Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Philips PicoPix PPX5110

Aloittelijan malli

Superkompakti projektori suoratoistaa videota suoraan kännykästä.

Julkaistu 18.07.2018 - 11:13
Philips PicoPix PPX5110
Geir Gråbein Nordby

PicoPix PPX5110 varsin kompakti ja kevyt projektori. Sen heijastusmatka on lyhyt ja metrin etäisyydellä kuva on 32-tuumainenHDMI:n lisäksi elokuvia voi siirtää langattomasti iOS- ja Android-laitteilta.

Koon ja painon vuoksi akunkin on oltava pieni, ja se onkin säästeliäästi 1 900 mAh:n kokoinen. Se laskee kirkkauden 100 luumeniin, eli aika alas. Valmistaudu pimentämään katselutila, ja 50-60-tuumaisilta ja sitä isommilta kuvilta on turha odottaa terävää kuvaa. Akku kestää vaivaiset 70 minuuttia.

Ääni ja kuva

PPX5110:ssa on suora objektiivi, ja projektorin ollessa pöydällä kuvan alempi puolisko heijastuu pöytään. Niinpä laite on syytä sijoittaa korkealle.

Mainos

Netlixin Doctor Strange Apple TV:n kautta katsottuna näyttää odotettua tarkemmalta alhaisesta resoluutiosta huolimatta, kuin DVD:ltä. Hieman kalliimpi PPX3417 näyttää tähän verrattuna kyllä toimivammalta. Mutta se on vain valoisan kuvan luoma illuusio, kun huomio kiinnittyy muihin asioihin kuin suuriin pikseleihin.

Tuumaamissa kuvissa yksityiskohdat eivät tahdo erottua. Musta on toki mustempaa, mutta usein tämäntyyppisiä projektoreita käytetään tilanteissa, joissa valoa on ainakin jonkin verran. PX5110 on väreiltään varsin punavoittoinen, ja etenkin kasvot näyttävät helposti palaneilta.

Ääni toimii mutta käyttäisimme mieluummin kuulokkeita tai yhdistäisimme laitteen erilliseen kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Kätevän kokonsa ja edullisuutensa ansiosta Philips PicoPix PPX5110 tuntuu houkuttelevalta. Akunkesto on kuitenkin hyvin rajallinen ja kirkkaus samoin. Tätä käyttäessä on syytä vetää verhot eteen ja pitää kuvan koko alle 60 tuuman. Värit kallistuvat punaiseen, mutta toimivat. Houkuttelevasta hinnasta huolimatta panostaisimme mieluummin parempaan projektoriin.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin kompakti projektori, jonka ääni riittää moniin ympäristöihin. Vähän mekaanista kohinaa. Matala kirkkaus vaatii pimeän katselutilan, ja kuvan koko on pidettävä alle 60 tuumassa. Värit tuntuvat liioitelluilta, ja kasvot ovat selvästi punasävyisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top