Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Tuplanäppärää

Ohut, kevyt ja tyylikäs ultrabook. Hieno kosketusnäyttö ja sulava 360 astetta kääntyvä näyttö. Erinomainen suorituskyky.
Samalla rahalla on saatavilla myös isompia ja tehokkaampia kannettavia. Vain Full HD -resoluutio. Vaatii USB-adapterin.

Zenbook on kieltämättä osuva nimi Asuksen mallistolle, jonka laitteita yhdistää suorastaan meditatiivinen yksinkertaisuus. Olemme testanneet muutamia sarjan koneita, ja kaikki ovat olleet hyvin tyylikkäitä ja litteitä. Ja hinta, joka antaa ymmärtää ostajan olevan valmis panostamaan ekstraa lisäominaisuuksiin.

Asuksen mukaan Zenbook Flip S on markkinoiden ohuimpia 360-kannettavia. Sellaista väitettä on helpompi puolustaa kuin nimetä itsensä kaikkein ohuimmaksi. 360-kannettavat ovat yleensä tavallisia läppäreitä paksumpia, mutta Zenbook Flip S on itse asiassa melkein kaksi milliä ohuempi kuin Asuksen oma Zenbook 3 Deluxe, joka on suorituskyvyltään käytännössä sama kone mutta hieman kalliimpi. Varsin vaikuttavaa!

Näytön koko on 13,3 tuumaa, mutta Asus on onnistunut saamaan kuva-alan hieman suuremmaksi kuin edeltävässä mallissa UX360:ssa. Ultrakannettavilla on tosin nyt sama tilanne kuin kännyköillä muutama vuosi sitten: niitä ei enää juuri sovi pienentää tai käytettävyys kärsii. Niistä saa toki ohuempi, mutta vain hieman yli senttimetrin paksuisena silläkään puolella ei ole paljoa höylättävää jäljellä.

Kuori on metallinhohtoisen tummanharmaa sekä sisä- että ulkopuolelta lukuun ottamatta reunoja ja ohjauslevyä kiertävää metallikehystä. Kehysratkaisu näyttää tyylikkäältä ja ikääntyy todennäköisesti kauniisti, kun siinä ei ole värillistä pintaa, joka voisi kulua pois. Näyttö on kestävää Gorilla Glass -lasia.

Zenbook Flip S -kannettavaa saa erilaisina variaatioina. Tässä testissä speksit olivat Intel Core i5 2,7 GHz -prosessori 8 GB RAM-muistilla ja 256 MB SSD-levyllä. Näytön resoluutio on Full-HD-tasoa ja sitä hallitsee Intel HD Graphics 620 -näytönohjain. Järkevä ja täysin riittävä valinta.

Asus Zenbook Flip S on yhtä ohut ja kevyt kuin tavallinen ultrabook-kannettava.

Tarvitsee adapterin

Monien Zenbook-laitteiden kohdalla Asus on päättänyt katsoa tulevaisuuteen ja mennä pelkällä USB-C-liitännällä. Valitettavasti samaa liitäntää tukevia laitteita on vielä rajoitetusti. Niinpä mukana tuleva adapteri USB:lle ja HDMI:lle on välttämätön lisä laukkuun, kun johonkin lähtee. Adapteri toimii mutta on kömpelö ja silti käyttöön saa vain yhden USB-portin. Myöskään kortinlukijaa tai Ethernet-porttia ei ole.

Toisaalta tilaa on sormenjälkilukijalle. Mukana tulee myös kynä. Tässä Asus olisi voinut katsoa mallia Microsoftilta ja laittaa kynän magneetilla kiinni kuten Surface Pro 4 -mallissa. Hassua kyllä, kynälle ei ole edes omaa taskua kannettavan mukana tulevassa kotelossa.

Asus Zenbook Flip S -kannettavassa on Quiet Fan -niminen ominaisuus, joka hiljentää jo ennestäänkin hiljaisen tuulettimen ääntä madaltamalla suorituskykyä ja siten tuuletuksen tarvetta. Fiksu ominaisuus, mutta kone on alkujaankin äänetön, joten sille on käyttöä ehkä vain hyvin hiljaisissa ympäristöissä kuten makuuhuoneessa. Toisaalta ominaisuus tuo suorituskyvyn heikentyessä lisäaikaa akulle. Quiet Fanin ollessa päällä kone jaksoi kuudenneksen pidempään yhdellä latauksella.

Zenbook Flip S:ssä on vain USB-C-portteja, joten adapteri on välttämätön varuste.

 

Tabletti ja läppäri samassa

Zenbook Flip S UX370UA on niin sanottu 360-kannettava, eli läppärin näyttö kääntyy kokonaan taaksepäin, jolloin litteää laitetta voi käyttää tablettina. Näin saa ikään kuin kaksi laitetta samassa paketissa, mutta vuoden 360-kannettavaa työkoneenani käyttäneenä täytyy myöntää, että kerrat, jolloin olen taittanut näytön tablettimoodiin, ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Toisilla voi tietenkin olla enemmän käyttöä ominaisuudelle.

Toisaalta kosketusnäyttö on ehdottomasti plussaa ihan tavallisessa PC-käytössäkin. Etenkin ahtaissa neuvottelupöydissä tai lentokoneessa istuessa on kätevää, kun voi skrollata näyttöä sormella tai napauttaa OK-nappia.

(Kuva: Asus)

 

Benchmarkit

Prosessori on Intel Core i5-7200U, joka on 2,7 GHz:n dualcore-prossu neljällä säikeellä. Se ei ole järin raju datamurskain, mutta jaksaa jauhaa pitkään ja on joka tapauksessa tehokkaampi kuin joissakin 360-kannettavissa. Geekbench-testin tulos oli 3 896 pistettä (singlecore) ja 7 748 (multicore). Basemark 3.0 -testi antoi tulokseksi 427 pistettä. Täysin riittävät pisteet arkikäyttöön. PC Mark 10 -testi, joka simuloi toimisto-ohjelmia, antoi 3 055 pistettä. Ei hullumpi. Kreisi lihaskimppu kuten HP Omen 17 on vain puolitoista kertaa nopeampi.

Zenbook Flip S pistettiin myös käymään läpi Cinebench- ja 3D Mark -grafiikkatestit, jotka sujuivat odotetusti: tämä ei ole raskaille 3D-graffoille tarkoitettu kone. Kaikki testit menivät kuitenkin läpi, joten periaatteessa koneella voi pelata vanhempia 3D-pelejä väliaikaviihteenä.

Akunkesto on edellistä huomattavasti tärkeämpää. Asus ilmoittaa Zenbook Flip S:n akunkestoksi 11,5 tuntia. Se on tavallisessa käytössä varmaankin lähellä totuutta. Raskaassa standardisoidussa akkutestissämme testataan näyttöä rasittavaa käyttöä, jota laite jaksoi pyörittää hieman vajaat kolme tuntia.

Johtopäätökset

Asus Zenbook Flip S UX370 on kannettava hänelle, joka haluaa MacBookin hengessä loistavan tyylikkään läppärin työ- tai opiskelukäyttöön – ja suuren tabletin iltojen leffamaratoneihin. 360-formaatin tiukkojen fyysisten rajoitusten puitteissa Asus on onnisutunut luomaan todella tehokkaan kannettavan, jossa ei merkittäviä puutteita ole eikä hinnastakaan voi valittaa. Kosketusnäytöstä tulee nopeasti riippuvaiseksi – vaikka käyttäisikin Zenbook Flip S:ää tavallisena kannettavana.

Bästa pris på ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Prosessori: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dualcore, 4 säiettä)

Näyttö: 13,3-tuumainen Full-HD (1920 x 1080), 10-pisteinen kosketusnäyttö

Muisti: 8 GB

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 jaetulla RAM:lla

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

Mitat/paino: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm/1,1 kg

Ominaisuudet: HD-webkamera, wifi 802.11ac/Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, minijakki, (3,5 mm), sormenjälkitunnistin

Verkkosivusto: asus.fi

Hinta: 1 500 €

Lisää

Keskustelu
Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

Mainos
6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Mainos
Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.