Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Philips PicoPix PPX4835

Paperilla hyvä

Vi havde forventet mere af en projektor med 720p opløsning, især til denne pris.

Julkaistu 18.07.2018 - 11:26
Philips PicoPix PPX4835
Geir Gråbein Nordby

Paperilla Philips PicoPix PPX4835 vaikuttaa kultaprojektorilta: 1280×720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin kirkkaus nostavat odotukset korkealle. Sisäänrakennettu 3 watin kaiutin on tehokkaampi kuin vastaavissa laitteissa vaikka ei olekaan verrattavissa erillisiin kaiuttimiin.

Laite itsessään ei pysty soittamaan videoita, vaan elokuvat on siirrettävä HDMI:n avulla. Se tukee MHL:ää eli vastaanottaa videoita Android-puhelimista. iOS-käyttäjät voivat käyttää HDMI-adapteria.

Ääni ja kuva

PPX4835:n kirkkaus asettuu eri sarjaan kuin edullisempien kilpailijoiden. Marvel-pätkä Doctor Strange näyttää kirkkaassa ympäristössä hyvältä, ja kuvan voi suurentaa melko isoksi kuvan pimentymättä. Pyöreät kohteet näyttävät tasaisemmilta ilman halvemmissa laitteissa esiintyvää sahalaitaa. Tähän saakka kaikki hyvin.

Mainos

Projektorissa on kuitenkin muutama vakava ongelma, joista kovaääninen tuuletin on pienin. Terävyys ei ensinnäkään riitä, vaan sekä Philips PPX3417W:ssä että Asus E1:ssä on terävämpi kuva. Lisäksi kasvot näyttävät auringonpolttamilta vihreän värin liian alhaisen kylläisyyden vuoksi.

Suurin ongelma on kuitenkin värien sekoittumisessa. Kirkkaiden ja tummien osien pitäisi erottua taivaalla tasaisesti liukuen, mutta tässä kuva näyttää lähinnä sipulin leikkauskuvalta – jokainen värialue erottuu omanaan. Pidemmän päälle erittäin häiritsevää.

Johtopäätökset

Mikä näyttää paperilla hyvältä – 720 pikselin resoluutio ja 350 luumenin valovoimaisuus – hukkuu epätarkan ja lattean kuvan sekä naamat punaiseksi värjäävän vaisun vihreän tason alle. Pahinta ovat värialueiden selvät rajat. Kokonaisuutta ei auta sekään, että kaiuttimessa riittää ääntä ja projektoria voi käyttää kännykän laturina hätätapauksessa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä kirkkaus ja korkearesoluutioinen kuva mahdollistavat melko suurenkin kuvan heijastamisen. Kuva on melko epäterävä, lattea ja eloton. Värintoisto on myös ongelma ja tuuletin hurisee kovaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top