Testissä : ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Tuplanäppärää

ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Ääni & Kuva kiteyttää

Ohut, kevyt ja tyylikäs ultrabook. Hieno kosketusnäyttö ja sulava 360 astetta kääntyvä näyttö. Erinomainen suorituskyky.
Samalla rahalla on saatavilla myös isompia ja tehokkaampia kannettavia. Vain Full HD -resoluutio. Vaatii USB-adapterin.
Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dualcore, 4 säiettä)

Näyttö: 13,3-tuumainen Full-HD (1920 x 1080), 10-pisteinen kosketusnäyttö

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm/1,1 kg

Ominaisuudet: HD-webkamera, wifi 802.11ac/Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, minijakki, (3,5 mm), sormenjälkitunnistin

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Zenbook on kieltämättä osuva nimi Asuksen mallistolle, jonka laitteita yhdistää suorastaan meditatiivinen yksinkertaisuus. Olemme testanneet muutamia sarjan koneita, ja kaikki ovat olleet hyvin tyylikkäitä ja litteitä. Ja hinta, joka antaa ymmärtää ostajan olevan valmis panostamaan ekstraa lisäominaisuuksiin.

Asuksen mukaan Zenbook Flip S on markkinoiden ohuimpia 360-kannettavia. Sellaista väitettä on helpompi puolustaa kuin nimetä itsensä kaikkein ohuimmaksi. 360-kannettavat ovat yleensä tavallisia läppäreitä paksumpia, mutta Zenbook Flip S on itse asiassa melkein kaksi milliä ohuempi kuin Asuksen oma Zenbook 3 Deluxe, joka on suorituskyvyltään käytännössä sama kone mutta hieman kalliimpi. Varsin vaikuttavaa!

Näytön koko on 13,3 tuumaa, mutta Asus on onnistunut saamaan kuva-alan hieman suuremmaksi kuin edeltävässä mallissa UX360:ssa. Ultrakannettavilla on tosin nyt sama tilanne kuin kännyköillä muutama vuosi sitten: niitä ei enää juuri sovi pienentää tai käytettävyys kärsii. Niistä saa toki ohuempi, mutta vain hieman yli senttimetrin paksuisena silläkään puolella ei ole paljoa höylättävää jäljellä.

Kuori on metallinhohtoisen tummanharmaa sekä sisä- että ulkopuolelta lukuun ottamatta reunoja ja ohjauslevyä kiertävää metallikehystä. Kehysratkaisu näyttää tyylikkäältä ja ikääntyy todennäköisesti kauniisti, kun siinä ei ole värillistä pintaa, joka voisi kulua pois. Näyttö on kestävää Gorilla Glass -lasia.

Zenbook Flip S -kannettavaa saa erilaisina variaatioina. Tässä testissä speksit olivat Intel Core i5 2,7 GHz -prosessori 8 GB RAM-muistilla ja 256 MB SSD-levyllä. Näytön resoluutio on Full-HD-tasoa ja sitä hallitsee Intel HD Graphics 620 -näytönohjain. Järkevä ja täysin riittävä valinta.

Asus Zenbook Flip S on yhtä ohut ja kevyt kuin tavallinen ultrabook-kannettava.

Tarvitsee adapterin

Monien Zenbook-laitteiden kohdalla Asus on päättänyt katsoa tulevaisuuteen ja mennä pelkällä USB-C-liitännällä. Valitettavasti samaa liitäntää tukevia laitteita on vielä rajoitetusti. Niinpä mukana tuleva adapteri USB:lle ja HDMI:lle on välttämätön lisä laukkuun, kun johonkin lähtee. Adapteri toimii mutta on kömpelö ja silti käyttöön saa vain yhden USB-portin. Myöskään kortinlukijaa tai Ethernet-porttia ei ole.

Toisaalta tilaa on sormenjälkilukijalle. Mukana tulee myös kynä. Tässä Asus olisi voinut katsoa mallia Microsoftilta ja laittaa kynän magneetilla kiinni kuten Surface Pro 4 -mallissa. Hassua kyllä, kynälle ei ole edes omaa taskua kannettavan mukana tulevassa kotelossa.

mainos

Asus Zenbook Flip S -kannettavassa on Quiet Fan -niminen ominaisuus, joka hiljentää jo ennestäänkin hiljaisen tuulettimen ääntä madaltamalla suorituskykyä ja siten tuuletuksen tarvetta. Fiksu ominaisuus, mutta kone on alkujaankin äänetön, joten sille on käyttöä ehkä vain hyvin hiljaisissa ympäristöissä kuten makuuhuoneessa. Toisaalta ominaisuus tuo suorituskyvyn heikentyessä lisäaikaa akulle. Quiet Fanin ollessa päällä kone jaksoi kuudenneksen pidempään yhdellä latauksella.

mainos
Zenbook Flip S:ssä on vain USB-C-portteja, joten adapteri on välttämätön varuste.

 

Tabletti ja läppäri samassa

Zenbook Flip S UX370UA on niin sanottu 360-kannettava, eli läppärin näyttö kääntyy kokonaan taaksepäin, jolloin litteää laitetta voi käyttää tablettina. Näin saa ikään kuin kaksi laitetta samassa paketissa, mutta vuoden 360-kannettavaa työkoneenani käyttäneenä täytyy myöntää, että kerrat, jolloin olen taittanut näytön tablettimoodiin, ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Toisilla voi tietenkin olla enemmän käyttöä ominaisuudelle.

Toisaalta kosketusnäyttö on ehdottomasti plussaa ihan tavallisessa PC-käytössäkin. Etenkin ahtaissa neuvottelupöydissä tai lentokoneessa istuessa on kätevää, kun voi skrollata näyttöä sormella tai napauttaa OK-nappia.

(Kuva: Asus)

 

mainos

Benchmarkit

Prosessori on Intel Core i5-7200U, joka on 2,7 GHz:n dualcore-prossu neljällä säikeellä. Se ei ole järin raju datamurskain, mutta jaksaa jauhaa pitkään ja on joka tapauksessa tehokkaampi kuin joissakin 360-kannettavissa. Geekbench-testin tulos oli 3 896 pistettä (singlecore) ja 7 748 (multicore). Basemark 3.0 -testi antoi tulokseksi 427 pistettä. Täysin riittävät pisteet arkikäyttöön. PC Mark 10 -testi, joka simuloi toimisto-ohjelmia, antoi 3 055 pistettä. Ei hullumpi. Kreisi lihaskimppu kuten HP Omen 17 on vain puolitoista kertaa nopeampi.

Zenbook Flip S pistettiin myös käymään läpi Cinebench- ja 3D Mark -grafiikkatestit, jotka sujuivat odotetusti: tämä ei ole raskaille 3D-graffoille tarkoitettu kone. Kaikki testit menivät kuitenkin läpi, joten periaatteessa koneella voi pelata vanhempia 3D-pelejä väliaikaviihteenä.

Akunkesto on edellistä huomattavasti tärkeämpää. Asus ilmoittaa Zenbook Flip S:n akunkestoksi 11,5 tuntia. Se on tavallisessa käytössä varmaankin lähellä totuutta. Raskaassa standardisoidussa akkutestissämme testataan näyttöä rasittavaa käyttöä, jota laite jaksoi pyörittää hieman vajaat kolme tuntia.

Johtopäätökset

Asus Zenbook Flip S UX370 on kannettava hänelle, joka haluaa MacBookin hengessä loistavan tyylikkään läppärin työ- tai opiskelukäyttöön – ja suuren tabletin iltojen leffamaratoneihin. 360-formaatin tiukkojen fyysisten rajoitusten puitteissa Asus on onnisutunut luomaan todella tehokkaan kannettavan, jossa ei merkittäviä puutteita ole eikä hinnastakaan voi valittaa. Kosketusnäytöstä tulee nopeasti riippuvaiseksi – vaikka käyttäisikin Zenbook Flip S:ää tavallisena kannettavana.

Kommentera

Vastaa

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös