Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: BenQ GS1

Katso missä haluat

BenQ on tehnyt naurettavan yksinkertaisen tempun ja valmistanut miniprojektorin, jonka voi todella ottaa mukaansa minne vain.

Julkaistu 18.07.2018 - 11:29
BenQ GS1
John Hvidlykke

BenQ GS1 ei ole taskukokoa mutta silti riittävän pieni matkalle mukaan otettavaksi. Se vie tilaa lounasboksin verran. Heijastusetäisyys on lyhyt ja se antaa 60-tuumaisen kuvan metrin päästä. Laitteen päällä on napit käyttöä varten, samat kuin kaukosäätimessä. Takaa löytyy hyvät varustelut: HDMI, kaksi USB-porttia, kuulokeliitäntä ja mikroSD-paikka.

Kirkkaus on enimmillään 300 luumenia. Ei tajunnanräjäyttävää mutta riittävästi sisäkäyttöön kuten asuntovaunuun, hotellihuoneeseen tai ulkosalla pieneen yönäytökseen.

Sisäänrakennettu tietokone

Fyysisten liitäntöjen lisäksi GS1:stä löytyy wifi ja Bluetooth. Sisuksiin on jemmattu Android-pohjainen mediasoitin. Isoa ääntä kaipaava voi yhdistää jymäkämmän kaiuttimen Bluetooth-yhteydellä. Samalla tavalla (tai USB-portin kautta) saa laitteeseen kiinni myös näppäimistön ja hiiren, jolloin se on käytännössä kokonainen tietokone. Mediasoitin tukee yleisimpiä video- ja audioformaatteja sekä PDF-, PowerPoint-, Excel- ja Word-tiedostoja.

Mainos

Äärimmäisenä testinä nappasimme laitteen reppuun ja läksimme pihalle katsomaan Rogue One -leffaa lämpimään kesäiltaan. Langaton JBL Xtreme -kaiutin sai elokuvan jytisemään puiden siimeksessä. Kirkkaus jää toki jälkeen kotiprojektoreiden valovoimaisuudesta, valkokangas lepattaa tuulessa ja hyttyset syövät hengiltä. Mutta toimii!

Johtopäätökset

BenQ GS1 on niin simppeli, että ihmettelee, miksi muut eivät ole keksineet tehdä vastaavaa. Akkurasian ja mediasoittimen ansiosta ei tarvita kuin valkokangas ja elokuva, ja leffailtaa voi viettää missä vain. Kuvanlaatu on hyvä, vaikka valovoimaisuus onkin hillitynpuoleinen, ja kannettavuutensa ansiosta GS1 tuo elokuvien katseluun uuden ulottuvuuden. Käytännössä koko leffateatteri mahtuu reppuun: miniprojektori, kaiutin, lakana kankaaksi, sikspäkki ja sipsipussi!

Karakter
BenQ GS1

Ääni & Kuva kiteyttää

Vie vähemmän tilaa kuin pieni tv mutta heijastaa jättikuvan lyhyeltäkin matkalta. Katselu onnistuu USB-tikun tai Android-puhelimen kautta. Maksaa täysikokoisen projektorin verran. Kaikkia elokuvia ei voi toistaa, usein tarvitaan näppäimistä ja hiirtä. Rajoittunut valovoimaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top