musiikin kanssa, sillä silloin soundista tulee liian värittynyt ja liioitteleva energinen. Mutta elokuvissa ja ennen kaikkea peleissä se toimii mainiosti.

Johtopäätökset

Yamaha YSP-207 loistaa laajalla äänikuvallaan, joka antaa elokuviin hyvän surround-äänen ja avaa äänikuvan kattoon asti. Tämä soundbar kuuluu luokkansa tehokkaimpiin ja kuulostaa voimakkaalta elokuvien ja pelien kanssa. Musiikki saattaa äityä liian karskiksi, mutta yleisesti ottaen soundi on hyvä. Näytön puuttumisesta huolimatta Yamahan laite on erittäin onnistunut soundbar ja hyvä ostos.

Karakter
Yamaha YAS-207

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänikuva laajenee sivu- ja korkeussuunnassa, ja kaiutin simuloi aitoa surroundia loistavasti. Jäimme kaipaamaan näyttöä, sillä LED-valot kertovat toiminnoista paljon rajoitetummin. Ylärekisteristä uupuu ilmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top