Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: ASUS ZenBook Flip S UX371

Houkuttava hybridikannettava

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.

Julkaistu 12.01.2021 - 12:11
ASUS ZenBook Flip S UX371
Peter Gotschalk

Asus ZenBook Flip S on ensimmäisiä 11. sukupolven Intel Core -prosessorilla varustettuja kannettavia, jonka testiin saamme. Uusi prosessori perustuu 10 nm -tekniikkaan, ja siinä on sekä Thunderbolt 4 ja Wi-Fi 6.

Viimeksi arvioimme ZenBook Flip S -mallistosta UX370UA-koneen, jolle annoimme suosituksemme. Uusi Windows-hybridi on saanut Intelin tuoreimman version lisäksi muitakin päivityksiä, joten onkin kiinnostavaa päästä näkemään, onko Asus ZenBook Flip S UX371 alkuvuonna 2021 hyvä ostos.

Lue myös: Asus ZenBook Flip S UX370UA-C4059T – Tuplanäppärää

Mainos

Ulkonäkö ja rakenne

Uusi ZenBook Flip S muistuttaa monia edeltäjiään alumiinikuorellaan, jonka harjauskuviot muodostavat ympyröitä kanteen. Jykevät saranat yhdistävät näytön ja näppäimistön ja mahdollistavat kannen kääntämisen 360 astetta. Näyttöä ympäröivä kehys on erittäin kapea, ja vain reilun sentin paksuinen kannettava ei vie tarpeettomasti tilaa.

Hybridikannettavaa voi siis käyttää kuten tavallista kannettavaa, tai taittamalla kannen selkään kiinni, jolloin kone toimii kuin tabletti. Valitettavasti tablettikäytössä kannettava on sen verran kulmikas ja iso, että sitä on ikävä pitää kädessä kovin pitkään. Epäilen, mahtaako kovin moni käyttäjä hyödyntää hybridikoneen telttamaista väliasentoa esimerkiksi elokuvien katseluun tai esitelmien näyttämiseen.

2100x1500 4
Uusi ZenBook Flip S muistuttaa monia edeltäjiään alumiinikuorellaan, jonka harjauskuviot muodostavat ympyröitä kanteen. Kuva: Asus

Näppäimet antavat mukavan tuntuvan vasteen, ja näppäimistö on hieman sisäänvedetty niin, että näppäimet ovat muun kuoren kanssa samalla tasolla. Niinpä ne pysyvät suojattuina, kun konetta käyttää tablettiasennossa.

Ohjauslevy toimii tarkasti ja on riittävän herkkä ja iso. Asus on varannut tilaa myös numeronäppäimistölle, jonka nimi on NumberPad ja joka sijaitsee kosketuslevyssä – numerot tulevat valaistuna esiin vain tarvittaessa. Mikä hienointa, ohjauslevyä voi käyttää samalla, kun levy toimii numeronäppäimistönä.

Näyttö ja ääni

ZenBook Flip S UX371:n OLED-paneeli tarjoaa kovaa resoluutiota ja kirkkautta. Pantone-sertifioidussa näytössä on 100-prosenttinen DCI-P3-värikirjo. Niinpä kone sopii erityisen hyvin kuvien ja videoiden editointiin. Musta on oikeasti mustaa, ja tarpeen mukaan värit ja kirkkaus ovat huikaisevia.

Ääni sen sijaan ei valitettavasti ole parhaasta päästä, vaikka Asus lupaileekin Harman Kardonin optimoimaa äänenlaatua ja surroundia. Jos kannettavaan kytkee kuulokkeet, on ääni erinomainen, mutta sisäänrakennetut kaiuttimet jättävät toivomisen varaa paineen ja äänikuvan leveyden suhteen.

2100x1500 5
Ohjauslevy toimii tarkasti ja on riittävän herkkä ja iso. Asus on varannut tilaa myös numeronäppäimistölle, jonka nimi on NumberPad ja joka sijaitsee kosketuslevyssä – numerot tulevat valaistuna esiin vain tarvittaessa. Kuva: Asus

Suorituskyky ja ominaisuudet

Kuoren alla sykkii Intelin uusin 11. sukupolven i7-prosessori sekä Intel Xe -näytönohjain, mikä tarkoittaa, kuten mainittua, että ZenBook S Flip tukee niin Thunderbolt 4:ää kuin Wi-Fi 6:a.

Uusi prosessori – sekä 16 gigabyten LPDDR4 RAM – tarjoavat miellyttävän korkeaa suorituskykyä, kuten myös benchmark-tuloksemme osoittavat. Samalla kone ei kuitenkaan kuumene liikaa niin, että tuulettimet joutuisivat erityisen koville.

Porttien määrä on varsin tyydyttävä myös: kaksi USB-C-porttia Thunderbolt 4 -tuella, yksi USB-A ja HDMI 2.0 – Zenbook Flip S on siis valmiina melkein mihin vain. Kannettavassa ei ole 3,5 mm:n kuulokeliitäntää, mutta langallisia kuulokkeita voi käyttää pienen USB-C-adapterin kautta. Ihmettelemme kyllä sormenjälkilukijan puutetta. Sellainen lisäisi turvallisuutta verrattuna webkameran infrapunaratkaisuun.

Myös akunkesto himmentää kokonaisvaikutelmaa. Testeissämme altistamme koneen toki hirvittävälle kuormitukselle ilman akkua säästäviä toimintoja, mutta alle kolmen tunnin tulos on silti alle odotusten.

2100x1500 3
Kaksi USB-C-porttia Thunderbolt 4 -tuella, yksi USB-A ja HDMI 2.0 – Zenbook Flip S on siis valmiina melkein mihin vain. Kuva: Asus

Johtopäätökset

Testattu konfiguraatio maksaa noin 2 100 euroa. Rahalla saa kevyen, tyylikkään, joustavan ja salamannopean hybridikannettavan, jossa yksi parhaita näyttöjä, joita olemme kannettavassa nähneet. Intelin uusimmalla prosessorilla varustetun koneen mainiota kokonaisvaikutelmaa heikentävät vain akunkesto ja sisäänrakennettujen kaiuttimien ääni. Asus ZenBook Flip S UX371 on toisin sanoen sekä laadun että suorituskyvyn suhteen tämän hetken parhaita ostoksia ultrakevyiden Windows-läppäreiden joukosta.

On kuitenkin pakko mainita, että jos Windows ei ole välttämättömyys, kannattaa harkita panostusta uuteen 13-tuumaiseen MacBook Prohon, jossa on Applen oma M1-prosessori. Kalleimmillaankin MacBook Pro maksaa vain hiukan enemmän kuin ZenBook Flip S, ja suorituskyvyn puolesta se pyyhkii 11. sukupolven Intel Core -koneilla lattiaa.

Tästä syystä Asus ZenBook Flip S UX371 joutuu tyytymään 5 tähteen, vaikka voimmekin suositella sitä hyvillä mielin. Tällä hetkellä vain Apple yltää 6 tähden tasolle.

Karakter
ASUS ZenBook Flip S UX371
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava näyttö 4K-resoluutiolla ja veitsenterävällä kuvalla. Ohut ja kevyt kannettava, jossa paljon liitäntävaihtoehtoja. 11. sukupolven Intel Core -prosessori. Akunkesto ei ole erityisen hyvä. Ei sormenjälkilukijaa, ja kaiuttimien ääni on lattea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top