Testissä : Philips PicoPix PPX4835

Paperilla hyvä

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä kirkkaus ja korkearesoluutioinen kuva mahdollistavat melko suurenkin kuvan heijastamisen.
Kuva on melko epäterävä, lattea ja eloton. Värintoisto on myös ongelma ja tuuletin hurisee kovaa.

Kirkkaus/kontrasti: 350 Luumenia/100 000:1

Resoluutio: 1280 x 720

Kuvan koko: 15–150 tuumaa (0,5–5 m)

Akunkesto: 3 h (ekoasetuksella)

Mitat/paino: 115 x 115 x 32 mm/342 g

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 490 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Paperilla Philips PicoPix PPX4835 vaikuttaa kultaprojektorilta: 1280×720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin kirkkaus nostavat odotukset korkealle. Sisäänrakennettu 3 watin kaiutin on tehokkaampi kuin vastaavissa laitteissa vaikka ei olekaan verrattavissa erillisiin kaiuttimiin.

Laite itsessään ei pysty soittamaan videoita, vaan elokuvat on siirrettävä HDMI:n avulla. Se tukee MHL:ää eli vastaanottaa videoita Android-puhelimista. iOS-käyttäjät voivat käyttää HDMI-adapteria.

Ääni ja kuva

PPX4835:n kirkkaus asettuu eri sarjaan kuin edullisempien kilpailijoiden. Marvel-pätkä Doctor Strange näyttää kirkkaassa ympäristössä hyvältä, ja kuvan voi suurentaa melko isoksi kuvan pimentymättä. Pyöreät kohteet näyttävät tasaisemmilta ilman halvemmissa laitteissa esiintyvää sahalaitaa. Tähän saakka kaikki hyvin.

Projektorissa on kuitenkin muutama vakava ongelma, joista kovaääninen tuuletin on pienin. Terävyys ei ensinnäkään riitä, vaan sekä Philips PPX3417W:ssä että Asus E1:ssä on terävämpi kuva. Lisäksi kasvot näyttävät auringonpolttamilta vihreän värin liian alhaisen kylläisyyden vuoksi.

Suurin ongelma on kuitenkin värien sekoittumisessa. Kirkkaiden ja tummien osien pitäisi erottua taivaalla tasaisesti liukuen, mutta tässä kuva näyttää lähinnä sipulin leikkauskuvalta – jokainen värialue erottuu omanaan. Pidemmän päälle erittäin häiritsevää.

Johtopäätökset

Mikä näyttää paperilla hyvältä – 720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin valovoimaisuus – hukkuu epätarkan ja lattean kuvan sekä naamat punaiseksi värjäävän vaisun vihreän tason alle. Pahinta ovat värialueiden selvät rajat. Kokonaisuutta ei auta sekään, että kaiuttimessa riittää ääntä ja projektoria voi käyttää kännykän laturina hätätapauksessa.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös